Sociale Media Update: Instagram werkt verder aan IG Subscriptions

Lees al het sociale media nieuws van deze week hier

Instagram werkt verder aan IG Subscriptions

Bij Meta zijn ze verder aan het werken aan de IG Subscriptions. Dat is een manier om content creators geld te laten verdienen via het sociale media platform. Zo kan je als creator binnenkort Instagram Reels maken die enkel beschikbaar zijn voor jouw volgers. Tot voor kort was het zo dat je als lid van de bètaversie enkel livestreams en stories kon maken voor jouw abonnees. Maar dat wordt nu dus aangepast. 

Hoe wordt dat exact uitgerold?

Ontdek onze agenda

IG Notes komen naar de Instagram DM's

Instagram werkt aan een nieuwe functie genaamd 'Instagram Notes'. Daarmee kan je binnen het vak IG DM's een statusupdate brengen over wat je op dat moment denkt. Zie het als een tweet die bovenaan het DM-scherm verschijnt, of als een story maar dan in tekstvorm. Je krijgt maar 60 tekens om te formuleren wat je denkt, voelt of wilt delen, en daarmee moet je het doen. 

Kan ik die ook al gebruiken?

Voeg spraakberichten toe aan jouw WhatsApp-status

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp zijn ze hard aan het werk met het toevoegen van spraakberichten aan jouw WhatsApp-status. De knop om zo'n spraakje op te nemen zal verschijnen boven de huidige tekstknop. Op die manier kan je snel een verhaal delen met jouw vrienden zonder dat helemaal neer te moeten schrijven. Statusupdates kun je verspreiden over al jouw contacten of over een select groepje aan vrienden dat je zelf hebt gekozen.

Waar werkt WhatsApp nog aan?

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer