AI- & Sociale Media Update: Meta traint AI op onze data en YouTube laat je neuriën

 

Meta gaat AI-systemen trainen op data van Europese gebruikers

Het is zover, vanaf 26 juni 2024 zal Meta haar AI-systemen trainen met onze data. Dit houdt in dat jouw posts, comments en andere interacties op Instagram, WhatsApp en Facebook worden gebruikt om de AI-modellen te verbeteren.

Wat betekent dit nu precies?

 

Instagram test een ‘early access’ functie en experimenteert met memes

Het is opnieuw tijd om een kijkje te nemen naar wat Instagram in petto heeft!

Momenteel testen ze een gloednieuwe optie genaamd "Early Access". Hiermee krijg je de kans om nieuwe functies uit te proberen nog voordat ze officieel gelanceerd worden. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een nieuwe "Memes" optie in de Reels editing-tool. Binnenkort kun je dus populaire memes toevoegen aan je video's.

Nieuwsgierig naar meer details? 👈

 

Een AI-gegenereerde profielfoto op WhatsApp?

WhatsApp pakt deze week uit met een spannende AI-update.

Binnenkort kun je met behulp van Meta AI je profielfoto creëren op basis van een prompt. Deze functionaliteit werkt op dezelfde manier als DALL-E en Midjourney, maar is direct geïntegreerd in WhatsApp, waardoor het extreem gebruiksvriendelijk is.

Wil je meer weten? Lees dan zeker verder.

 

TikTok lanceert nieuwe tools en features voor creators en adverteerders

Benieuwd naar de nieuwste updates voor zowel creators als adverteerders? TikTok heeft deze week enkele interessante tools gelanceerd.

Wat dacht je van een handige 'alles-in-één'-tool zoals 'TikTok Studio' voor creators? Of misschien zijn deze twee nieuwe ad-tools, Symphony en TikTok One, iets voor jou? En wat dacht je van een handige "Floating Player" voor op je desktop?

Nieuwsgierig naar wat deze tools te bieden hebben? Klik hier en ontdek meer.

 

Snap Camera voortaan beschikbaar in Chrome

Heb je de ‘Snap Camera’ extensie voor Google Chrome al gezien?

Met deze extensie kun je AR-lenzen gebruiken tijdens je videovergaderingen en online chats. Met een paar klikken vrolijk je jouw webcambeelden op met grappige filters, net zoals vroeger met de Snap Camera-app voor Windows.

Ontdek hier hoe het werkt. 👈

 

YouTube strijdt tegen adblockers en introduceert zoekfunctie met neuriën

Deze week brengt zowel goed als minder goed nieuws. Gebruik je een adblocker? YouTube gaat de strijd met je aan. Ze zullen strenger optreden tegen het gebruik van adblockers. Gelukkig is er ook keileuk nieuws! Ben je soms de titel of artiest van een liedje vergeten? Geen zorgen, YouTube Music staat klaar om je te helpen!

Hoe dan? Ontdek het hier.

Deel dit bericht op

Lees meer