Sociale Media Update: Bye bye sociale media algoritmeBye bye Algoritme, hallo keuzevrijheid … 

Vorige week hadden we het kort over de ‘EU Digital Services Act’ (DSA) en hoe Meta (Facebook & Instagram) zich gaan aanpassen. Nu is het zover. 

Vanaf vrijdag kunnen gebruikers in Europa het algoritme uitschakelen dat bepaalt wat je te zien krijgt en in welke volgorde op sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, TikTok en Snapchat. 

Jawel, meer dan een dozijn van 's werelds grootste techbedrijven, waaronder Meta en Google, zullen nieuwe verplichtingen moeten naleven in de EU. Dit gaat van het voorkomen van schadelijke content tot het delen van interne data met toezichthouders. En wat als ze zich niet aan de regels houden? Dan moeten ze boetes tot 6% van hun wereldwijde omzet betalen …

Wil je er alles over weten? Lees dan hier verder

Google zet nieuwe stappen in AI

Google is bezig met een indrukwekkende inhaalslag in de wereld van AI en contentcreatie. Van een vernieuwde 'Nieuwsapp' tot 'Gemini', een alles-in-één chatbot die zelfs afbeeldingen genereert. En alsof dat nog niet genoeg is, komt Google Chrome nu ook met AI-samenvattingen voor snelle info. 

Jazeker, Google is duidelijk klaar om de strijd aan te gaan met giganten zoals OpenAI. Ze willen je de ultieme gebruikerservaring bieden …  

Hoe dan? Dat lees je hier

Meta's Nieuwe AI-model, SeamlessM4T

We surfen verder op de AI-golf met Meta. Droomde je ooit van een wereld waarin taalbarrières gewoonweg niet bestaan? Wel, Meta heeft zonet een gigantische stap gezet om deze droom werkelijkheid te maken.

Maak kennis met SeamlessM4T, een AI-model dat bijna 100 talen kan vertalen en transcriberen, zowel in tekst als in spraak. 

Lees verder

Snapchat realiseert 'Dreams'

Herinner jij je nog onze update van 31 mei 2023, waarin we het hadden over Snapchat's experimenten met AI? We spraken toen over 'My AI', een chatbot binnen de app, en een gloednieuw project genaamd 'Dreams'.

Wel, het moment is eindelijk daar: 'Dreams' is gelanceerd en we hebben alle details voor je!

Wat is er nieuw?

Instagram introduceert nieuwe manieren om te reageren en maakt sterrenbeeld-stickers

Instagram zit nooit stil en heeft weer iets leuks voor ons in petto! Klaar voor de scoop? 

Check dit: je kunt nu reacties uit openbare posts en Reels met één swipe delen in je eigen verhaal. Maar wacht, er is meer! Instagram komt ook opdagen met een sterrenbeeld-sticker. 

Benieuwd? Lees dan verder 👈🏾

Facebook stopt met ‘Messenger Lite app’

Heb je het al gehoord? Facebook Messenger Lite, de lichtgewicht versie van Facebooks populaire berichtenapp, is binnenkort verleden tijd. Ja, je leest het goed! 

Messenger Lite was vooral handig voor toestellen met beperkte opslag en werkgeheugen. De app werkte onder vrijwel alle netwerkomstandigheden en was zuinig met data.

Lees hier alles wat je moet weten 🧐

YouTube gaat all-in op Podcasts

Inzetten op podcasts blijkt een trend. Want ook YouTube gaat toegang tot het beluisteren van podcasts makkelijker maken. Sinds begin dit jaar is het mogelijk om ook via YouTube Music naar podcasts te luisteren, althans voor mensen in Amerika en Canada. Dat gaat veranderen! Jawel, tegen het einde van het jaar kun je vanuit elke uithoek van de wereld je favoriete podcasts op YouTube Music beluisteren. 

Daarenboven zal YouTube de podcasts nu verder opvolgen door RSS-ondersteuning naar de app te brengen.

Wil je meer weten? Lees dan verder

LinkedIn blijft sleutelen aan het algoritme

Heb je het gevoel dat je LinkedIn-feed de laatste tijd een beetje anders aanvoelt? Dat klopt! LinkedIn heeft namelijk opnieuw (jawel alweer) aan het algoritme gesleuteld om jouw feed nog persoonlijker te maken. 

Dus, wat is er nieuw?

TikTok maakt nieuwe advertentiefunctie 'Search Ads Toggle'

TikTok komt met een gloednieuwe functie genaamd "Search Ads Toggle". Waarom? Omdat TikTok heeft ontdekt dat maar liefst 58% van de gebruikers nieuwe merken en producten ontdekt via het platform.

Dus, wat hebben ze gedaan? Ze hebben deze nieuwe toggle gelanceerd waarmee jouw gesponsorde content verschijnt in de zoekresultaten van gebruikers. 

Hoe werkt het? Dat ontdek je hier 👓

 

Deel dit bericht op

Lees meer