Sociale Media Update: LinkedIn maakt videofeed en Canva daagt Adobe uit

 

Meta kiest voor minder politiek, meer entertainment

Sinds 2021 heeft Meta geleidelijk minder politieke inhoud laten zien. Hun besluit staat vast! Voortaan moet je actief kiezen voor politieke inhoud op Facebook, Instagram en Threads. En net zoals TikTok maakt Meta gebruik van AI om content te tonen die voor jou relevant is.

Benieuwd naar alle details? Ontdek hier wat dit betekent voor jouw dagelijkse scrollsessie. 👈

 

Van interactie en hashtag updates op Instagram tot je content dirigeren op Threads

Ben je een actieve Instagram-scroller die altijd op zoek is naar de nieuwste trends? Instagram heeft een handige update gelanceerd voor hashtags, waardoor je nog meer boeiende content kunt ontdekken.

Zie je een carrouselpost met meerdere foto's of video's? Dan kun je binnenkort reageren op één specifiek beeld. En wat betreft Threads? Die geven ons als gebruikers nog meer controle.

Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

 

WhatsApp introduceert spraakberichten en nieuwe leeftijdsgrenzen

WhatsApp blijft deze week niet achter en komt met een reeks updates die onze chatervaring verbeteren.

Voor Androidgebruikers is er een nieuwe update beschikbaar! Eindelijk kun je nu spraakberichten laten transcriberen. Geen eindeloos scrollen meer door lange gesprekken, vanaf nu kun je tot drie berichten bovenaan je chats vastzetten. WhatsApp investeert ook in AI. Heb je een dringende vraag? Vraag het gewoon aan WhatsApp. En dan de verrassende wending: WhatsApp verlaagt de minimumleeftijd in de EU van 16 naar 13 jaar.

Met deze nieuwe functies streven ze naar een gebruiksvriendelijke en inclusieve ervaring voor iedereen.

 

Een TikTok-achtige videofeed, LinkedIn DM’s voor iedereen en dynamische UTM-parameters

LinkedIn blijft groeien als krachtig platform voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als voor organisaties. Deze week werden we van onze sokken geblazen door enkele interessante updates. Features zoals een videofeed, DM's voor iedereen en dynamische UTM-parameters.

LinkedIn blijft steeds verrassende nieuwtjes introduceren. 

 

Pinterest optimaliseert algoritme richting positieve interactie

Pinterest heeft een frisse aanpak en deelt inzichten over hoe ze hun algoritmen gaan finetunen voor een positievere interactie. Ze hebben een strategie bedacht om ervoor te zorgen dat jij meer van die 'feel good' momenten zult ervaren op hun platform.

En nee, het gaat niet alleen om likes en reacties.

 

Canva daagt Adobe uit

Werk je vaak aan designprojecten en vind je Adobe soms te ingewikkeld of duur? Canva, bekend om zijn gebruikersvriendelijke interface, heeft een slimme zet gedaan door Affinity over te nemen. Hiermee versterkt Canva zijn positie als de concurrent van Adobe.

Maar wat betekent dit uiteindelijk voor jou als gebruiker?

 

TikTok geeft live streamers meer power

Twee jaar geleden lanceerde TikTok een vernieuwend initiatief waarbij live streamers hun trouwe volgers exclusieve voordelen konden geven. Denk aan unieke badges, op maat gemaakte emoticons voor tijdens de live-uitzendingen en een speciale chatfunctie alleen voor abonnees.

Nu, in een golf van creativiteit, voegt TikTok opwindende nieuwe functies toe die live streaming nog interactiever en boeiender maken. Lees er hier meer over. 

 

Slimmer chatten en zoeken met AI doe je zo!

Je smartphone en Google worden steeds slimmer en intuïtiever. Ze anticiperen op je behoeften nog voordat je er zelf aan denkt. Stel je voor, een chatbot in Google Berichten die je gedachten lijkt te lezen en met je meedenkt, of zoekresultaten die je vragen beantwoorden alsof je een gesprek voert met een goede vriend.

Deze updates in Artificial Intelligence zijn niet alleen fascinerend, maar ook essentieel voor de toekomst van technologie en onze gebruikerservaring. Mis dit AI-nieuws niet, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Nieuwe Snapchat AR-filters en een sterkere focus op merkveiligheid

Ben je een start-up of een gevestigd merk? Deze nieuwe Snapchat features bieden je een kans om op een creatieve en veilige manier contact te maken met je doelgroep. Van gesponsorde AR-filters waar merken hun naam op kunnen zetten, tot een uitgebreid partnership voor merkveiligheid.

Ja, je leest het goed! Snapchat is druk bezig om onze ‘Snap’ ervaring nóg beter te maken.

Deel dit bericht op

Lees meer