10 MOOIE VOORBEELDEN MET CANVA

Dat Canva een godsgeschenk uit de hemel is voor elke sociale media fanaat, is een feit. Of je nu beginner of gevorderde bent, je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: met Canva kan je werkelijk alles maken als het gaat over online content. Visuals, infographics, collages,… noem maar op! Of je nu blanco begint of start vanuit een template, je maakt er de mooiste graphics mee. Toch is het soms lastig om op inspiratie te komen. Goed nieuws: met de gratis versie van Canva kan je heel veel!

In deze blog geven wij je graag 10 mooie, praktische voorbeelden die gemaakt zijn met Canva en die jij ook zelf kan maken.

1) EEN COLLAGE

Een collage maken is altijd fijn. Je ziet zo meerdere gezichten, producten, … tegelijk op één beeld! Collages bestaan in alle vormen, kleuren en formaten. Tik gewoon in de zoekbalk van Canva ‘collage’ in en je kan onmiddellijk kiezen tussen duizenden templates, waar je zelf je foto’s kan gaan invoegen.

collage+met+canva

hoe+werkt+Canva

2) EEN INFOGRAPHIC

Infographics zijn ongelofelijk handige visuals om weetjes, feiten, cijfers,… mee te delen. In één groot beeld krijgt je doelgroep onmiddellijk alle informatie mee. Zoek even op ‘infographics’ in Canva voor nog meer inspiratie!

infographic

3) OMSLAGFOTO’S (FACEBOOK, YOUTUBE, TWITTER,..)

Wissel jij regelmatig van omslagfoto op jouw sociale mediakanalen? Dan is Canva de uitgelezen tool om deze mee te maken. Kies het juiste formaat en ga aan de slag. Personaliseer met je eigen kleuren, lettertypes, logo,… Zo heb je altijd een aangepaste omslagfoto en ben je up-to-date.

Banner+Twitter+Back+2School

omslagfoto+maken+op+canva

4) LEUKE VISUALS MET EIGEN FOTO’S

Een foto is ook ‘maar’ een foto, tot je er een écht project van maakt in Canva. Sleep je foto’s in leuke vormen, zet er teksten op, maak lijsten en kaders,… Zorg ervoor dat je foto’s in het oog springen met toffe ontwerpen!

visual+fotos+team+someflex+socialemediaburo+canva+otnwerp

canva+ontwerp+hoe+werkt+canva

wat+is+canva_

5) BINGO

Je hebt het misschien al zien passeren op sociale media: een BINGO. Een groot kader met allerlei zinnen/ woorden in die je meestal laten lachen. Zo maakten wij deze Instagram Bingo in Canva. Aan jou om te omcirkelen welke zinnetjes jij wel eens gebruikt als je op Instagram actief bent. Zoek gewoon in de zoekbalk op ‘Bingo’ en vul zelf in!

gewone+post+Instagram+Bingo

WIL JEE MEER INSPIRATIE ONTDEKKEN IN SOMEFLEX?
TEST HET EENS GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

6) VISUALS VOOR LANDINGSPAGINA’S, NIEUWSBRIEVEN, BLOGPOSTS…

Schrijf je regelmatig landingpagina’s, nieuwsbrieven en blogposts vol? Dan weet je dat je teksten pas echt waarde krijgen als ze worden afgewisseld met in het oog springende visuals of mooie foto’s. Canva is ook hier de helpende hand aan je zijde. Vaak vragen verschillende platformen zeer specifieke formaten voor deze visuals. Gelukkig kan jij ook ontwerpen maken met zelf gekozen formaten.

Kopie+van+hoe+bouw+je+een+mooie+etalage+op+sociale+media_+(2)

visual+vroegboek+(2)

blogupdate

7) INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER,… POSTS

Natuurlijk! De sociale media posts. Je moet natuurlijk jouw sociale mediakanalen up-to-date houden. Het liefst met mooie inhoud. Toffe visuals kunnen al heel veel doen. Zeker als je reclame wilt maken of iets (of iemand) in de kijker wilt zetten. Met Canva maak je originele visuals die echt uitspringen in de massa.

hoe+werk+ik+met+canva

hoe+maak+ik+mooie+content

canva

8) STORIES

Ondertussen is Instagram al lang niet meer het enige kanaal met stories. Ook Facebook, LinkedIn en zelfs Twitter hebben stories oftewel ‘verhalen’. Deze content wordt gemaakt in een verticaal formaat en verdwijnt automatisch na 24 uur. Je kan je story maken in de sociale media apps zelf, maar je kan hem ook gewoon op voorhand ontwerpen op Canva. Je ontwerp opslaan en daarna toevoegen aan je story.

story lockdown actie

visual+story+formaat+instagram

Story internationalpodcastday someflex

9) MINDMAPS

Geef je graag extra inspiratie of informatie mee aan je volgers? Dan kan het handig zijn om dit in een mindmap te gieten. Maak er iets tof en creatief van, zodat jouw volgers het zeker willen lezen! Ook hier heeft Canva tal van fijne sjablonen voor die je gewoon zelf kan gaan invullen. Zoek dus zeker op ‘mindmap’.

mindmap

10) CADEAUBON

Zin om een cadeaubon te ontwerpen? Dan kan dat ook gewoon op Canva! Kies je formaat en ga aan de slag.

Cadeaubon+someflex+weekend+vd+klant+(3)

MARKETING ACTIES

Waarschijnlijk hou jij regelmatig een bepaalde actie. Misschien een korting, een speciale actie met de feestdagen, een giveaway,… wat dan ook: hier wil jij een visual bij!

acties+voeren+op+someflex

twitter+advertentie+lockdownactie+post+(1)

WIL JE MEER OVER SOCIALE MEDIA LEREN?
ONTDEK ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX.

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer