Aan de slag met Instagram! 4 Tips om jouw organisatie een boost te geven met Instagram

Instagram groeit nog steeds en wij Belgen zijn er dol op! Uit een studie blijkt dat ruim 4,5 miljoen onder ons actief aanwezig zijn op het platform. 

Instagram

Wil je interactie met potentiële klanten? Dan is een kanaal zoals Instagram een must. Heb je al een Instagram bedrijfsaccount? Dan kan je ervoor zorgen dat er elke dag nieuwe mensen interesse krijgen in jouw diensten of producten. Hoe doe je dat? Door authentieke content te plaatsen, een trouwe community uit te bouwen, en zoveel meer. 

Instagram is nog steeds een prachtig platform om je bereik en betrokkenheid met klanten te vergroten. Wij hebben dé 4 tips die jouw onderneming of organisatie via Instagram een boost kunnen geven. 

  • Vergroot je bereik door regelmatig te posten

Je doelgroep bereiken, aantal volgers en merkbekendheid vergroten via Instagram… Hoe doe je dat? Door een routine op te bouwen en minstens één maal per dag content te plaatsen. Dit kan je doen aan de hand van een flow aan stories, reels of fotomateriaal. Maak een plan of strategie om regelmatig te posten. Geen idee waar te beginnen? Je stelt een contentstrategie op in een mum van tijd via onze videolessen ‘Hoe bereik je meer met sociale media’.

  • Social commerce

Ooit al gehoord van shoppen via Instagram? Het is momenteel super trendy. 

De Instagram ‘Shop’ is prominent aanwezig op de app. Gebruikers kunnen je merk of product rechtstreeks ontdekken en kopen.

Zo’n 72% van de actieve gebruikers liet weten dat ze minstens één keer een product via de Instagram Shop hebben gekocht. Deze resultaten zijn moeilijk te negeren. Leer via onze lessen ‘Shops op sociale media’ bij over hoe je jouw sociale media winkel kan activeren. Nog geen lid van onze leercommunity? Vraag je gratis dagpas aan.

  • Stories maken je bedrijf herkenbaar

Een kijkje achter de schermen is de ideale manier om je volgers te entertainen. Aan de hand van stories of Instagram livestories kan je dit makkelijk doen. Toon je volgers wat je dagelijkse bezigheden zijn. Nood aan wat inspiratie? Laat bijvoorbeeld zien hoe je producten worden gemaakt of bereid een live vraag-en-antwoordsessie voor. 

Uiteindelijk willen volgers zien wie je bent en waar je voor staat. Vergeet nooit dat mensen kopen van mensen. Een relatie opbouwen via stories kan er uiteindelijk voor zorgen dat je volger je merk gaan vertrouwen. Lees hier hoe je kan zorgen voor balans in je sociale media content

  • Verticale videoclips - Reels

Zet in op reels! Deze korte videoclips op Instagram zijn niet meer weg te denken op sociale media. De trend begon op TikTok en is nu ook razend populair op Instagram. Hou er dus rekening mee dat reels steeds belangrijker worden als format op sociale media. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blogpost van onze SomeXpert Sofie Smolders.

It’s your lucky day! Want we voorzien dit najaar ook nog een ‘Instagram Boost Traject’ met 3 online expertsessies met expert Sofie Smolders! Interesse? Ontdek het programma en schrijf je dan alvast in Instagram Boost Traject met Sofie Smolders.

Instagram Boost Traject

Ontdek onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

Deel dit bericht op

Lees meer