Meer mogelijkheden met de gratis versie van ChatGPT

De lente-update van OpenAI van 13 mei 2024 brengt opwindende nieuwe mogelijkheden voor alle gebruikers van ChatGPT.
Het vermogen om real-time visuele en audio inputs te verwerken, de verbeterde prestaties in verschillende talen, en de uitbreiding van beschikbare functies voor gratis gebruikers, maken dit een bijzonder spannend moment voor zowel casual gebruikers als professionals.
In dit blogbericht duiken we in de nieuwe functies en voordelen die deze update met zich meebrengt.

 

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van de Lente-Update van OpenAI

Op 13 mei 2024 bracht OpenAI een opwindende lente-update uit voor ChatGPT, die aanzienlijke verbeteringen en nieuwe functies introduceert voor zowel gratis als betalende gebruikers. Met de introductie van het GPT-4o model krijgen gratis gebruikers nu toegang tot geavanceerde data-analyse, de GPT Store en de mogelijkheid om op internet te browsen. Deze update markeert een belangrijke stap voorwaarts in de toegankelijkheid en veelzijdigheid van AI-technologie, waardoor gebruikers meer kunnen profiteren van de krachtige capaciteiten van ChatGPT.

open AI lente update

Beeld van de lente-update van OpenAI van 13 mei 2024

Nieuwe mogelijkheden voor gratis gebruikers

Met de introductie van het GPT-4o model worden de capaciteiten van ChatGPT naar een hoger niveau getild, zelfs voor gratis gebruikers. Hier zijn de belangrijkste verbeteringen:

 1. Toegang tot GPT-4o: Gratis gebruikers krijgen binnenkort toegang tot het nieuwe GPT-4o model, een enorme verbetering ten opzichte van het oudere GPT-3.5 model. Dit betekent snellere en nauwkeurigere antwoorden, en een aanzienlijke verbetering in prestaties, vooral in niet-Engelse talen​. 

 2. Data-analyse en visualisatie: Voor het eerst kunnen gratis gebruikers profiteren van data-analyse functies. Dit houdt in dat je data kunt uploaden voor analyse en visualisaties kunt genereren, wat voorheen alleen voor betalende gebruikers beschikbaar was​.

 3. GPT Store: Gratis gebruikers krijgen toegang tot de GPT Store, waar ze verschillende gespecialiseerde GPT-apps kunnen ontdekken en gebruiken. Dit maakt het mogelijk om specifieke taken en functies eenvoudig te integreren in je workflow​.

 4. Internet browsen: Een andere nieuwe functie is dat ChatGPT nu ook op het internet kan browsen om informatie op te zoeken. Dit is bijzonder handig voor het verkrijgen van actuele informatie en het uitvoeren van gedetailleerde onderzoeken​.

 5. Verbeterde multimodale interactie: GPT-4o kan nu niet alleen tekst verwerken, maar ook audio en visuele inputs, waardoor gesprekken veel natuurlijker en veelzijdiger worden​.

Wanneer toegang tot GPT-4o?

In eerste instantie krijgen betalende gebruikers van ChatGPT Plus toegang tot het GPT-4o model. Deze gebruikers profiteren van de verbeterde functies en prestaties van het nieuwe model voordat het beschikbaar wordt gesteld aan gratis gebruikers.

Het GPT-4o model wordt heel snel ook gratis beschikbaar voor alle gebruikers van ChatGPT, wat betekent dat iedereen toegang zal hebben tot deze verbeterde AI-technologie zonder extra kosten. Dit omvat verbeterde prestaties, snellere reacties en de mogelijkheid om beter om te gaan met multimodale input zoals tekst, audio en visuele gegevens.

Bij Someflex hebben we een betalende teamaccount en hadden meteen toegang tot het nieuwe GPT-4o model. 


Waarom toch betalen voor ChatGPT? 

Hoewel de gratis versie nu meer biedt dan ooit tevoren, zijn er nog steeds overtuigende redenen om een betalende account te overwegen, zoals het snel kunnen genieten van nieuwe functies. En er is nog meer.

