Sociale Media Update: Instagram stopt met Shopping Tab


 

Shopping Tab verdwijnt op Instagram

Vanaf februari ziet het Instagram-menu er alweer anders uit. Zo verdwijnt de Shopping Tab uit de balk van de Meta-app. Nochtans werd deze toevoeging pas vorig jaar geïntroduceerd. Waarom doen ze dat? Bij Instagram willen ze opnieuw focussen op het delen van content door gebruikers. Zo verschuift de Reels-knop een plaatsje naar rechts in de plaats van die Shopping Tab. In de plaats van die Reels-knop krijgt de knop om content te maken opnieuw een prominente plek binnen Instagram.

Wat nu?

De Feed van Twitter verandert

Afgelopen weekend heeft Twitter-baas Elon Musk nieuws aangekondigd over de algoritmische en de chronologische Twitter-feed. Er komt ook een nieuwe 'For You' feed. Daarmee zetten ze bij de app volop in op de gebruikservaring voor de users. 

Wat verandert er aan de Twitter-tijdslijn?

Long-Form Tweets komen eraan

Je kent ze wel op Twitter: de 'threads' . Daarmee pakken creators uit om een lang verhaal uit te leggen op het platform. Binnenkort krijg je als gebruiker een handiger alternatief voor het maken van zo'n lange tweets. De Long-Form Tweets worden namelijk volgende maand al verwacht. Het is zelfs al bekend hoe die eruit zullen zien.

Hoe?

Deel dit bericht op

Lees meer