Instagram en WhatsApp heten voortaan officieel ‘van Facebook’

Sociale media veranderen voortdurend. Elke week lijsten we graag de nieuwigheden op voor jou. We beginnen met een update over Facebook:


Instagram en WhatsApp heten voortaan officieel ‘van Facebook’

Facebook, al een tijdje eigenaar van Instagram en WhatsApp, wil duidelijk maken dat de populaire berichtenapp (WhatsApp) en de foto-app deel zijn van het Facebook imperium. Binnenkort wordt de naam van beide apps aangepast door ‘van Facebook’ achter de naam te zetten.

Wanneer deze nieuwe namen worden uitgerold is nog niet duidelijk.

Nieuw YouTube-algoritme maakt kindvriendelijke content zichtbaarder

Het video-platform YouTube heeft zijn algoritmes aangepast waardoor content op maat van kinderen makkelijker wordt gevonden.

De veranderingen zouden vorige maand zijn doorgevoerd en zouden het voor ouders gemakkelijker moeten maken om 'kwaliteitscontent' voor kinderen te vinden.

YouTube heeft dit niet publiekelijk bekendgemaakt, maar volgens persbureau Bloomberg zijn de veranderingen stilletjes doorgevoerd. Dat zou mogelijk zijn gedaan na druk van de Amerikaanse waakhond FTC, die onderzoek doet naar zorgen dat kinderen op YouTube gemakkelijk in aanraking zouden komen met schadelijke content.

Youtube

Zoals je leest, veranderen sociale media heel snel en is het niet evident om bij te blijven. Met Someflex, het online leerplatform sociale media, blijf je steeds up-to-date aan de hand van korte videolessen van 3 minuten. Je leert niet alleen de knoppen kennen, maar krijgt ook strategie en heel veel inspiratie.

Neem zeker een kijkje verder op deze site of Someflex iets voor jou is.