Sociale Media Update: AI komt naar Instagram én naar LinkedIn

 

AI komt naar Instagram en naar LinkedIn

Een tijdje geleden kondigde Meta aan dat ze met Instagram verder willen inzetten op 'generative AI'. En nu wordt het net iets concreter, want Meta is momenteel een nieuw sticker-creatieproces aan het testen. Via AI zullen Instagram-gebruikers in staat zijn visuals te maken in de app op basis van tekstprompts. Lees meer hier 🤔 

Ook LinkedIn blijft niet bij de pakken zitten. Onlangs ging LinkedIn aan de slag met het toevoegen van AI-generated profiel samenvattingen en functiebeschrijvingen. Maar daar blijft het niet bij, momenteel experimenteert LinkedIn namelijk ook met generatieve AI-feed posts. Waarom? Dat ontdek je hier 👈

Meta heeft aangekondigd dat augmented reality (AR) naar Reels Ads en Facebook Stories komt

Augmented reality komt naar Reels Ads en Facebook Stories. Jawel, binnenkort kan je als merk jouw producten op de markt brengen met AR-filters en meeslepende ervaringen. Dit is de ideale manier om bijvoorbeeld de jongere Gen Z-gebruikers te bereiken. Verder rolt Meta ook andere verbeteringen betreft Reels ads uit. 

Benieuwd?

WhatsApp rolt nieuwe updates uit: WhatsApp-polls en delen van afbeeldingen met bijschriften

WhatsApp voegt enkele nieuwe chat-elementen toe om de betrokkenheid een boost te geven en interacties te verbeteren. Allereerst introduceert WhatsApp polls met één stem. Zo kan je als gebruiker het aantal antwoorden dat elke deelnemer op een poll-vraag geeft, beperken. Verder werkt WhatsApp zijn opties voor het delen van afbeeldingen met bijschriften bij. Zo kan je als gebruiker een bijschrift behouden, verwijderen of herschrijven wanneer je een afbeelding deelt.

Wat betekent dat concreet? 

Twitter gaat inactieve accounts ‘archiveren’

Elon Musk heeft via een tweet laten weten dat Twitter inactieve accounts zou gaan verwijderen. Maar Musk sprak later ineens van ‘archiveren’. De Twitter-eigenaar gaf in zijn initiële tweet aan dat Twitter-gebruikers door de 'zuivering' (purge) een daling van het aantal volgers van hun account zullen zien. De mededeling dat inactieve accounts worden aangepakt, leidde uiteindelijk tot zorg en protest.

Het Twitter-nieuws lees je hier 🔎

LinkedIn viert 20ste verjaardag met meer dan 930 miljoen leden

LinkedIn viert zijn twintigste verjaardag en dat doet het inmiddels met meer dan 930 miljoen leden in meer dan 200 landen. Jazeker, op vandaag heeft het professionele sociale netwerk 930 miljoen leden, tegenover 900 miljoen in januari.

Indrukwekkende aantallen, maar twintig jaar is ook niet niets. Terwijl de andere sociale apps hun kernaanbod blijven hervormen en hun doelgroep opnieuw vormgeven, is LinkedIn gestaag doorgegaan op zijn eigen weg.

Hoe LinkedIn dit doet, dat lees je hier

 

Deel dit bericht op

Lees meer