Hoe maak je jouw sociale media Kerst- en Nieuwjaar klaar?

Voel je het al kriebelen? Die onmiskenbare ‘jingle’ vibes op de achtergrond, het knisperen van de open haard of de geur van versgebakken kerstkoekjes... Bij ons is de feeststemming al in volle gang! Onze kerstboom staat trots in de hoek in een gezellig decor voor onze nieuwste reeks kerstvideo's en kerstkaartjes.

Jazeker, de feestdagen staan voor de deur! En dat is hét signaal om jouw socialemediakanalen te transformeren in een omgeving van interactie en vreugde. Ben je klaar om jouw volgers te verrassen? Om te zorgen dat jouw socialemediakanalen uitblinken? 

Met deze vijf eenvoudige tips maak je jouw sociale media helemaal klaar voor de feestdagen.

1. Vertel authentieke verhalen

Mensen houden van verhalen die oprecht zijn. Laat bijvoorbeeld zien hoe jouw organisatie de feestdagen viert. Maak je elk jaar met jouw team kerstfoto’s voor kaartjes? Toon dan bijvoorbeeld de bloopers op je socialemediakanalen. Of, ben je een nieuw kerstbiertje aan het brouwen … Wat dacht je ervan om achter de schermen het proces te laten zien?

Fotoshoot Someflex achter de schermen

Disclaimer: fotoshoot achter de schermen

Het gaat om de kleine, échte momenten. Laat bijvoorbeeld zien hoe je teamleden hun bureau versieren of deel foto's van klanten die jouw producten gebruiken. Heb je een bakkerij? Deel foto's van die lekkere kerstgebakjes net uit de oven. Run je een kledingzaak? Show die feestelijke outfits. Dit zijn allemaal authentieke, persoonlijke momenten die jouw merk menselijk maken en een diepere verbinding met je publiek creëren.

2. Gebruik Augmented Reality (AR) filters

Als we het hebben over interessante features op sociale media, kunnen we niet om Augmented Reality (AR) heen. Het brengt een nieuwe dimensie in de manier waarop we onze volgers betrekken. Stel je voor dat je volgers een selfie posten met een door jou ontworpen virtuele kerstmuts of rendier-oren. Dit is niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor een unieke interactie met je merk.

Voor bijvoorbeeld vzw's en andere organisaties biedt AR bijzondere mogelijkheden. Stel, je organiseert een kerstinzamelingsactie. Waarom niet een filter creëren die niet alleen feestelijk is, maar ook informatie biedt over je evenement of zelfs linkt naar een donatiepagina? Zo combineer je de vreugde van de feestdagen met het verhogen van bewustzijn en betrokkenheid voor je zaak.

Het bijhouden van de laatste AR-trends is cruciaal. Platformen zoals Instagram en TikTok vernieuwen voortdurend hun AR-functies. Door deze ontwikkelingen op de voet te volgen, speel je steeds in op de nieuwste mogelijkheden. En met toegankelijke tools zoals Snapchat's Lens Studio en Facebook's Spark AR Studio, is het creëren van je eigen AR-filters toegankelijker dan ooit. Zo blijf je niet alleen bij, maar laat je ook je creativiteit de vrije loop om iets unieks te bieden aan je volgers.

 

Bron: Coca-cola Lensshot AR-filter - vimeo: https://vimeo.com/310758974

3. Maak interactieve content

"Hoe vier jij Kerst?" of "Wat is jouw favoriete Nieuwjaarstraditie?”, dit zijn enkele voorbeelden voor interactie op je sociale media. Dergelijke vragen gaan verder dan het standaard promotiemateriaal. Ze nodigen je volgers uit om hun verhalen en tradities te delen, waardoor een levendige en betrokken community ontstaat.

Stel je een lokale boekhandel voor die volgers vraagt naar hun favoriete kerstboek. Of, een voedingswinkel die peilt naar populaire kerstrecepten. Deze interacties bouwen niet alleen een relatie op met klanten, maar geven ook inzicht in hun voorkeuren en interesses.

Betrek je volgers actief door ze mee te laten beslissen. Als kledingwinkel kun je feestoutfits showen en vragen welke zeker in de etalage moeten. Weet je niet welke gerechten je wilt presenteren in jouw restaurant? Overweeg om een ‘this or that’ feestmenu te tonen en je klanten te laten kiezen. Deze strategie maakt je socialemediakanalen niet alleen leuker en interactiever, maar ook informatief en effectief.

4. Creatieve countdowns

Een creatieve countdown naar Kerst is een leuke manier om de anticipatie en betrokkenheid bij je volgers op te bouwen. Met Someflex gaan we binnenkort op sociale media een kerst adventskalender introduceren. Gedurende 24 dagen delen we unieke tips en inspiratie. Elke dag onthult we iets nieuws. Benieuwd? Hou onze TikTok of Instagrampagina zeker in de gaten. 😉

Elke dag kijk je uit naar wat er op je afkomt. Het is een interessante manier om jouw merk dagelijks in de kijker te zetten en een routine te creëren waar je volgers naar uitkijken. Je kunt dit idee aanpassen aan jouw organisatie, door bijvoorbeeld dagelijks een sneakpeek van jouw kerstcollectie te delen.

5. Livesessies met een decemberthema

Livestreamen is tegenwoordig in, en het is ideaal om een persoonlijke connectie met jouw publiek op te bouwen. Bied een kijkje achter de schermen en maak jouw brand menselijk en benaderbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een 'unboxing' organiseren van de nieuwste producten die in jouw winkel verschijnen. Of, een livestream houden waar je toont hoe je team zich voorbereidt op een evenement of goed doel.

Livesessies kunnen variëren van Q&A's tot een virtuele rondleiding. Het belangrijkste is dat het je volgers de kans geeft om realtime met jouw merk te interageren.

Met deze vijf tips ben je goed op weg om jouw socialemediakanalen te transformeren in een interactieve en boeiende omgeving. Laat je creativiteit de vrije loop, betrek je volgers en maak van deze feestdagen een onvergetelijke ervaring voor iedereen die je volgt. We zijn benieuwd naar hoe jij deze ideeën tot leven brengt. Deel je successen en leer van elkaar, want samen maken we deze feestdagen nog specialer.

Fijne feestdagen en veel sociale media plezier!

Prettige feestdagen

 

Deel dit bericht op

Lees meer