menu
close_24px

Sociale Media Update: Gamen op LinkedIn, Meta nostalgie en AI-labels op YouTube

 

Van een vleugje nostalgie tot Meta’s blik op privacy met een nieuw prijsbeleid

Privacy, gebruikerservaring en een vleugje nostalgie - Meta zoekt de juiste balans. In oktober 2023 introduceerde Meta advertentievrije abonnementen, met een prijskaartje dat ons deed fronsen. Nu, enkele maanden later, heeft Meta wat aanpassingen gedaan. Na aandringen van Europese privacywaakhonden, heeft Meta een nieuwe strategie onthuld. Hun abonnementsprijs is verlaagd. Maar is deze stap voldoende?

Gelukkig is er ook wat luchtiger nieuws. Threads is nu beschikbaar voor Windows en - tromgeroffel - de Facebook 'poke' is weer terug!

Benieuwd naar alle details en kritische inzichten? Klik hier en lees verder 👈

Uitbreiden van je carrousel posts en tijdreizen met Instagram

Ben jij constant op zoek naar de nieuwste functies op Instagram om je volgers te blijven boeien? Van het toevoegen van meer dan 10 visuals aan je carrousel en langere Reels tot advertenties met promocodes en het teruggaan in de tijd met je posts.

Deze week hebben we wat leuke updates voor je in petto.

Swipe, zoek en filter doorheen je WhatsApp chats

WhatsApp komt met een aantal handige updates die je chatervaring supersoepel gaan maken.

De langverwachte zoekbalk is eindelijk beschikbaar op Android. Binnenkort kun je moeiteloos swipen tussen chats, statusupdates en oproepen. En als je wat overzicht nodig hebt, staan WhatsApp's nieuwe chatfilters klaar om je dag te structureren. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er zelfs gedacht aan het toevoegen van meer chats die je kunt vastpinnen.

Jazeker, deze nieuwe functies maken WhatsApp nog gebruiksvriendelijker en leuker om te gebruiken! 👀

Microsoft Copilot gaat aan de slag met Turbo en Europa zet de toon met AI-regelgeving

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van artificiële intelligentie? Deze week zit vol met boeiende nieuwtjes die je echt niet wilt missen. 

Microsoft zet een grote stap vooruit met de introductie van GPT-4 Turbo in Copilot - nu beschikbaar voor iedereen. Maar dat is nog niet alles. Er komt een upgrade op ons af: GPT-4.5 Turbo. Het belooft sneller, nauwkeuriger en met kennis tot juni 2024 te zijn. Ondertussen neemt Europa AI serieus met de goedkeuring van de AI Act. 

Lees nu het volledige artikel en blijf op de hoogte!

Van thought leadership tot puzzelspelletjes op je LinkedIn app

Deze week komen we opdagen met LinkedIn updates die variëren van het uitbreiden van de Thought Leader advertentiemogelijkheden tot het introduceren van competitieve puzzelspellen. 

Ontdek hoe deze updates zorgen voor een verrijking van interactie en diversiteit op het platform. Het brengt een onverwachte twist aan de balans tussen professionaliteit en plezier binnen professionele netwerken. Ontdek hier alle details en meer. 

TikTok lanceert 'Creator Search Insights’, stemclips en e-commerce opties

Benieuwd hoe jij jouw TikTok-strategie nog effectiever kunt maken? TikTok onthult deze week drie krachtige updates die de manier waarop we content creëren en promoten fundamenteel zal veranderen.

Van het verfijnen van contentstrategieën met 'Creator Search Insights' tot het inzetten van herkenbare stemmen in campagnes en het vereenvoudigen van e-commerce promoties. 

TikTok biedt de tools en mogelijkheden om je beste digitale zelf te zijn.

YouTube zet in op transparantie met AI-content labels

Artificiële intelligentie (AI) speelt een steeds grotere rol in ons leven, vooral op het gebied van video en muziek. En precies daarom zet YouTube een grote stap in de strijd tegen misleiding en desinformatie door creators te verplichten om te onthullen wanneer hun content met AI is gemaakt.

Ben jij een content creator, een fervent YouTube-kijker, of allebei? Dan is dit nieuws speciaal voor jou.

Snapchat breekt een traditie met nieuwste update. Maak je berichten blijvend

Snapchat heeft altijd een unieke positie ingenomen als platform voor vluchtige berichten. Maar verrassend genoeg kondigt het socialemediakanaal nu aan dat het een stapje dichter bij zijn concurrenten wil komen. Ze introduceren een optie die ons allemaal verrast: "Nooit verwijderen". Ja, je leest het goed. Binnenkort kun je ervoor kiezen om je ‘Snap’ berichten voor altijd te bewaren, veel langer dan de gebruikelijke 24 uur.

Benieuwd naar alle details? Je leest er hier alles over 🛋️

Share this article on