Hoe je waardering kan tonen voor je werknemers op Employee Appreciation Day

Op je eentje een hele onderneming doen draaien is mogelijk, maar zeker niet makkelijk. Als je geen eenmanszaak hebt, heb je waarschijnlijk werknemers en die mensen maken het werk een stuk lichter en makkelijker. Ze maken deel uit van werkfamilie en daarom is het ook belangrijk om je werknemers te tonen dat je ze apprecieert. Zeker op Employee Appreciation Day of in het Nederlands ‘Dag van Waardering voor de Werknemer’. Elke eerste vrijdag van het jaar. Dit jaar dus op 3 maart 2023. 

Organiseer een leuke bijeenkomst en neem een (werk)familiefoto

Een leuke manier om waardering te tonen aan je werknemers is door een bijeenkomst te organiseren voor het werk of tijdens een pauze. Een lekker ontbijt op de bureau of misschien samen picknicken tijdens de lunch in het parkje naast de shop? Denk er ook even aan om een lokale onderneming te steunen terwijl je je werknemers verwent: een schelletje hesp van de buurtslager of verse broodjes van de bakker in de straat. Vergeet natuurlijk niet om een work-fam foto te nemen die je op je socials kunt plaatsen. Zo kan je waardering tonen voor al je collega’s, maar zet je ook anderen aan om hetzelfde te doen. 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Voorzie een cadeautje voor je werknemers

Niks is leuker dan een token of appreciation ontvangen van je werkgever. Dat hoeft daarom niet veel te kosten of heel groot te zijn. Zo’n token kan variëren van een kaartje op bloeipapier tot een trui van je bedrijf met je werknemers hun naam op. Planten jullie samen de bloeikaartjes op het werk of spreken jullie af om allemaal op dezelfde dag jullie trui aan te doen? Plaats dan zeker een filmpje of foto op sociale media. Niet enkel is het een teken van waardering, maar je kan het zelfs zien als een leuk bonding-moment! 

Organiseer een teambuilding

Het kan leuk zijn om waardering te tonen voor je werknemer door een leuke activiteit te organiseren naast het werk. Zo neem je niet enkel tijd om iets leuks te doen voor je work-fam maar krijgen ze ook de kans om elkaar beter te leren kennen indien dat nog niet het geval is. Deze activiteiten hoeven niet altijd kei-avontuurlijk te zijn, maar kunnen ook events zijn waar je collega’s bijpraten. Enkele leuke ideeën zijn bijvoorbeeld go-karting aan de kust, een wijnproeverij of (als je toch voor een avontuurlijke optie wil gaan) de afvaart van de Lesse met een kajak! 

Dit waren enkele manieren om waardering te tonen aan je werknemers. Ook wij willen onze werknemers vandaag bedanken voor hun inzet bij Someflex, want al jullie inspiratie helpt ons inspireren. Ben je benieuwd naar nog meer inspirerende content? Die kan je vinden op het leerplatform van Someflex.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer