57% van de Belgische werknemers weet niet waar AI te leren – Someflex helpt

Het recente onderzoek van PwC, vandaag gepubliceerd in De Tijd, onthult enkele schokkende feiten over de staat van AI-opleidingen in België. Volgens de studie weet maar liefst 57% van de Belgische werknemers niet waar ze AI-vaardigheden kunnen leren. Slechts 25% wordt door hun werkgever aangemoedigd om met AI aan de slag te gaan, en slechts één op de zes werkgevers biedt effectief opleidingen aan. Dit terwijl werknemers met AI-vaardigheden tot wel 25% meer kunnen verdienen dan hun collega's zonder deze kennis.

Waarom AI-vaardigheden cruciaal zijn

De opkomst van generatieve AI, zoals ChatGPT van OpenAI, Gemini van Google, en Copilot van Microsoft, heeft de manier waarop we werken drastisch veranderd. Deze technologieën helpen niet alleen bij dagelijkse taken, maar hebben ook een positieve invloed op de verloning van werknemers. AI-vaardige werknemers verdienen gemiddeld 6 tot 25% meer dan hun collega's, zo blijkt uit de studie van PWC. Bovendien kunnen sectoren die zwaar inzetten op AI, zoals financiële dienstverlening en de informatietechnologiesector, een bijna vijf keer hogere groei in arbeidsproductiviteit verwachten.

AI tools onderzoek De Tijd gebrek kennis opleiding

De uitdagingen van AI-opleiding in België

Ondanks deze voordelen blijkt uit het onderzoek van PwC dat veel Belgische werknemers niet weten waar ze AI-vaardigheden kunnen leren. Dit tekort aan kennis en opleiding is een groot obstakel voor zowel individuele carrières als voor de groei van bedrijven en de economie als geheel. PwC roept bedrijven dan ook op om meer te investeren in AI-opleidingen en een vaardigheidsgerichte aanpak te hanteren bij werving en bijscholing.

 

Versterk 3 maanden jouw AI skills met de Summerschool van Someflex!

Banner-3

 

Hoe Someflex kan helpen

Bij Someflex begrijpen we de urgente behoefte aan AI-vaardigheden in de moderne werkplek. Wij bieden een uitgebreid en toegankelijk leerplatform dat specifiek is ontworpen om werknemers te helpen bij het ontwikkelen van deze essentiële vaardigheden.

Bij Someflex kun je voor een vast bedrag per jaar toegang krijgen tot meer dan 1400 korte videolessen en interactieve online expertsessies van 60 minuten. Permanente updates en nieuwe mogelijkheden, tools en trends zijn inbegrepen. 

Onbeperkt en permanent bijleren, daar staan we voor. Sinds 2023 nemen we de AI-golf en zit dit ook inbegrepen in ons aanbod. 

Toegankelijke en praktische AI-opleidingen: Ons platform biedt meer dan 1400 korte videolessen over AI, contentcreatie en sociale media. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, er is altijd een les die bij jou past. Alle actuele AI-tools komen aan bod in hands-on cursussen. 

Interactieve expertsessies: Neem deel aan live sessies met AI-experts, stel je vragen en krijg direct antwoord. Dit interactieve element zorgt ervoor dat je niet alleen leert, maar ook begrijpt hoe je de kennis kunt toepassen in jouw werkomgeving.

Ondersteuning op maat: Met 24/7 ondersteuning kun je altijd verder met je leertraject. Of je nu vastloopt of gewoon wat extra begeleiding nodig hebt, wij zijn er om je te helpen.

Blijf gemotiveerd: Onze dagelijkse leerrikkels en actieve leercommunity van meer dan 2000 leden zorgen voor voortdurende inspiratie en motivatie. Wissel ervaringen uit, leer van anderen en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.


Bouw aan je toekomst met Someflex

Het is duidelijk dat geen enkele sector immuun zal blijven voor de impact van artificiële intelligentie. Door nu te investeren in AI-vaardigheden, zorg je ervoor dat jij en je team klaar zijn voor de toekomst. Someflex biedt de tools en ondersteuning die je nodig hebt om deze uitdaging aan te gaan en te profiteren van de vele voordelen die AI te bieden heeft.

Met Someflex kun je je AI-vaardigheden ontwikkelen en toepassen in de praktijk, waardoor je niet alleen je productiviteit verhoogt, maar ook je carrièrepotentieel.

Start vandaag nog en bouw aan een toekomst met AI!

Begin vandaag nog met leren bij Someflex en ontgrendel de kracht van AI!

Versterk 3 maanden jouw AI skills met de Summerschool van Someflex!

Banner-3

 

Deel dit bericht op

Lees meer