SOCIALE MEDIA UPDATE: INSTAGRAM LANCEERT 'PINNED POSTS'

Hier lees je al het laatste nieuws uit het land van sociale media!

Instagram

  • Instagram test ‘Pinned Posts’
  • Er komen templates aan voor Instagram Reels

YouTube

  • YouTube brengt advertenties naar Shorts

Twitter

  • Elon Musk neemt Twitter over
  • Zet ondertitels aan via handige knop op Twitter

 

INSTAGRAM TEST 'PINNED POSTS'

Het werd eerder al gelanceerd op TikTok en dus kan Instagram niet achterblijven. Er komen ‘Pinned Posts’ aan op de app van moederbedrijf Meta. Die ‘Pinned Posts’ moeten ervoor zorgen dat gebruikers kunnen kiezen om eender welke post vast te maken bovenaan het profiel. 

Lees hier meer over Pinned Posts.

Ontdek onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

ER KOMEN TEMPLATES AAN VOOR INSTAGRAM REELS

Instagram werkt aan de mogelijkheid om Templates toe te voegen aan Reels. Zo kan je met bestaande videotemplates aan de slag om video’s te bewerken. Dat gaat het voor gebruikers mogelijk maken om op andere manieren video’s te bewerken. 

Check hier meer.

YOUTUBE SHORTS KRIJGT ADVERTENTIES

Vorige week kondigde YouTube nog de komst van Shorts naar de desktop en tablet aan. En vandaag kondigen ze aan dat ze advertenties naar Shorts zullen brengen. Op die manier komen de ads die je nu ziet bij het bekijken van YouTube-video's ook naar de verticale video's op het platform.

Lees er hier alles over.

ELON MUSK NEEMT TWITTER OVER

Het hing al langer in de lucht. Elon Musk heeft het sociale media kanaal Twitter gekocht. In totaal legt de eigenaar van SpaceX en Tesla 44 miljoen dollar, ofwel 41 miljoen euro, neer voor Twitter. De voorbije maanden heeft hij al verschillende hints gegeven voor zijn plannen. Maar wat betekent deze overname voor de gebruikers, voor de verbannen Trump en voor de wereld?

Ontdek de plannen van Elon Musk hier.

ZET ONDERTITELS AAN VIA HANDIGE KNOP OP TWITTER

Twitter experimenteert tegenwoordig met een knop om ondertitels in te schakelen tijden het bekijken van een video. Daarbij wordt het in de eerste plaats mogelijk om video’s mét ondertiteling als creator toe te voegen aan Twitter.

Lees hier meer over deze handige knop.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer