SOCIALE MEDIA UPDATE: LINKEDIN

LEES AL HET NIEUWS OVER LINKEDIN HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die LinkedIn aankondigt.

 

16 MEI

LinkedIn stopt met het meetellen van inactieve en beperkte accounts in statistieken

Vanaf nu rekent LinkedIn inactieve of beperkte accounts niet langer mee in de statistieken. Dit betekent dat je een nauwkeuriger beeld krijgt van je werkelijke volgers en connecties op het platform. Tot nu toe werden hibernated (inactieve) accounts en restricted (beperkte) accounts wel meegeteld in je volgers- en connectieaantallen. Maar LinkedIn heeft besloten om deze accounts buiten beschouwing te laten om een betere gebruikerservaring te bieden.

Dit is een belangrijke stap voor LinkedIn om de betrouwbaarheid van engagement- en bereiksinzichten te verbeteren. Door inactieve en beperkte accounts niet langer mee te tellen, krijg je een realistischer beeld van je daadwerkelijke doelgroep op het platform.

Wat zijn inactieve accounts? Dit zijn profielen die leden tijdelijk hebben gedeactiveerd, in plaats van ze permanent te verwijderen. Door deze accounts niet meer mee te tellen, worden je statistieken beter afgestemd op de actieve gebruikers van LinkedIn.

Met deze update volgt LinkedIn het voorbeeld van andere sociale mediaplatforms die ook beperkte accounts niet meetellen in hun statistieken. Dit zorgt voor meer consistentie en vergelijkbaarheid tussen verschillende platforms. Dus, als je binnenkort een daling in je volgersaantallen op LinkedIn opmerkt, weet dan dat dit komt door de verandering in het beleid van het platform. Je kunt nu vertrouwen op meer betrouwbare en relevante statistieken om je succes op LinkedIn te meten.

Bron: Social Media Today

LinkedIn Will No Longer Count Inactive or Restricted Accounts in Connection and Follower Stats

 

10 MEI

AI komt naar Instagram en naar LinkedIn

Onlangs ging LinkedIn aan de slag met het toevoegen van AI-generated profiel samenvattingen en functiebeschrijvingen. Maar daar blijft het niet bij. Momenteel experimenteren ze immers ook met generatieve AI feed posts. 

Waarom? Aangezien je via ChatGPT al in staat bent om social media post suggesties te maken op basis van prompts, is het logisch dat sociale media kanalen niet willen achterop hinken.

LinkedIn’s moederbedrijf Microsoft werkt eraan om generatieve AI in al zijn apps in te bouwen, omdat het wil meeliften op de eerste golf, die tot nu toe veel aandacht heeft opgeleverd en zelfs de Bing-zoekmachine weer relevant heeft gemaakt.

Bron: LinkedIn Experiments with Generative AI Prompts for Posts | Social Media Today

 

LinkedIn viert 20ste verjaardag met meer dan 930 miljoen leden

Vandaag heeft LinkedIn, het professionele sociale netwerk, 930 miljoen leden, tegenover 900 miljoen in januari. Indrukwekkende aantallen, maar twintig jaar is ook niet niets. Terwijl de andere sociale apps hun kernaanbod blijven hervormen en hun doelgroep opnieuw vormgeven, is LinkedIn gestaag doorgegaan op zijn eigen weg. 

LinkedIn staat immers nog steeds als een huis en dat heeft meerdere oorzaken: 

  • LinkedIn heeft weinig concurrentie. LinkedIn is van Microsoft. Niet iedereen weet dat, maar Microsoft is dus eigenlijk ook gewoon een social media-bedrijf, zij het een zakelijk social media-bedrijf. Om die reden heeft LinkedIn natuurlijk heel wat extra macht en kan het gebruikmaken van de infrastructuur die Microsoft al heeft.

  • Schoenmaker, blijf bij je leest. Oprichter Reid Hoffman startte ermee in 2003 met als doel om professionals van over de hele wereld met elkaar te laten netwerken en zo productiever te worden. Dat doet LinkedIn tot op de dag van vandaag nog steeds. Verder is LinkedIn niet zo experimenteel: het netwerk heeft bijvoorbeeld ook al twintig jaar ongeveer hetzelfde design, met hier en daar wat tweaks.

  • Het kreeg een boost en ondernam actie tijdens corona. LinkedIn werd in 2020 meer dan 30 miljard keer bezocht en het engagement ging met 27 procent omhoog. Ook speelden ze slim in op de pandemie door digitale sollicitatiegesprekken in te voeren. Veel mensen moesten toen op zoek naar ander werk en als er een platform is dat daarbij kan helpen, dan is het LinkedIn wel.


