SOCIALE MEDIA UPDATE: LINKEDIN

LEES AL HET NIEUWS OVER LINKEDIN HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die LinkedIn aankondigt.

4 JANUARI

Mogelijkheden nieuwsbrief worden uitgebreid

De LinkedIn-nieuwsbrief bestaat al een tijdje. Deze feature wordt al sinds de start veelvuldig gebruikt door heel wat bedrijven, ondernemingen, steden & gemeenten, en politieke partijen. De makers van LinkedIn hebben nu begrepen hoe populair de tool is. Daarom breiden ze deze met plezier uit voor alle bedrijfspagina's.

Zo wordt het eenvoudiger voor alle gebruikers die inzetten op een nieuwsbrief om abonnees te vergaren. Daarnaast worden de aanmeldingsopties beter zichtbaar binnen LinkedIn. 

Lay-out LinkedIn vernieuwd

Je hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. De lay-out op jouw LinkedIn-Bedrijfspagina is totaal gewijzigd. Zo staat jouw banner, zeg maar de omslagfoto die we kennen vanop Facebook, nu linksboven in jouw profiel vlakbij jouw profielfoto. Maar ook de statistieken zijn verplaatst naar de rechterkant. Het is nu ook mogelijk om pagina's te volgen met jouw pagina en een overzicht van hun posts in een tijdslijn te zien. Ga zeker eens op ontdekking!

28 NOVEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts binnenkort in

Het nieuws raakte al eerder bekend. LinkedIn maakt het snel mogelijk om nieuwe posts in te plannen binnen het eigen platform. Momenteel wordt er intern een testversie van de app getest. De tool zou ook al mogelijk zijn voor Android-gebruikers. De knop om posts in te plannen vind je rechtsonder naast de 'post'-button. Daar krijg je de mogelijkheid een datum en een uur (13:00, 13:30, 14:00) te selecteren.

Dankzij deze nieuwe feature worden alle creators geholpen om nog makkelijker posts in te plannen binnen jouw LinkedIn-Strategie. Hiervoor heb je dus geen derde partij zoals HubSpot of Hootsuite weer nodig. Wanneer deze tool beschikbaar wordt voor iedereen is nog onbekend.

19 SEPTEMBER

Nieuwe knop op LinkedIn

Bij LinkedIn werken ze in het nieuwsoverzicht aan een nieuwe knop voor jou als creator, gebruiker, ondernemer, etc. Zo wordt het binnenkort mogelijk om een audio-evenement toe te voegen aan jouw LinkedIn-profiel. Momenteel komt de knop net onder de plek te staan waar je een update kunt schrijven. Van daar uit zal je dan een audio-evenement kunnen opzetten.

Eerst en vooral kies je wie de organisator is. Dan ben je dat meestal zelf. Daarna kies je voor een online of een 'op kantoor' event. Wanneer je die keuze hebt gemaakt ga je bepalen of je live gaat op LinkedIn of je een link toevoegt naar een extern platform. Daarna kies je enkel nog de dag en het uur van aanvang & klaar is Kees. Sommige gebruikers hebben de functie al. Ga snel kijken of jij erbij bent.

5 SEPTEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts in

Zou het? Zou het echt? Jazeker! Binnenkort wordt het mogelijk voor alle gebruikers om LinkedIn-posts rechtstreeks via het platform in te plannen. Hoe? Heel simpel. Bij het maken van een LinkedIn-bericht krijg je onderaan rechts een klokje te zien. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om de dag en het uur te gaan selecteren. Tot het moment van publicatie wordt jouw LinkedIn-post dan bewaard binnen het platform.

De vraag vanuit de LinkedIn-community dook de voorbije jaren en maanden al meermaals op. LinkedIn was lang het enige platform waar je niet kon inplannen. Zelfs niet met een externe tool. En daar komt nu verandering in. Wanneer we deze update mogen verwachten, is nog bekend.

29 JUNI

LinkedIn Business Manager komt eraan

LinkedIn is bezig met de uitrol van een vaak aangevraagde tool namelijk een eigen Business Manager, zoals de Meta-apps Facebook & Instagram die ook hebben. Nu is het nog zo dat 1 profiel gelinkt kan zijn aan meerdere bedrijfsprofielen. Als dat écht te veel accounts worden kan dat wel eens verwarrend zijn.

En dat wil LinkedIn oplossen met een Business Manager waarin je die accounts kunt beheren. Of je ook berichten zult kunnen inplannen is nog niet duidelijk. Wanneer deze Business Manager gelanceerd wordt, is ook nog een raadsel.

22 JUNI

Reposten we binnenkort makkelijker posts op LinkedIn?

Het is een update die we niet meteen zagen aankomen. Maar LinkedIn denkt eraan om de Repostknop binnenkort toe te voegen aan het platform. Op die manier kan je berichten waarin je getagd, of helemaal niet getagd bent, makkelijker gaan reposten.

Nu is het zo dat -wanneer je een bericht van een andere pagina of een ander profiel deelt, je dat enkel kunt doen door er een persoonlijke boodschap bij te formuleren. Maar in de toekomst komt er een simpele Repost-knop bij zodat je makkelijk en snel kunt reposten zonder zelf nog een bericht te moeten typen.

Je kan het een beetje vergelijken met Retweets op Twitter. Wanneer deze update officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

25 FEBRUARI

LINKEDIN START EIGEN PODCASTNETWERK

We zeiden het een aantal weken geleden al. LinkedIn zet meer en meer in op en audio. Daarom gaan ze op korte termijn een podcastnetwerk uitbouwen. Niet verrassend, de podcastshows zullen voornamelijk gaan en gericht zijn op een zakelijk publiek. Het zal gaan over technologie, mentale gezondheid en human resources.

Het zullen voornamelijk de mensen van het nieuwsteam van LinkedIn zijn die podcasts zullen opnemen en verspreiden via de tool. Daarnaast zullen er ceo’s en oprichters van bedrijven uitgenodigd worden om te komen praten over eigen ervaringen.

10 JANUARI

LINKEDIN TEST AUDIOFORMAT ZOALS OP CLUBHOUSE

Het socialemediaplatform gaat in de Verenigde Staten een functie starten waarmee je audio-events kunt organiseren. Daar komt later ook video bij. Het bedrijf stapt zo mee op de kar van digitale evenementen.

Het idee van digitale of hybride evenementen is in huidige pandemietijden natuurlijk nooit veraf. LinkedIn opent nu in de Verenigde Staten een open béta voor de functie, waarmee je audio-evenementen kunt opzetten zonder daarbij software van derden te hoeven installeren. Dat schrijft techsite TechCrunch. In de functie zit software om gesprekken op te nemen en te modereren. Alvast tijdens de bèta zal de functie gratis zijn.

7 DECEMBER

DE CREATOR MODE VAN LINKEDIN KRIJGT MEER OPTIES

LinkedIn versterkt zijn 'Creator Mode’ met de toevoegingen voor creators. Daarmee krijg je onder andere toegang tot een nieuwe nieuwsbrief-optie voor de makers om te helpen de band met hun publiek te behouden. 

LinkedIn geeft vanaf nu ook alle creators toegang tot de optie ‘LinkedIn Live’. Hierdoor krijg je er als creator nog een manier bij om de betrokkenheid van het publiek op het platform te maximaliseren.

De app zegt dat live video's gemiddeld 7x meer reacties en 24x meer commentaar krijgen dan native video's. Daarom wil het die live-video’s ook extra promoten.

Wanneer deze functies werkelijkheid worden, weet socialmediatoday.com nog niet. Vanaf er meer nieuws is, hoor je het hier eerst.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer