Sociale Media Update: Instagram werkt aan betalende functies

 

Instagram werkt aan betalende functies

Net zoals bij Twitter werkt Instagram aan een functie waar gebruikers kunnen betalen voor een vinkje. Dat dient dan als verificatie van een erkend account. Instagram heeft zelf het bestaan van de functie nog niet bevestigd. Maar in een code die gelekt is, wordt er verwezen naar een betaalde blauwe badge.

Is het vergelijkbaar met Twitter?

AI komt naar Instagram & WhatsApp

Komt ChatGPT, dé AI-tool die de voorbije weken en maanden volledig is ontploft letterlijk naar deze Meta-apps? Neen, niet letterlijk. Het is wel zo dat er gelijkaardige functies toegevoegd worden aan WhatsApp en Instagram. Dat hebben ze gemeld tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. Het bedrijf zegt dat het verder wil inzetten op 'generative AI'.

Hoe zal dat eruit zien?

Voeg muziek toe aan een post

Vanaf nu kan je muziek toevoegen aan een post op Instagram. Dat doe je in hetzelfde scherm waar je een beschrijving toevoegt, anderen tagt, een locatie toevoegt, en zo voort. Op deze manier legt Instagram nog maar eens een link naar Instagram Reels. De TikTok-variant van Meta. Door muziek toe te voegen aan een post kan je een gevoel bij jouw foto plaatsen. Dat geeft gebruikers een extra inkijk bij jouw content.

Kan je dat ook met een professioneel account?

Plan berichten & reels in via de app

Dit schreven we op 24 oktober: 

"Hoe plan jij momenteel jouw posts in voor sociale media? Via de Meta Business Suite? De Studio voor Makers misschien? Misschien is dat binnenkort verleden tijd wanneer Instagram jou de mogelijkheid biedt om via het eigen platform alles in te plannen. Ze werken momenteel aan een bètaversie die het voor een aantal mensen mogelijk maakt berichten klaar te zetten en later te publiceren."

Vanaf nu is het effectief zover. Ontdek het nu in de app van Instagram!

Twitter Blue wordt uitgebreid

Elon Musk is binnen zijn eigen app bezig met het uitbreiden van de Twitter Blue-abonnementen. Voor Musk moet Twitter Blue uitgroeien tot een belangrijke inkomstenbron voor de app. Momenteel wordt de toegang tot Blue uitgebreid naar Saoedi-Arabië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Daardoor kunnen miljoenen gebruikers zich aanmelden voor een verificatievinkje.

Wat zijn andere uitbreidingen?

Facebook comments krijgen nieuwe moderatietool

Recent heeft Meta aangekondigd dat het meer tools en moderatiemogelijkheden gaat toevoegen aan Facebook. Dat moet het voor creators makkelijker maken om sociale mediagesprekken te controleren. Zo zullen makers binnenkort in staat zijn om commentaren te zoeken aan de hand van trefwoorden, emoji's, en data. 

Waarom deze nieuwe tool?

Deel dit bericht op

Lees meer