Sociale Media Update: Facebook gaat meer inzetten op video

Lees al het sociale media nieuws hier

 

Facebook gaat meer inzetten op video

Bij Meta zijn ze meer en meer aan het inzetten op video. Zo voorzien ze binnenkort een update waarbij je op jouw feed meer video te zien zult krijgen. Ook video's van profielen, accounts en mensen die je eigenlijk niet volgt en/of kent. Het gaat voornamelijk over Reels & Stories.

Check hier wat dat betekent.

Messenger komt terug naar de app

Facebook komt met de opmerkelijke update dat ze Messenger opnieuw beschikbaar gaan stellen in de Facebook-app. Jaren geleden werd die nog verwijderd door de makers van de app om de functies van beide tools ten volle te kunnen benutten.

Hier lees je de belangrijkste details.

Ontdek onze agenda

Reels krijgt meer editing tools

Bij Reels zijn ze volop bezig met het updaten van de tool. Zo werken ze nu aan meer opties om video's te bewerken. Sterker nog, zo willen ze de gebruikers nu aansporen om ook met foto's Reels te maken. Die vormen zij binnen hun nieuwe editing tool 'Remix' dan om tot een boeiende video. Zo heb je met leuke foto's ook snel en makkelijk een mooie Instagram Reel gemaakt.

Waarom doen ze dat?

Opties voor groepsbeheer worden uitgebreid

WhatsApp doet er alles aan om beheerders van groepen meer tools aan te bieden om groepsgesprekken beter en meer te kunnen personaliseren. Zo hebben ze weer tools voorzien die het mogelijk maken te beheren wie er de groep kan en mag betreden. 

Ontdek hier hoe ze dat doen.

Zet WhatsApp-chats nu ook om van iPhone naar Samsung

Een tool waarvan je dacht dat ie er al was. Maar niks is minder waar. Vroeger was het zo dat je chats enkel kon overzetten van Samsung naar iPhone. Maar daar hebben ze bij WhatsApp verandering in gebracht.

Check hier wat dat betekent.

Reageer met alle emoji's op WhatsApp-berichten

Dat de Messenger-tool ook al te gebruiken was binnen WhatsApp, dat wisten we al. Maar op WhatsApp was je al snel beperkt tot slechts een aantal emoji's. Dat gaan ze nu veranderen. Zo wordt het mogelijk voor WhatsApp-gebruikers om net zoals bij Messenger op de plus-knop te drukken en uit alle emoji's te kiezen.

Lees hier of je deze update al kunt gebruiken.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Pauzeer en hervat opnames van spraakmemo's

Heb je het soms ook dat je tijdens het opnemen van een spraakbericht plots wordt gestoord waardoor je iets anders moet doen? Tot vandaag moet je dan nog altijd de opname opnieuw beginnen en misschien jouw hele verhaal een 2e keer vertellen. Maar dat is buiten WhatsApp gerekend. Zij zorgen er namelijk voor dat dat irritante aspect aan de tool verleden tijd is.

Hoe? Lees er hier alles over.

Reposten we binnenkort makkelijker posts op LinkedIn?

Het is een update die we niet meteen zagen aankomen. Maar LinkedIn denkt eraan om de Repostknop binnenkort toe te voegen aan het platform. Op die manier kan je berichten waarin je getagd, of helemaal niet getagd bent, makkelijker gaan reposten.

Check hier hoe dat in z'n werk gaat.

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer