SOCIALE MEDIA UPDATE: LINKEDIN

LEES AL HET NIEUWS OVER LINKEDIN HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die LinkedIn aankondigt.

25 FEBRUARI

LINKEDIN START EIGEN PODCASTNETWERK

We zeiden het een aantal weken geleden al. LinkedIn zet meer en meer in op en audio. Daarom gaan ze op korte termijn een podcastnetwerk uitbouwen. Niet verrassend, de podcastshows zullen voornamelijk gaan en gericht zijn op een zakelijk publiek. Het zal gaan over technologie, mentale gezondheid en human resources.

Het zullen voornamelijk de mensen van het nieuwsteam van LinkedIn zijn die podcasts zullen opnemen en verspreiden via de tool. Daarnaast zullen er ceo’s en oprichters van bedrijven uitgenodigd worden om te komen praten over eigen ervaringen.

10 JANUARI

LINKEDIN TEST AUDIOFORMAT ZOALS OP CLUBHOUSE

Het socialemediaplatform gaat in de Verenigde Staten een functie starten waarmee je audio-events kunt organiseren. Daar komt later ook video bij. Het bedrijf stapt zo mee op de kar van digitale evenementen.

Het idee van digitale of hybride evenementen is in huidige pandemietijden natuurlijk nooit veraf. LinkedIn opent nu in de Verenigde Staten een open béta voor de functie, waarmee je audio-evenementen kunt opzetten zonder daarbij software van derden te hoeven installeren. Dat schrijft techsite TechCrunch. In de functie zit software om gesprekken op te nemen en te modereren. Alvast tijdens de bèta zal de functie gratis zijn.

7 DECEMBER

DE CREATOR MODE VAN LINKEDIN KRIJGT MEER OPTIES

LinkedIn versterkt zijn 'Creator Mode’ met de toevoegingen voor creators. Daarmee krijg je onder andere toegang tot een nieuwe nieuwsbrief-optie voor de makers om te helpen de band met hun publiek te behouden. 

LinkedIn geeft vanaf nu ook alle creators toegang tot de optie ‘LinkedIn Live’. Hierdoor krijg je er als creator nog een manier bij om de betrokkenheid van het publiek op het platform te maximaliseren.

De app zegt dat live video's gemiddeld 7x meer reacties en 24x meer commentaar krijgen dan native video's. Daarom wil het die live-video’s ook extra promoten.

Wanneer deze functies werkelijkheid worden, weet socialmediatoday.com nog niet. Vanaf er meer nieuws is, hoor je het hier eerst.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

Deel dit bericht op

Lees meer