 1. Snellere reactietijden: Betalende gebruikers profiteren van snellere reactietijden en prioriteit bij het gebruik van de chatbot, vooral tijdens piekuren.

 2. Meer berichten per periode: Er zijn hogere limieten voor het aantal berichten dat je kunt versturen, met tot 40 berichten per 3 uur voor Plus-abonnees, vergeleken met de beperkingen van gratis accounts​.

 3. Geavanceerde functies: Extra functies zoals uitgebreide data-analyse, multimodale interactie in real-time, en meer gepersonaliseerde ervaringen door middel van geheugenfuncties zijn beschikbaar voor betalende gebruikers.

 4. Real-time vertalingen: Een van de indrukwekkendste nieuwe functies is de mogelijkheid om real-time te vertalen tussen twee mensen, wat vooral nuttig kan zijn voor internationale communicatie​.

 5. Volledige toegang tot GPT-4: Betalende gebruikers hebben toegang tot het volledige GPT-4 model, dat ook meer geavanceerde en krachtige functies biedt dan GPT-4o​.

 6. Betere beveiliging: Bij de betalende versie van ChatGPT is er extra aandacht voor databescherming en beveiliging. OpenAI implementeert verschillende maatregelen om de privacy en veiligheid van gebruikersgegevens te waarborgen: uitgebreide databescherming door geavanceerde encryptie, strikte toegangscontrole, periodieke beveiligingsaudits, gegevensminimalisatie en gebruikersbeheer.

spraak herkenning ChatGPT 4oBeeld van de lente-update van OpenAI van 13 mei 2024

Extra inzichten rond GPT-4o

De ontwikkelingen rond GPT-4o laten zien hoe snel AI-technologie evolueert en toegankelijker wordt voor een breder publiek. 

Het vermogen om real-time visuele en audio inputs te verwerken, de verbeterde prestaties in verschillende talen, en de uitbreiding van beschikbare functies voor gratis gebruikers, maken dit een bijzonder spannend moment voor zowel casual gebruikers als professionals.

Kosteneffectiviteit: Ondanks de verbeterde prestaties is GPT-4o ontworpen om kosteneffectief te zijn, met lagere kosten per miljoen tokens vergeleken met eerdere versies. Dit maakt het model toegankelijker voor een breder publiek​.

Uitgebreid tokenvenster: Het model ondersteunt een input context window van 128K tokens, wat aanzienlijk meer is dan eerdere modellen. Dit maakt het mogelijk om langere en meer complexe interacties te hebben zonder informatie te verliezen​.

Menselijke conversatie: GPT-4o is ontworpen om conversaties zo menselijk mogelijk te laten klinken, met emotionele nuances zoals lachen en zuchten. Dit kan echter ethische vragen oproepen over de invloed en de menselijke interactie met AI​.

Integratie van spraakherkenning: Mogelijkheden voor het voeren van gesproken gesprekken met ChatGPT.

Verbeterde ondersteuning voor Niet-Engelse Talen: Uitgebreide verbeteringen in de prestaties voor verschillende talen.

Uitbreiding van de GPT Store: Toekomstige toevoegingen van nieuwe apps en functies.

Geavanceerde beveiligingsfuncties: Verbeterde beveiligingsprotocollen voor gevoelige gegevens.

Toekomstige samenwerkingen: Nieuwe samenwerkingen met technologiebedrijven om de functionaliteit van ChatGPT verder te verbeteren.

Voor meer details over de lente-update van OpenAI en de nieuwe mogelijkheden van GPT-4o, kun je de officiële aankondiging lezen. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in AI. Mis geen enkele update en haal het meeste uit je AI-ervaring met ChatGPT en Someflex!

 

Gebruikte bronnen in het artikel

 1. OpenAI Spring Update

 2. Context.ai - GPT-4o Model Card

 3. OpenAI Platform - Gebruikerslimieten

 4. OpenAI Help Center

 5. OpenAI Developer Forum

Door deze bronnen te raadplegen, kun je een dieper inzicht krijgen in de nieuwe mogelijkheden van GPT-4o. 

Deel dit bericht op

Lees meer