menu
close_24px

Hoe maak je jouw social media posts onweerstaanbaar?

Als ondernemer of organisatie wil je top of mind blijven. Op sociale media zijn zichtbaarheid, authenticiteit en engagement de sleutelwoorden waar we ons in 2023 op focussen. Maar, waar moet je beginnen? Hoe trek je een doelgroep aan? En hoe schrijf je goede content?

Vaak ben je ijverig aan het zoeken naar de juiste afbeelding of video voor jouw professionele kanalen. En ook wij Someflexers zijn dol op het maken en bewerken van visuals. Want, die foto’s en video’s zijn belangrijk! Het belang van schrijven daarentegen dat onderschatten we té vaak. Snel een tekstje daarbij en het loopt wel. Maar, is dat effectief zo?

Creatief schrijven, hoe doe je dat?

Wil jij in een mum van tijd content creëren om jouw merk, je diensten of product op een leuke manier te presenteren? Hier zijn onze tips om jouw sociale media post te tillen naar het next level.

Geen creativiteit zonder een sociale media strategie

Het is jouw copy die zorgt voor interactie en conversaties. En dat geldt uiteindelijk voor alle social media berichten. Hiermee geef je namelijk de context aan en kun je gesprekken op gang brengen. Wil je goede teksten schrijven voor jouw social posts? Onthoud dan het volgende:

  1. Bepaal je doelgroep: houd altijd in je achterhoofd voor wie je schrijft en wie je wil bereiken.

  2. Wil jij een plekje veroveren in het hoofd en hart van jouw ideale klant? Zorg dan dat je volgers iets leren, dat je hen boeit met content en dat ze in ‘beweging’ komen.

Oefening baart kunst, schrijf vaak

Wees regelmatig actief en experimenteer met verschillende stijlen. Om te ontdekken wat optimaal werkt voor jouw publiek is experimenteren een must. Sommige klanten reageren goed op serieuze, formele berichten, terwijl anderen meer geraakt worden door humoristische of persoonlijke berichten.

Hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker je een eigen unieke stijl ontwikkelt. Probeer minstens 1 à 3 maal per week content te creëren. Ontdek welke bijdragen jouw doelgroep echt inspireren. Waar krijg je veel reacties op? Zie iedere post als een soort experiment, een kans. Door regelmatig en consistent te posten, achterhaal je welke content ervoor zorgt dat volgers op de ‘like’ knop klikken of reageren.

creatief schrijven

Leer creatief schrijven met Elke Van Parys 

Er zijn nog heel wat vragen onbeantwoord. Want, hoe vermijd je dat jouw blog of je posts kopje onder gaat in de massa? En hoe zorg je ervoor dat de tone-of-voice van je berichten opvalt bij de mensen voor wie ze effectief bedoeld zijn?

Het is geen makkelijk opgave maar ook jij kunt dit leren. Heb je 60 minuten de tijd? Volg dan deze expertsessie met de oprichtster van Haydays' Elke van Parys. Live of via de opname achteraf.

Elke leert je in een mum van tijd converterende teksten schrijven. Na deze sessie zet je jouw vaardigheden onmiddellijk om in de praktijk. Aarzel niet en ga ervoor, schrijf je nu in en ga aan de slag met creatieve copy.

Ontdek onze agenda

Share this article on