DIT ZIJN DE NIEUWE (VERBORGEN) FUNCTIES OP TWITTER

Er zijn een aantal nieuwe functies te vinden op Twitter. Het enige probleem: ze zitten een beetje verstopt. Wij tonen je graag wat er allemaal nieuw is en waar je deze handige functies kan vinden.


1. ONTVANG ENKEL TWEETS VAN MENSEN DIE JE VOLGT

Op je tijdslijn op Twitter zie je vaak tweets passeren van mensen die je niet volgt. Dat komt omdat Twitter denkt dat jij erin geïnteresseerd bent. Is dat niet het geval, dan ben je deze onbekende Twitteraars misschien wel liever kwijt dan rijk. Gelukkig kan je instellen om enkel tweets te zien van mensen die jij volgt.

Hoe doe je dat?

 1. Ga naar je eigen profiel (door linksboven op je profielfoto te klikken op de app)
 2. Klik onderaan op ‘Instellingen en Privacy’
 3. Ga naar ‘meldingen’
 4. Klik onder ‘filters’ op ‘geavanceerde filters’
 5. Klik aan welke meldingen jij liever wil negeren
 6. Tadaa!!

2. NEGEER BEPAALDE WOORDEN

Je kent het wel. Je hebt de zondagavond geen tijd meer om naar De Mol te kijken en beslist uitgesteld de aflevering in te halen. Super handig, maar Twitter open je best niet meer als je niet op voorhand wil weten welke kandidaat naar huis werd gestuurd. Om deze irritante spoilers te mijden, kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het woord ‘De Mol’ even niet meer tegen te komen op Twitter en dus te negeren. Kan ook toegepast worden met spoilers van voetbalmatchen of afleveringen van je favoriete soap bijvoorbeeld. Of als je het écht gehad hebt met bepaalde actuele trends die jou niet interesseren.

Hoe doe je dat?

 1. Ga naar je eigen profiel
 2. Klik op ‘Instellingen en Privacy’
 3. Ga nu naar ‘Inhoudsvoorkeuren’
 4. Klik op ‘Genegeerd’
 5. Ga daarna naar ‘Genegeerde woorden’
 6. Klik nu op de ‘voeg toe’ button rechtsonder
 7. Tik de onderwerpen in die je wil negeren
 8. Kies dan of je hier wel of niet meldingen van wil, of het van iedereen komt of enkel van personen die je volgt en de ‘duur’ oftewel: hoe lang je dus iets wil negeren
 9. Klik rechtsboven op ‘bewaar’

Wat+zijn+de+nieuwe+functies+op+Twitter_

WIL JE MEER BIJLEREN OVER TWITTER? ONTDEK DAN ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

3. ZIEN WAAR JE BENT INGELOGD

Waarschijnlijk gebruik jij Twitter op meer dan één apparaat. Je tweet misschien zowel vanop je laptop als je smartphone. Wie weet heb je je ooit ergens aangemeld en ingelogd, maar weet je niet meer juist waar precies. Deze handige functie laat je zien waar jij overal staat ingelogd.

Hoe kan jij dit zien?

 1. Klik opnieuw onder je profiel op ‘Instellingen en Privacy’
 2. Ga naar ‘account’
 3. Klik op ‘Je Twitter-gegevens’
 4. Meld je nogmaals aan
 5. Klik op ‘Apps, apparaten en gegevens’
 6. Voer je wachtwoord in
 7. Hier zie je waar jij overal staat ingelogd.

Zie je een plek die jou niet onmiddellijk bekend voorkomt of waar je liever niet meer ingelogd bent? Dan is het een goed idee om je wachtwoord te veranderen en je opnieuw aan te melden op je eigen apparaten! #Safetyfirst.

4. KIES ZELF OF JE PRIVÉCONVERSATIES WIL TOELATEN OF NIET

Voor de laatste updates kon je enkel privégesprekken voeren met mensen die jij volgt en jou ook terugvolgen op Twitter. Ondertussen kan je dit aanpassen in je instellingen zodat ook profielen die jij niet volgt, jou kunnen bereiken via privébericht. Heb je een Twitter account voor je bedrijf of organisatie, dan kan het handig zijn dat klanten jou een privéberichtje kunnen sturen.

Hoe pas ik dit aan?

 1. Ga opnieuw naar ‘Instellingen en privacy’
 2. Klik op ‘privacy en veiligheid’
 3. Wil je van iedereen berichten ontvangen? Klik dan de knop naast ‘ontvang berichten van iedereen’ aan. Wil je dit liever niet? Laat de knop dan op uit staan.

INTERESSE IN ONZE EXPERTSESSIES?
Check onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

Deel dit bericht op

Lees meer