menu
close_24px

Apple leegt je portemonnee en de downvote reacties op X

 

Google Gemini en ChatGPT samen? Kies je eigen AI met Apple Intelligence

Wow, heb je deze scoop al gehoord? Apple Intelligence staat op het punt om iets cools te introduceren. We wisten al dat ChatGPT erbij betrokken zou zijn, maar nu wordt er misschien nog een andere tool toegevoegd: Google Gemini. Spannend, hé. 

Binnenkort kun je zelf kiezen welke AI je wilt gebruiken om je te helpen bij je werk of bij het beantwoorden van je e-mails. Lees er hier meer over 👈

 

Hoe Meta en Apple je privacy en portemonnee beïnvloeden

Giganten zoals Meta bevinden zich altijd in het oog van de storm als het gaat om veranderingen, en deze week is daarop geen uitzondering. We beginnen met de beruchte 'Apple tax'. Tot nu toe gold dit alleen in de VS. Maar nu? Wel, Apple is van plan om deze regel wereldwijd uit te rollen.

En Meta's idee van een abonnement om advertenties te vermijden... Tja, dat botst met de DMA-regels. Hier is wat je moet weten over de nieuwste updates.

 

Instagram krijgt een AI-boost

Meta zet ook Instagram op het spoor van artificiële intelligentie. Met de introductie van 'AI Studio' voor influencers brengt dit een interessante verandering teweeg in hoe we communiceren met onze volgers en content creëren op Instagram. Daarnaast zijn de AI-labels aangepast van 'Made with AI' naar 'AI Info'.

Wat betekent deze nieuwe AI-laag nu precies? We duiken even in de details.

Ontdek AI Selfies, snellere video reacties en slimme uploads

Met slechts enkele nieuwe features maakt WhatsApp het nog leuker en makkelijker om te communiceren. Wil je pronken met een AI-gestuurde selfie? Snel reageren op een videochat? Of, makkelijk bestanden uploaden?

WhatsApp rolt het voor je uit 😎

 

TikTok maakt het makkelijker om video's te delen zonder watermerk

Wil jij je video's op Instagram, YouTube of bijvoorbeeld Snapchat posten zonder dat iedereen meteen ziet dat het van TikTok komt? Dat kan nu! TikTok maakt het voortaan een stuk makkelijker om je content op andere sociale mediakanalen te delen zonder dat vervelende watermerk. 

Hoe werkt het?

 

Van meertalige handles tot AI-gedreven muziek

YouTube introduceert meertalige ‘@’ handles, waardoor je nu een unieke handle in je eigen taal kunt kiezen die overal opvalt. Verkoop je producten via YouTube? Met de 'Shopping Card' in YouTube Studio kun je direct zien welke producten het populairst zijn. En voor de ‘Premiums’ heeft YouTube iets speciaals in petto. Denk aan handige downloads en een 'picture-in-picture' modus voor Shorts. Tegelijkertijd is YouTube in gesprek met grote platenlabels om hun muziek te gebruiken voor AI-training.

Benieuwd naar meer? 👈

 

Snapchat+ breidt uit met magische huizen en flitsende Snaps!

Een ‘magisch’ huis dat je helemaal zelf kunt ontwerpen? Momenten vastleggen die in een oogwenk weer verdwijnen? Je Bitmoji huisdieren nu altijd bij je in chats? Tja, geen wonder dat Snapchat+ nu al meer dan 9 miljoen betalende abonnees heeft.

Gebruik jij gewoon Snapchat zonder te betalen? Geen zorgen. Snapchat is je niet vergeten. Lees hier alle updates. 

 

Beoordeel reacties op X met downvotes

X (je weet wel, Twitter) is bezig met iets cools: downvotes voor reacties. Als iemand iets post dat niet leuk of zelfs helemaal niet waar is, kun jij actie ondernemen. Hoe? Simpel, met een snelle 'downvote'. Zo help je mee om de minder leuke of onware reacties minder zichtbaar te maken voor iedereen.

Hoe werkt het precies? Dat lees je hier 👈

Share this article on