De meest populaire AI-tools in bedrijven (onderzoek)

In een tijdperk waar technologische doorbraken dagelijkse kost lijken te zijn, is de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op het bedrijfsleven geen verre toekomstmuziek meer, maar een concrete realiteit. Het diepgaande rapport van Tech.co, gebaseerd op een enquête onder senior leidinggevenden uit een breed spectrum van Amerikaanse bedrijven, biedt ons cruciale inzichten in hoe bedrijven deze transformatie navigeren.

Leidinggevenden variërend van managers tot directeuren uit organisaties met minimaal tien werknemers delen hun ervaringen en perspectieven, waardoor een betrouwbaar beeld wordt geschetst van de stand van zaken. Met 1047 responsen die een betrouwbaarheidsniveau van 99,9% weerspiegelen, is deze enquête een stevige basis voor het begrijpen van de invloed van technologie op de werkplek.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar de populairste AI-tools die de markt leiden, hoe deze technologieën niet alleen de productiviteit verhogen maar ook de werktevredenheid aanzienlijk verbeteren, en hoe een vierdaagse werkweek - ondersteund door AI - de nieuwe standaard zou kunnen worden. Lees verder en ontdek hoe de technologische vooruitgang jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes kan stuwen.


De meest populaire tool? ChatGPT!

Laten we de blik verbreden naar het algehele landschap van AI-tools die in 2023 door bedrijven werden gebruikt. Het onderzoek van Tech.co onthulde een interessante hiërarchie in de populariteit van deze tools:

 • ChatGPT van OpenAI: Met een dominante 65% van de gebruikers blijft deze tool de koning van de generatieve AI-platforms.
 • Google’s Bard: Een sterke tweede met 48% van de respondenten die melden deze tool te gebruiken.
 • Bing AI Chat: Wordt door 21% gebruikt, wat aantoont dat Microsoft’s inspanningen in AI ook erkenning vinden.
 • Claude AI: Een nieuwkomer met 10% gebruikersaandeel.
 • Jasper Chat: Sluit de rij met 9% van de gebruikers​.

Grafiek met beste AI-hulpmiddelenBron: Tech.co

Deze tools hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen, wat de diversiteit in het gebruik en de behoeften van bedrijven weerspiegelt.

Ontdek de AI-tools voor contentcreatieKansen voor AI in bedrijven

Kunstmatige intelligentie (AI) opent een wereld van mogelijkheden voor bedrijven die streven naar groei en innovatie. Het recente Tech.co rapport biedt waardevolle inzichten die laten zien hoe AI de zakelijke horizon verandert:

 • Productiviteitsboost: Met ChatGPT aan het roer zijn bedrijven in staat om tijdrovende taken te automatiseren, waardoor de productiviteit een vlucht neemt. Dit maakt het mogelijk voor werknemers om zich te concentreren op meer zinvolle taken die creativiteit en kritisch denken vereisen.

 • Werktevredenheid: Uit het onderzoek blijkt dat een indrukwekkende 59% van de senior leiders een stijging in werktevredenheid waarneemt dankzij de implementatie van AI binnen hun organisaties. Deze tevredenheid vertaalt zich niet alleen in een gelukkiger werknemersbestand, maar ook in een sterke bedrijfscultuur die innovatie en groei bevordert.

 • Flexibele werkweek: De inzet van AI vertoont een sterke correlatie met de bereidheid om een vierdaagse werkweek te omarmen. Bijna alle bedrijven die AI volledig hebben geïntegreerd, overwegen serieus deze flexibele werkindeling, wat de balans tussen werk en privéleven ten goede komt en de weg effent naar een gelukkiger en gezonder personeelsbestand.

 • Data-analyse: AI toont zijn ware kracht in het analyseren van complexe datasets, waar 32% van de bedrijven op vertrouwt voor het ontginnen van inzichten die cruciaal zijn voor strategische beslissingen. Deze vaardigheid van AI transformeert data in een strategische troef die bedrijven helpt om concurrerend en vooruitstrevend te blijven in een snel veranderende markt.

Heb je de ambitie om continu bij te leren en altijd up-to-date te blijven over de nieuwste AI-tools voor contentcreatie en marketing?
Vind je het soms overweldigend? Heb je geen tijd om alles zelf uit te pluizen?
Bij Someflex nemen wij deze taak op ons. We bieden een uitgebreid scala aan videolessen en interactieve expertsessies. Geniet van al onze cursussen voor een vast bedrag.
Probeer Someflex nu uit met onze gratis dagpas en ontdek het zelf!


Laten we de uitdagingen niet vergeten

Als we de kansen die AI biedt voor bedrijven verkennen, moeten we ook de uitdagingen die met deze technologie gepaard gaan niet uit het oog verliezen:

 • Betrouwbaarheid: Er is een gegronde bezorgdheid over de betrouwbaarheid van AI, met name rond de nauwkeurigheid van de gegenereerde informatie. Fouten, misstappen en zelfs totale mislukkingen worden regelmatig gerapporteerd, van ongegronde beschuldigingen en plagiaat tot deepfakes en ongepaste taal. Deze kwesties onderstrepen het belang van constante verbetering en betrouwbaarheid van AI-technologie in zakelijke instellingen​.

 • Integratie: Hoewel de zorg dat de opkomst van AI jobs in rap tempo zal elimineren gegrond is, toont het onderzoek aan dat er momenteel niet veel reden tot zorg is. Een meerderheid van de managers en directeuren (53%) gaf aan dat AI-tools geen invloed hebben gehad op jobs. De impact van AI op jobs lijkt geleidelijk te zijn, waarbij sommige jobs enigszins beïnvloed worden, terwijl andere meer opvallende veranderingen ondergaan​.

 • Kosten: Investeringen in AI moeten zich vertalen in tastbare bedrijfsresultaten. Om deze reden moeten bedrijven de waarde van AI zorgvuldig afwegen tegen de kosten en zeker zijn van een return on investment.

 

Ontdek de AI-tools voor contentcreatie


Belangrijke inzichten uit het Tech.co Rapport op een rijtje: 

 • ChatGPT aan de leiding: Met een indrukwekkend gebruikerspercentage van 65% blijft ChatGPT de meest gebruikte AI-tool in de zakelijke wereld.

 • Werktevredenheid: AI heeft een bewezen positief effect op de tevredenheid van werknemers, wat bijdraagt aan een productieve en tevreden werkomgeving.

 • Impact op werkprocessen: AI heeft een significante impact op werkprocessen, waarbij 30% van de leiders aangeeft dat het een sterke invloed heeft op hun bedrijfsvoering.

 • Data-analyse als koning: Data-analyse blijft het primaire gebruik van AI in bedrijven, waarbij 32% van de bedrijven AI inzet voor deze kritische taak.

 • Diversiteit in AI-tools: De adoptie van een breed scala aan AI-tools zoals Bard, Bing AI Chat, Claude AI en Jasper Chat laat zien dat bedrijven niet slechts één type AI-oplossing zoeken, maar diversiteit verwelkomen om hun doelen te bereiken.

Heb je de ambitie om continu bij te leren en altijd up-to-date te blijven over de nieuwste AI-tools voor contentcreatie en marketing?
Vind je het soms overweldigend? Heb je geen tijd om alles zelf uit te pluizen?
Bij Someflex nemen wij deze taak op ons. We bieden een uitgebreid scala aan videolessen en interactieve expertsessies. Geniet van al onze cursussen voor een vast bedrag.
Probeer Someflex nu uit met onze gratis dagpas en ontdek het zelf!


Deel dit bericht op

Lees meer