#SocialKotcast - Kustgemeente Koksijde zet als sociale mediapionier in op next level strategieën

Welkom terug bij onze wekelijkse #SocialKotcast! Vandaag nemen we je mee op een spannende tijdreis met Marie Godderis van Koksijde. Want jawel, zo’n twee jaar geleden spraken we over hoe deze kustgemeente sociale media inzette tijdens de coronacrisis. En nu? Nu, kijken we samen met Marie naar hoe hard ze zijn gegroeid en wat de toekomst in petto heeft. Kom je mee op deze digitale ontdekkingsreis?

Van crisiscommunicatie tot digitale pioniers

Herinner je ons gesprek met Marie nog, over de beginperiode van sociale media in Koksijde? Nu, twee jaar later, is de vooruitgang niet te missen! Marie deelt hoe ze zijn gegroeid en blijven vernieuwen op platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, en jawel, zelfs TikTok. Van de eerste stappen tot de recentste innovaties, Koksijde heeft een indrukwekkende digitale transformatie doorgemaakt.

Marie duikt diep in de lessen die ze leerden uit hun vroege ervaringen met sociale media. Deze inzichten vormen de basis van hun huidige en toekomstige strategieën. In een wereld waar verandering de enige constante is, benadrukt ze het belang van flexibiliteit en snel kunnen reageren. Ben je klaar om te zien hoe ze dit aanpakken?

Video's & AI: Tools van de Toekomst

Video's blijken cruciaal in Koksijde's sociale mediastrategie. Marie moedigt ons allemaal aan om te experimenteren met nieuwe technologieën. En ja, AI-tools zoals ChatGPT worden ook ingezet voor contentcreatie. Ontdek hoe deze tools Koksijde helpen om efficiënter en effectiever te communiceren. De toekomst is hier, en Koksijde omarmt het volledig!

Data-driven succes

Het succesverhaal van Koksijde is mede te danken aan hun datagedreven benadering. Door het analyseren en aanpassen van hun strategieën op basis van gegevens, blijven ze innoveren en verbeteren. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Marie geeft ons een kijkje achter de schermen.

Samen sterk - Gemeenschap & teamwerk

De kracht van Koksijde schuilt ook in de betrokkenheid van de gemeenschap en de interactie met inwoners en bezoekers op sociale media. Marie deelt hoe interne samenwerking tot creatieve en impactvolle initiatieven heeft geleid. Samenwerking is key, en Koksijde weet dat als geen ander.

We sluiten af met een toekomstvisie. Marie deelt haar dromen over hoe Koksijde sociale media zal blijven inzetten voor groei en innovatie. Van het versterken van hun online aanwezigheid tot het verkennen van nieuwe digitale mogelijkheden, Koksijde is vastbesloten om aan de voorgrond van de digitale revolutie te staan.

Hoogtepunten in de Podcast:
[01:04] Hoe sociale media Koksijde veranderde
[02:17] De impact van diverse kanalen op verschillende doelgroepen
[03:33] TikTok als nieuw speelveld
[04:28] Waarom sociale media onmisbaar zijn voor Koksijde
[06:38] Sociale media als tool voor dienstverlening
[07:18] Vacatures verspreiden via digitale kanalen
[07:48] Directe communicatie met burgers
[09:48] Uitdagingen op het digitale front
[11:12] Wat heeft Koksijde al bereikt?
[12:28] Het belang van data in hun strategie
[15:20] De uitdagingen van tijd en doelgroepbereik
[17:53] Toekomstplannen met AI en meer
[24:10] Hoe ChatGPT contentcreatie verandert
[32:40] Het belang van blijven leren
[35:35] De kracht van kennisdeling en samenwerking
[36:19] Tips voor succesvol online werken

Zin om meer te ontdekken over hoe een lokale overheid zich aanpast aan de digitale wereld? Volg Koksijde's sociale mediakanalen en blijf op de hoogte van hun laatste initiatieven. Bekijk ons boeiende gesprek met Marie en laat je inspireren door hun verhaal van digitale groei en innovatie.En voor wie liever luistert, check hier het verhaal van Koksijde op Spotify. Ontdek hoe ze op die digitale golven blijven surfen en steeds voorop lopen in de snel veranderende wereld van sociale media!

Deel dit bericht op

Lees meer