Sociale Media Update: Download binnenkort Reels via Instagram

Download binnenkort Reels via Instagram

Reels zijn en blijven razend populair binnen de Meta-familie.  Daarom werken ze bij Instagram aan een nieuwe functie waarin je gepubliceerde video's van accounts die niet in jouw beheer zijn, makkelijk kan downloaden. Nu is het nog zo dat je enkele eigengemaakte Reels kan downloaden. Deze update werd al verschillende keren gevraagd door de gebruikers. Zeker omdat grote concurrent TikTok deze optie wel aanbiedt. Voorlopig is het nog koffiedik kijken of én wanneer deze functie effectief in werking zal treden binnen Instagram. Je leest het hier eerst.

Meer nieuws over Instagram.

Bewaar verdwijnende berichten alsnog

Bij Meta werken ze aan een optie om het verdwijnende bericht, dat nog maar onlangs werd geïntroduceerd door WhatsApp, toch te bewaren. Dat toont de nieuwe bètaversie van de app.  Zo kunnen gebruikers bookmarks toevoegen aan hun berichten. Op die manier blijven berichten die verwijderd werden, toch nog zichtbaar. 

Wat zijn bookmarks?

Vergrendel gesprekken met een vingerafdruk

Momenteel test WhatsApp een functie waarbij gebruikers gesprekken kunnen vergrendelen. Die zullen dan alleen maar te lezen zijn na een scan van je vingerafdruk. Dat is de nieuwste van een reeks toevoegingen die de gebruiker meer privacy moet bieden.

Hoe ziet dat eruit?

WhatsApp krijgt nieuwe lay-out

Bij WhatsApp werken ze aan een nieuwe lay-out binnen de huidige interface. Zo wordt de balk onderaan helemaal aangepast. De nieuwe balk moet het makkelijker maken voor de gebruiker om te navigeren in de app. Zo kan je makkelijk schakelen tussen de chats, communities, status, en calls. 

Wanneer komt dat eraan?

Deel dit bericht op

Lees meer