Drie manieren om in te spelen op Wereldvriendelijkheidsdag

Je weet het of je weet het niet, maar op 13 november is het Wereldvriendelijkheidsdag of zoals ze in het Engels noemen World Kindness Day (#WKD). Wat houdt deze dag nu eigenlijk in? Op 13 november krijg je de kans om wat extra vriendelijkheid te tonen aan elkaar. Dat hoeft niet enkel aan vrienden en familie te zijn, maar ook aan je collega’s en klanten. Wij geven jullie drie tips over hoe je dit kunt aanpakken via sociale media. 

Deel een review van een tevreden klant 

Heb je klanten die een positieve review over je plaatsten? Dan kan je die delen op je socials. Zo voelen je klanten zich persoonlijk aangesproken en weten ze dat je de reviews wel degelijk leest en apprecieert. Via Canva kan je makkelijk een screenshot in een mooi jasje steken zodat de post past binnen je huisstijl. Weet je niet helemaal hoe je dat moet doen in Canva? Geen paniek, want hier krijg je een kleine inleiding over hoe je aan de slag gaat met de online design tool. 

Als je inspiratie nodig hebt voor zo’n post, hebben we hier alvast een voorbeeld voorzien: 

Wereldvriendelijkheidsdag

Uit vriendelijkheid aan je volgers via een post

13 november is de ideale dag om vriendelijkheid te uiten aan je volgers en collega’s via sociale media. Je kan op Wereldvriendelijkheidsdag een post plaatsen op je favoriete kanalen om zo je onmisbare schakels, klanten en volgers te bedanken. Je kan dat doen aan de hand van een post of verhaal op Instagram of Facebook, een berichtje op LinkedIn, … . 

Wil je een persoonlijkere aanpak? Dan kan je altijd een bedankingsvideo opnemen om die op je socials te plaatsen. Video’s leren opnemen en bewerken kan in deze module over Moovly, een tool die je toelaat om exact dat te doen. Vergeet de hashtags #WKD en #wereldvriendelijkheidsdag natuurlijk niet te gebruiken, want die kunnen voor extra bereik zorgen. 

Zet je collega’s letterlijk in de bloemetjes en deel het op je socials

Je collega’s en werknemers verdienen op deze speciale dag ook wat extra vriendelijkheid. Zet ze vandaag extra in de bloemetjes door ze een kleine attentie te geven. Dat kan door een mooi kaartje met een lief berichtje te voorzien voor iedereen of door iedereen in je team een klein doosje zoetigheid te geven. 

Daar kan je dan een mooie collage van maken om te delen op je socials. Zo zet je misschien ook andere mensen of organisaties aan om vandaag wat extra vriendelijkheid te tonen. 

Wij zijn benieuwd om te zien welke insteek jij gaat gebruiken! Zin om verder aan de slag te gaan met sociale media? Met de Someflex Dagpas krijg jij één dag gratis toegang tot het grootste online leerplatform over sociale media van Vlaanderen.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer