Sociale Media Update: Meta zet in op AR-bril. En wat als jouw geliefde muziek plotseling verdwijnt van TikTok?


 

 

AI in sociale media: innovatie of verlies van connectie?

In een tijd van digitale vernieuwingen en online interacties, zien we een opkomst van generatieve AI in sociale media. Hoewel AI-tools zeker kunnen bijdragen aan efficiëntie en creativiteit, roept het ook vragen op over de authenticiteit en verbondenheid van onze content.

Het is essentieel dat je kritisch blijft en beseft dat de kern van je content nog steeds voortkomt uit jezelf als individuen. Generatieve AI dient als een ondersteunende partner, niet als een vervanger. Wil je meer details? Blijf dan zeker verder lezen 👈

Van Google’s schrijfhulpje in Chrome tot een foto AI-tool in Windows en Gemini in Android

Wauw, ben je klaar voor de nieuwste AI-innovaties die we deze week hebben ontdekt? Van Google's handige AI-schrijfhulpje in Chrome, een betoverende fototool in Windows, tot de slimme Google Gemini in de Messenger app op Android.

Het is allemaal even fascinerend. En vergeet zeker niet Copilot, die staat te popelen om je nieuwe bondgenoot te worden op Android. Benieuwd? Ontdek hier alle details. 

Meta zet in op AR-brillen

Ben je al op de hoogte van het laatste nieuws? Meta komt met een gloednieuw gadget... Zet je schrap, want Meta gaat de strijd aan met Apple en onthult binnenkort hun revolutionaire AR-bril, genaamd "Orion".

Dit innovatieve pronkstuk zal zeker de show stelen op de 'Connect'-conferentie. Augmented reality (AR) is absoluut geen buzzwoord meer en treedt nu volop in de schijnwerpers.

Wil je hier alles over weten? Ontdek het hier.

Facebook wil crossposten en Threads blijft groeien

Facebook ziet mogelijkheden in het crossposten via Threads. Tegelijkertijd groeit het platform Threads momenteel in sneltempo. Deze ontwikkelingen roepen boeiende vragen op over de originaliteit van content en de noodzaak van meerdere kanalen met dezelfde inhoud.

In combinatie met EU-wetgeving en de opkomst van alternatieve sociale mediaplatformen, zou deze vooruitgang weleens een revolutie kunnen ontketenen in hoe we online communiceren. 🤓

Van toegang tot Instagram’s Creator Marketplace tot het testen van livestream games en een 'Friend Map' functie

Instagram heeft ook deze week enkele interessante updates gelanceerd die je absoluut niet wilt missen.

Of je nu een merk bent dat op zoek is naar de ideale influencer, een organisatie die z'n livestreams wil vernieuwen, of gewoon iemand die graag op de hoogte blijft van waar je vrienden zich bevinden...

Instagram heeft aan alles gedacht en staat klaar om jou te verrassen! 👀

WhatsApp lanceert een slimmere tekstopmaak en voortaan verstuur je standaard HD foto’s

WhatsApp heeft deze week een nieuwe feature uitgerold die jouw manier van berichtjes sturen net dat tikkeltje leuker maakt. Ontdek alles over de nieuwe opmaaktools en de standaard HD foto-instelling. Maak lijstjes, highlight quotes en verstuur nu HD foto's zonder kwaliteitsverlies.

Deze nieuwe functies zorgen voor efficiëntere en effectievere communicatie.

LinkedIn vernieuwt met een nieuwe algoritmestrategie en nieuwe AI-Recruitment tools

LinkedIn heeft onlangs een update doorgevoerd in het algoritme. Wat houdt dit in voor jou? Wel, vanaf nu ligt de focus op het delen van waardevolle content, terwijl 'clickbait' minder prominent zal zijn. Daarnaast lanceert het platform nieuwe AI-tools voor recruitment, waaronder handige 'conversatie' prompts en verbeterde trackingmogelijkheden.

Deze nieuwe functies zijn speciaal ontworpen om werkgevers en professionals te ondersteunen. Heb jij ze al uitgeprobeerd?

TikTok vs. Universal Music: een conflict met grote gevolgen

Als je altijd online bent en dol bent op de nieuwste TikTok trends, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er iets aan de hand is.

Deze week staat TikTok opnieuw in de schijnwerpers, maar niet vanwege een nieuwe update of TikTok challenge. Nee, dit keer gaan we dieper in op het toenemende conflict tussen TikTok en Universal Music Group (UMG).

Benieuwd wat dit betekent voor jouw favoriete muziek op het platform? 

 

Deel dit bericht op

Lees meer