De Generatiekloof in AI-Gebruik

Kunstmatige intelligentie (AI) is niet langer een futuristisch concept; het is nu een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Voor sociale media beheerders en marketingprofessionals biedt AI een schat aan mogelijkheden om hun strategieën te versterken. Het recente onderzoek van Salesforce biedt inzichten die elke professional in de branche zou moeten kennen.


Gen Z (16-24 jaar) leidt de AI-Revolutie

 

Volgens het onderzoek gebruikt 70% van de Gen Z AI, en 52% daarvan gebruikt het om geïnformeerde beslissingen te nemen. Bovendien zegt 52% van de generatieve AI-gebruikers dat hun gebruik toeneemt. Als je je richt op een jonger publiek, is het integreren van AI-gestuurde tools zoals chatbots of gepersonaliseerde advertenties een slimme zet.

 

Gen X (41-56 jaar) en Babyboomers (57-75 jaar): een onderbenutte markt


Aan de andere kant zijn Gen X en Babyboomers terughoudender. Maar liefst 88% van deze generaties is onzeker over hoe AI hun leven zal beïnvloeden. Dit biedt een kans om educatieve content te creëren die de voordelen van AI uitlegt en eventuele angsten wegneemt.

👇 Mis ons AI-aanbod niet! 👇

Ontdek de AI tools banner-1

Sociale media ChatGPT banner-1

Boost je content met AI banner


AI in Sociale Media Strategieën


Een indrukwekkende 75% van de AI-gebruikers is op zoek naar automatisering van taken op het werk. Dit is een gouden kans voor sociale media beheerders om AI-tools zoals automatische postplanning en sentimentanalyse te integreren in hun strategieën.
 


Veiligheid eerst


De roep om veiligere AI-oplossingen is luid en duidelijk, met 64% van de niet-gebruikers die aangeven dat ze AI meer zouden gebruiken als het veilig en betrouwbaar was. Dit is een cruciale overweging voor marketeers die AI-gestuurde campagnes willen lanceren. Transparantie over hoe AI-gegevens worden verzameld en gebruikt, kan het vertrouwen van het publiek vergroten.

 

Extra inzichten

  • Bijna de helft van de algemene bevolking gebruikt generatieve AI, en meer dan een derde gebruikt het dagelijks.
  • Generatieve AI "super-gebruikers" zijn een jonge, betrokken en zelfverzekerde groep.
  • 72% van de generatieve AI-gebruikers is werkzaam.
  • 38% gebruikt generatieve AI voor de lol, en 34% om meer te leren over onderwerpen die hen interesseren.
  • 62% zou generatieve AI meer gebruiken als het veiliger was.

Conclusie


Voor sociale media beheerders en marketingprofessionals biedt AI een ongekende kans om hun campagnes te versterken en een diepere verbinding met hun publiek te creëren. Of het nu gaat om het bereiken van de tech-savvy Gen Z of het geruststellen van de meer terughoudende oudere generaties, de inzichten uit het Salesforce-onderzoek bieden een waardevolle routekaart voor de toekomst van AI in sociale media.

👇 Mis ons AI-aanbod niet! 👇

Ontdek de AI tools banner-1

Sociale media ChatGPT banner-1

Boost je content met AI banner

Deel dit bericht op

Lees meer