HET TWITTER ALGORITME EN HOE JE ER MEER BEREIK DOOR KUNT KRIJGEN

Hoe vaak moet ik op sociale media posten? Op welk uur post ik best? Dit zijn vragen die ons heel vaak worden gesteld. Toch kunnen we hier geen sluitend antwoord op geven. Dit verschilt namelijk per sociale mediakanaal en is afhankelijk van jouw doel en capaciteit/mogelijkheden. Bovendien is dit ook nog eens afhankelijk van de constant veranderende algoritmes van de sociale netwerken. In dit blogbericht leggen we je uit wat algoritmes zijn én waarom deze belangrijk zijn.

HET ALGORITME VAN TWITTER

Sommigen gaan er nog steeds van uit dat tweets omgekeerd chronologisch op de Twitter-tijdlijn van volgers verschijnen. Dit klopt niet. Let wel, je kunt je eigen tijdlijn nog steeds omgekeerd chronologisch doen verschijnen, maar niet veel Twitteraars maken gebruik van deze functie.

twitter-chronologisch-tijdlijn-algoritme-meer-bereik

Twitter geeft ons inzicht in de basis van haar scoresysteem. Daarin zijn volgens Twitter 3 factoren van belang:

DE TWEET
Vooral de mate van actualiteit (hoe recenter, hoe beter) en het aantal al behaalde interacties (retweets, likes en reacties) zijn hierbij van belang.

JIJ ALS AUTEUR VAN DE TWEET
Twitter kent een score toe op basis van het soort en het aantal interacties dat jij met een bepaalde volger hebt gehad. De sterkte van je connectie met die volger én de manier waarop de connectie met je volger tot stand is gekomen, bepaalt het bereik van jouw tweet.

DE GEBRUIKER/VOLGER
Een tweet krijgt een score toegekend op basis van het soort tweets waarmee een gebruiker eerder heeft geïnterageerd (like, retweet, reactie). Er wordt ook rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang de gebruiker Twitter opent en gebruikt.

WAT LEREN WE UIT HET ALGORITME VAN TWITTER?

Het is heel belangrijk om een community uit te bouwen. Hoe een connectie tot stand komt, is van belang voor de uiteindelijke score die aan jouw tweet wordt gegeven. Hoe initiatiefrijker de Twitter-gebruiker is geweest in het volgen van jouw account, hoe beter. Als iemand zelf je account heeft opgezocht en je is gaan volgen, dan is dat natuurlijk sterker dan een connectie die volgt op een getoonde advertentie.

Belangrijk om te onthouden is dus dat advertenties met de boodschap ‘volg ons account’ kunnen leiden tot een enorme groei in het aantal volgers, maar zich amper vertalen in daadwerkelijk bereik van je tweets. Een groot bereik hangt dus niet noodzakelijk samen met een groot aantal volgers. Het is dus beter om een echte community uit te bouwen met mensen die jouw oprecht interessant vinden.

Ook de sterkte van je connectie met een Twitter-gebruiker is essentieel voor de score van jouw tweets. Interactie met je volgers is dus cruciaal. Reageer altijd op vragen, wees proactief in het helpen van je volgers en vraag zelf ook door. Dat ziet Twitter als een sterke connectie, zodat de kans groter is dat een volger jouw tweets te zien krijgt in zijn tijdlijn.

TIP: Ga de conversatie aan met ‘popular articles’! Sinds 2017 heb je op Twitter de functie popular articles. Hieronder vind je links terug waarover er binnen je Twitter-netwerk heel wat te doen is op het moment. Speel hierop in en neem deel aan de conversatie!

Klik hiervoor in de linkerkolom op Verkennen en scroll door naar beneden.

populaire+artikels+twitter+algoritme+meer+bereik

 

Deel dit bericht op

Lees meer