DE 5 HANDIGSTE GRATIS APPS OM JE VIDEO'S MEE TE BEWERKEN

Video’s zijn ongelofelijk belangrijk op sociale media. Denk maar aan de populariteit van TikTok en de komst van Reels. Stel dat jij aan iemand zou vragen wat zijn of haar aandacht trekt tijdens het scrollen, dan is het antwoord zo goed als altijd ‘een video’. Hoog tijd dus om zelf aan de slag te gaan en video’s op te nemen! Wil je écht scoren met video’s online? Dan kunnen gratis bewerk-apps jouw video’s net dat tikkeltje extra geven. Wij zetten de 5 handigste gratis apps op een rij om jouw video’s naar een hoger niveau te brengen.

1) INSHOT

InShot is zeker en vast onze absolute nummer 1. Deze video bewerktool kan letterlijk alles en is helemaal gratis te downloaden. Met InShot kan je je video’s bijknippen, splitsen en overgangen toevoegen. Maar je kan je video’s ook voorzien van extra super coole effecten. Zoals teksten in allerlei lettertypes, kleuren en stijlen. Ook kan je afbeeldingen uit je filmrol toevoegen aan je video. Daarnaast werkt InShot samen met GIPHY, waardoor er ook toegang is tot ongelofelijk veel leuke bewegende gifs en stickers om je video net dat tikkeltje grappiger te maken. Elk stuk tekst of element dat je toevoegt kan je ook een animatie geven. Ook kan je zelf kiezen wanneer iets verschijnt en verdwijnt. Een echte aanrader dus!

InShot vind je hier in de app store en hier in de play store.

inshot+app

2) TIKTOK

Nee, TikTok staat hier niet verkeerd. Het is wel degelijk naast een sociale mediakanaal, ook een prima bewerktool voor jouw video’s. Want waar maak je beter korte en krachtige video’s dan in TikTok zelf? TikTok biedt tal van voordelen voor het bewerken van je video’s. Je kan makkelijk teksten en stickers toevoegen en opnemen in korte clips. Daarnaast kan je ook kiezen tussen ongelofelijk veel muziek in de oneindig lijkende muziekbibliotheek en heb je toegang tot veel leuke effecten en filters.

Let wel op: als je muziek toevoegt uit de TikTok muziek bib, dan kan het zijn dat deze muziek niet op elk ander kanaal werkt. Zo heeft Facebook bijvoorbeeld niet dezelfde muziekrechten als TikTok, waardoor soms TikTok liedjes kunnen afgekeurd worden. Een ander belangrijk element om rekening mee te houden, is dat je op TikTok enkel filmpjes kan opnemen van maximum 60 seconden. Dit is dus echt een tool voor snelle, snackable content!

Extra bonus: Je kan gewoon op de for you page genieten van andere TikTokkers hun creaties. Zo ben je helemaal mee met wat er op dit moment trending is en krijg je extra inspiratie voor eigen video’s. Wil jij je eigen creatie niet openbaar zetten? Geen probleem, want bij het posten kan je gewoon je video op ‘privé’ zetten, zodat jij enkel jouw filmpje kan bekijken.

TikTok vind je hier in de app store en hier in de play store.

wat+is+tiktok

Wil je graag nog meer technieken en tools ontdekken om fantastische video’s te maken voor jouw sociale media? Die vind je allemaal in ons online leerplatform Someflex. Test het eens gratis of het iets voor jou kan zijn!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

3) LUMEN5

Ben jij niet zo’n handige harry als het op video’s bewerken aankomt? Dan is Lumen5 jouw reddende engel. Dit videoplatform maakt gewoon de video voor jou! Het enige wat jij nog hoeft te doen is een url invullen (bijvoorbeeld als je een video wilt maken van een blogbericht) of media (foto’s of video’s) uploaden. Daarna kies je tussen de designs en Lumen5 maakt de video voor jou op basis van artificiële intelligentie. Eenmaal je video gemaakt is, krijg je nog de kans om zaken aan te passen. Een filmpje maken was nog nooit zo makkelijk!

De tool is helemaal gratis, maar gebruik je best op desktop. De gelijknamige app biedt veel minder opties. De dekstop versie vind je hier.

wat+is+lumen5_

4) PICSART

PicsArt is bij de meeste mensen gekend als een tool om foto’s mee te bewerken, mooie quotes te maken, leuke stickers en teksten toe te voegen aan je foto’s, te fotoshoppen en zoveel meer. Maar wist je dat je met PicsArt ook video’s kan maken en bewerken? Je kan bijvoorbeeld een ‘slideshow’ maken door verschillende foto’s toe te voegen en deze om te toveren tot een video. Je video’s kan je ook voorzien van stickers, tekst en filters. Ook kan je je opnames inkorten of splitsen. Eén nadeel is dat je wel moet betalen als je filmpjes wilt opslaan zonder watermerk.

PicsArt vind je hier in de app store en hier in de play store.

videos+bewerken+met+picsart

5) SPLICE

Al weken staat Splice bij de meest populaire apps in de app store en maar goed ook. Het is een ongelofelijk handige app die veel mogelijkheden biedt. Je kan ervoor kiezen om te betalen, waardoor je nog meer opties krijgt, maar met de gratis versie kom je al een heel eind. Zo kan je zowel foto’s als video’s uploaden vanuit je filmrol en daarna krijg je allerlei opties. Knippen, bijsnijden, teksten toevoegen,… Het allerleukste aan splice? De overgangen! Wil je van één clip naar een andere gaan? Dan kan je kiezen tussen tientallen leuke overgangen om je video naar een hoger niveau te tillen!

Splice vind je hier in de app store en hier in de play store.

splice

WIL JE MEER BIJLEREN OVER SOCIALE MEDIA EN JE KANALEN ZO GOED MOGELIJK INZETTEN? DAT KAN JE LEREN IN ONZE ONLINE LEERCOMMUNITY OVER SOCIALE MEDIA.

Ontdek onze agenda

 

Deel dit bericht op

Lees meer