Sociale Media Update: Groepschats komen naar Instagram

 

Groepschats komen naar Instagram

Het onmogelijke lijkt te gaan gebeuren. Instagram maakt het binnenkort mogelijk om te communiceren in publieke groepschats. Via een 'Kanaal' zal je meerdere mensen kunnen toevoegen aan een gesprek. Je kan tussen iedereen kiezen, of enkel jouw vrienden. Dat ligt helemaal bij jou als gebruiker. 

Hoe snel wordt dit realiteit?

Plaats meerdere links in jouw Instagram Bio

Het wordt al langer getest door de makers van Instagram: meerdere links in jouw Insta Bio als content creator én als bedrijfspagina. Als gebruiker kan je binnenkort jouw belangrijkste 'url' plaatsen onder het topic: 'Hoofdlink'. Daarnaast heb je nog 2 extra mogelijkheden om links toe te voegen onder de tab: 'En 2 andere'.

Wanneer mogen we dit verwachten?

Instagram Bio mét muziek binnenkort

Weet je nog toen Instagram 'gewoon' een fotodagboek was? Ondertussen is dat he-le-maal veranderd. Nu hebben we Stories, Reels, advertentiemogelijkheden, DM's, en veel meer. Tot nog toe speelde muziek een beperkte rol binnen het platform. Daar willen ze binnenkort verandering in brengen. Momenteel is het enkel mogelijk om muziek toe te voegen aan jouw story of jouw reel. Nu willen ze die functie ook betrekken in de Instagram Bio.

Hoe werkt dat dan?

Beperk wie je kan @-en op Twitter

De mention, de functie waarmee je iemand kunt taggen of toevoegen aan een tweet, op Twitter kan tot nu toe nog altijd onbeperkt gebruikt worden door alle Twitteraars. Daar willen ze binnenkort verandering in brengen. Zo werken ze aan een beperking op mentions per gebruiker. Zo zal je in de toekomst kunnen kiezen om enkel mentions toe te laten door mensen die jou volgen.

Waarom doen ze dat?

Binnenkort +18-Livestreams op TikTok

Bij TikTok gaan ze de regels veranderen voor gebruikers die willen livestreamen op het platform. Zo moet je binnenkort minstens 18 in plaats van 16 zijn om live te kunnen gaan op TikTok. Zo willen ze bij TikTok het wereldwijde brede publiek beter kunnen bedienen.

Waarom deze aanpassing?

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer