Sociale Media Update: Oeps, Instagram maakt een foutje en TikTok lanceert AI-Moji's

 

Hoe sociale media evolueert? Q1 inzichten en EU-regelgeving

Q1 is alweer voorbij en wat een dynamische periode was dat! Dit kwartaal was bijzonder interessant vanwege de belangrijke stappen die verschillende platformen hebben genomen om te voldoen aan de nieuwe transparantie-eisen van de EU. Van Facebook tot TikTok, elk platform laat op zijn eigen unieke manier zien hoe ze streven naar meer openheid. 

Ben je nieuwsgierig naar de geheimen en strategieën achter jouw favoriete sociale mediakanalen? Zet je dan schrap want we vatten het voor je samen.

Meta richt ogen op de Fediverse, een open model

Ken jij de Fediverse al? Het is een netwerk waar diverse online communities open met elkaar kunnen communiceren. En raad eens? Meta heeft aanzienlijke interesse getoond in deze open wereld. Maar waarom? Is het een vernieuwende strategie of een manier om te voldoen aan nieuwe regelgeving? 

Lees er hier meer over 👈

Threads schiet omhoog, verleidt creators en blijft innoveren

Met maar liefst 150 miljoen gebruikers is Threads een opkomende speler die we serieus gaan moeten nemen. De vraag is echter, kan het de concurrentie aan? Eén ding is zeker: als Meta blijft investeren in innovatieve technologie en ervoor zorgt dat gebruikers tevreden zijn, kan Threads wel eens een grote hit worden.

Maar 🤔 wat maakt dit kanaal nu zo aantrekkelijk?

Een plotse duik in je Instagram volgersaantallen?

Het afgelopen weekend brak er paniek uit onder Instagram-gebruikers. Heb jij het ook gemerkt toen je inlogde? Plots ben je heel wat volgers kwijt ... Oeps, een foutje?

Geen zorgen, het ligt niet aan jou, maar aan een technische storing bij Instagram. Benieuwd naar wat er precies is gebeurd? Ontdek het hier.

Van TikTok AI-Moji's tot dé juridische strijd en gevolgen

Overal in het sociale medianieuws zie je TikTok verschijnen.  Ze komen op de proppen met leuke functies en zijn tegelijkertijd het onderwerp van een stevig debat. 

Wil je reageren op een TikTok-video? Binnenkort kun je dit doen met een gepersonaliseerde cartoonversie van jezelf, dankzij de nieuwe functie "AI-Moji". Ook heeft TikTok Lite besloten om het beloningsprogramma stop te zetten. En zoals we eerder vertelden, staat TikTok onder druk van de VS om de app te verkopen aan een Amerikaanse eigenaar, anders dreigt een totaalverbod. Echter, ByteDance is vastbesloten om niet te verkopen en vecht terug.

Hier lees je alles wat je moet weten.

Nieuwe reclamevorm op YouTube, advertenties tijdens pauzes. 

Heb jij weleens een YouTubevideo gepauzeerd om snel iets anders te doen? Binnenkort kun je iets nieuws verwachten op je scherm 👉 reclame. Ja, Google is begonnen met het testen van advertenties die verschijnen zodra je op de pauzeknop drukt.

Ontdek hier alle details.

Google Chrome wordt slimmer: AI helpt bij het vinden van websites

Ben jij vaak op zoek naar de juiste website? Binnenkort wordt het vinden ervan een fluitje van een cent met Google Chrome. Door een nieuwe update wordt je adresbalk slimmer gemaakt met behulp van machine learning.

Benieuwd naar hoe dit precies werkt? Lees dan snel verder voor meer informatie! 🤓

Deel dit bericht op

Lees meer