Sociale Media Update: Instagram introduceert gezichtsherkenning

Lees hier al het sociale media nieuws van deze week

Instagram introduceert gezichtsherkenning

Om de leeftijd van de gebruikers te achterhalen gaat Instagram artificiële intelligentie gebruiken. Zo zijn bezig met de ontwikkeling van gezichtsherkenning voor de verificatie van de leeftijden. Kunstmatige intelligentie zal er dan voor zorgen dat Instagram een juiste inschatting maakt van jouw leeftijd en jou op basis daarvan wel of geen toegang geeft tot het sociale media kanaal.

Lees hier waarom ze die aanpassing doen.

Ontdek onze agenda

Schrijf langere berichten met Twitter Notes

Met Twitter Notes kan je binnenkort berichten schrijven die langer zijn dan 280 tekens. Zo krijg je de mogelijkheid om langere artikels te schrijven en binnen die artikels zelfs afbeeldingen en andere tweets te integreren. Momenteel is een groep van ervaren schrijvers aan het werken aan de functie door de update te testen. Twitter houdt momenteel een lijstje bij van hun werken.

Ontdek wie deze tool al kan gebruiken.

Nieuwe emoji wordt gebruikt binnen de app

Momenteel werkt WhatsApp aan een extra grote hart-emoji. Groter en geanimeerd. De update wordt momenteel ontwikkeld en zal mogelijk zijn te versturen in verschillende kleuren. Concreet gaat het om de volgende 6 kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars. Ook een witte en een zwarte variant worden voorzien.

Wanneer kunnen we die update verwachten?

LinkedIn Business Manager komt eraan

LinkedIn is bezig met de uitrol van een vaak aangevraagde tool namelijk een eigen Business Manager, zoals de Meta-apps Facebook & Instagram die ook hebben. Nu is het nog zo dat 1 profiel gelinkt kan zijn aan meerdere bedrijfsprofielen. Als dat écht te veel accounts worden kan dat wel eens verwarrend zijn.

Lees hier meer.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer