Sociale Media Update: Instagram draait TikTok-versie terug

Instagram draait TikTok-versie terug

De Instagram-gebruikers hadden de voorbije weken al hun felle kritiek geuit, en daar heeft de app nu naar geluisterd. Ze hebben officieel aangekondigd dat de TikTok-versie van Instagram opnieuw verdwijnt en ook in de toekomst niet meer zal terugkeren. Niet alleen verdwijnt de 'full screen'-versie van de content, ook zullen er minder aangeraden berichten gepusht worden op jouw feed door Instagram.

Klik hier voor de reactie van Instagram.

Betaal onmiddellijk via Direct-chat van Instagram

In de Verenigde Staten kunnen alle Instagram-gebruikers vanaf nu producten aanschaffen van kleine bedrijven. Dat heeft de app aangekondigd. De functie is gelanceerd binnen de Instagram DM's van de applicatie. Je koopt een product aan via de Instagram-app en de betreffende bedrijven kunnen vervolgens een betaalverzoek sturen naar de klant via de DM. 

Lees hier hoe je kan betalen.

Met Instagram Boost veranderen Reels in Ads

Bedrijven kunnen binnenkort van hun Reels advertenties maken. Dat heeft de app zelf aangekondigd. Dat doen ze via de nieuwe functie 'Instagram Boost'. Om in aanmerking te komen moet de Reel korter zijn dan 60 seconden en ze moeten de 19:6 beeldgrootte hebben, ofwel verticaal. Er mogen geen auteursrechtelijke muziekfragmenten inzitten, geen GIF's, filters of interactieve stickers. Maar het échte goede nieuws is dat elk bedrijf van deze functie gebruik kan maken.

Hoe doe je dat dan?

Ontdek onze agenda

Ga live met de desktop dankzij externe tools

Livestreamen via de dekstop op Instagram? Yes you can. Helaas niet via de desktopversie van de applicatie. Maar wel via een externe tool. Zo bestaat er een tool genaamd 'Loola.tv'. Een erg handige tool om dus live uit te gaan zenden op Instagram via de desktop.

Leer hier hoe dat kan.

Plan Facebook Reels binnenkort in

Wil jij binnenkort van jouw content strategie binnen Facebook een échte gestroomlijnde machine maken? Op alle fronten? Dat kan binnenkort met het inplannen van Facebook Reels. Hoe doe je dat? Via de Creator Studio op de desktop. 

Hier ontdek je hoe je dat doet.

Statusupdates komen terug op Twitter

Een tool die we al langer kennen vanop Facebook komt terug naar Twitter. De app heeft er al verschillende keren mee geëxperimenteerd, laatst nog in 2019, maar de statusupdates zijn nu écht terug van weggeweest. Met die functie kan je als Twitter-gebruiker bij een tweet aangeven hoe je je voelt. De opties zullen beperkt zijn, geeft het platform wel aan. Anders dan op Facebook kan je op Twitter op de status klikken om andere tweets te ontdekken onder dezelfde status.

En dat tijdens de heisa rond Elon Musk?

Twitter maakt gepinde reacties mogelijk

Heb jij ooit een reactie gekregen van een beroemdheid, of gewoon een reactie waarvan je wilde dat je ze voor altijd kon bewaren? Tot vandaag is dat erg moeilijk. Je kan ze namelijk niet ergens bewaren en dus ook niet zomaar terugvinden. Daar heeft Twitter een oplossing voor gevonden. Zo maakt het het binnenkort mogelijk om reacties te pinnen.

Lees hier hoe dat er concreet uitziet.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Gamen we straks op TikTok?

Net als op Facebook & Snapchat kan je binnenkort ook spelletjes spelen op TikTok. Dat heeft het bedrijf Bytedance laten weten. TikTok is een samenwerking aangegaan met de ontwikkelaars: Voodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab en Lotum. Zij moeten de juiste games ontwikkelen voor de app. 

Lees hier welke spelletjes nu al bevestigd werden.

TikTok komt met muziekstreamingdienst

Ergens in mei deed TikTok een eerste aanvraag om een patent te krijgen voor z'n eigen streamingdienst. Zo willen ze concurreren met Apple Music en Spotify. TikTok Music moet ervoor zorgen dat nummers niet meer gehyped worden op Spotify en Apple Music maar op het eigen platform. 

Wat zijn ze bij TikTok nog van plan met TikTok Music?

Groepsbeheerders kunnen vanaf nu berichten verwijderd

Groepsbeheerders binnen WhatsApp kunnen vanaf nu berichten verwijderen in een groepschat. De applicatie is al langer bezig met de uitbreiding van de mogelijkheden voor groepsbeheerders. Op deze manier voldoen ze aan een belangrijke en veelgestelde vraag binnen de WhatsApp-community.

Wanneer is zoiets handig?

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer