Sociale Media Update: Instagram gaat Twitter achterna

Instagram gaat Twitter achterna

Met Instagram Notes kondigt de Meta-app een eigen versie van Twitter aan. Gebruikers zullen binnenkort korte berichten de wereld in kunnen sturen binnen deze tool. Zo zullen ze via de inbox van Direct Messages kunnen kiezen wie de Notes gaat ontvangen. Enkel gebruikers die jou terug volgen of in jouw 'Beste Vrienden-lijst' staan, komen in aanmerking. Een bericht kan maximaal 60 tekens bevatten. Dat verschijnt vervolgens bovenaan de Instagram DM's.

Wanneer mogen we dit verwachten?

Gezamenlijke profielen in de maak?

Meta is bezig met de uitrol van de feature genaamd Group Profiles. Zo zullen de users een gezamenlijk profiel kunnen aanmaken als een afgezonderde Instagram-pagina. De leden van dat profiel kunnen net zoals gewone gebruikers posts delen. Die inhoud wordt enkel weergegeven aan de leden van het groepsprofiel. Niet aan de volgers van het individuele account binnen het gezamenlijke.

Mogen we dit snel verwachten?

Picture-in-Picture bij WhatsApp Videocalls

Je kent het wel. Je bent aan het videobellen met één van jouw contacten, en tegelijkertijd wil je ook naar een andere app om iets op te zoeken of te doen. Het probleem is voorlopig nog dat je daarmee het beeld van jouw videocall 'kwijt' bent. Daar brengen ze binnenkort verandering in bij WhatsApp. Zo komen ze met een picture-in-picturemodus. 

Hoe ver staan ze al met deze update?

WhatsApp voegt een nieuwe knop toe

Bij Meta blijven ze werken aan de verschillende apps. Zo wil ook WhatsApp verder  evolueren. Dat doen ze met een nieuwe knop waarmee je verwijderde berichten nog snel terug kan halen. Berichten verwijderen kan al een tijdje. Je kan berichten verwijderen voor iedereen, of alleen voor jezelf.

Hoe ver staat de ontwikkeling?

Komen horizontale video's naar TikTok?

TikTok gaat tegen de stroom in. Zo werken ze momenteel aan de integratie van horizontale video's in de app. Dat terwijl YouTube en Instagram vooral bezig zijn met de verdere integratie van verticale video. Lijkt TikTok daarmee af te stappen van hun huidige verticale feed? Dat zou natuurlijk een brug te ver zijn. Toch is het interessant om te zien dat ze bij ByteDance ook toekomst in horizontale video zien.

Niet de eerste stap in die richting.

Deel dit bericht op

Lees meer