Wat de toekomst ook brengt, we zien duidelijk dat LinkedIn zijn bereik blijft uitbreiden en de betrokkenheid onder actieve gebruikers blijft stimuleren.

Bronnen: Social Media Today en Dutch Cowboys 

3 MEI

CTA's voor premium members krijgen een update

LinkedIn werkt aan een update waarin het premium members wil belonen met een extra tool. Zo introduceren ze binnenkort CTA-buttons voor premium gebruikers. De Call To Action-knop zal toegevoegd kunnen worden aan je Premium LinkedIn-profiel. Met die button kan je bezoekers van jouw account naar een externe website leiden. LinkedIn geeft jou verschillende opties.

De voorgestelde knoppen zijn: bezoek mijn winkel, bezoek mijn website, bekijk mijn portfolio, bezoek mijn blog, vraag een consult aan of meld je aan voor een demo. Vanaf je de juiste knop voor jouw profiel hebt gevonden, verschijnt deze met de juiste link op jouw profiel. Deze update moet het direct verkeer naar bepaalde websites verhogen. 

18 APRIL

Gratis verificatie komt naar LinkedIn

LinkedIn, het professionele netwerkplatform, is bezig met het uitrollen van een gratis versie van verificatie die we kennen van Twitter en Instagram. Deze tool stelt jou als gebruiker in staat om te bewijzen wie je bent en waar je bent. Volgens de eerste feiten zal deze tool enkel beschikbaar worden gesteld bij Amerikaanse gebruikers. Wie is goedgekeurd door LinkedIn, krijgt een verificatievinkje naast zijn of haar naam op het LinkedIn-profiel. Wanneer deze mogelijkheid beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend.

28 MAART

Nieuwe carrousels op LinkedIn

We kijken er met z'n allen naar uit. Een nieuwe manier om carrousels te maken op LinkedIn. Nu is het zo dat je carrousels enkel kan toevoegen aan je LinkedIn-bericht als je er een PDF-bestand van maakt. Dat wil LinkedIn nu zelf aanpakken door een aparte carrousel-knop te voorzien in de interface van de tool. En er zou zelfs nog een update aan gekoppeld worden...

Welke extra update?

Zo zullen gebruikers binnenkort niet maximum 9 foto's maar zelfs 20 foto's kunnen toevoegen aan jouw LinkedIn-bericht. Dit is een erg fijne update voor alle gebruikers die veelvuldig gebruikmaken van de carrousel-functie op het platform. Wanneer deze update wordt doorgevoerd, is nog niet bekend.

28 FEBRUARI

Visuele ervaring wordt geoptimaliseerd in LinkedIn

De makers zijn druk bezig met de optimalisatie van de LinkedIn lay-out. Zo willen ze de gebruikersprofielen visueel aantrekkelijker maken. Concreet werken ze aan het volgende: alle visuele elementen binnen een profiel en een post zullen dankzij deze update meer esthetisch voorgesteld worden. Klik hier om te ontdekken hoe dat eruit ziet. 

Het zou de gebruikers moeten aanzetten om hun LinkedIn-profiel verder bij te werken. Het moet ervoor zorgen dat creators meer willen variëren met de content die ze brengen op het platform. Wanneer deze tool gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

4 JANUARI

Mogelijkheden nieuwsbrief worden uitgebreid

De LinkedIn-nieuwsbrief bestaat al een tijdje. Deze feature wordt al sinds de start veelvuldig gebruikt door heel wat bedrijven, ondernemingen, steden & gemeenten, en politieke partijen. De makers van LinkedIn hebben nu begrepen hoe populair de tool is. Daarom breiden ze deze met plezier uit voor alle bedrijfspagina's.

Zo wordt het eenvoudiger voor alle gebruikers die inzetten op een nieuwsbrief om abonnees te vergaren. Daarnaast worden de aanmeldingsopties beter zichtbaar binnen LinkedIn. 

Lay-out LinkedIn vernieuwd

Je hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. De lay-out op jouw LinkedIn-Bedrijfspagina is totaal gewijzigd. Zo staat jouw banner, zeg maar de omslagfoto die we kennen vanop Facebook, nu linksboven in jouw profiel vlakbij jouw profielfoto. Maar ook de statistieken zijn verplaatst naar de rechterkant. Het is nu ook mogelijk om pagina's te volgen met jouw pagina en een overzicht van hun posts in een tijdslijn te zien. Ga zeker eens op ontdekking!

28 NOVEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts binnenkort in

Het nieuws raakte al eerder bekend. LinkedIn maakt het snel mogelijk om nieuwe posts in te plannen binnen het eigen platform. Momenteel wordt er intern een testversie van de app getest. De tool zou ook al mogelijk zijn voor Android-gebruikers. De knop om posts in te plannen vind je rechtsonder naast de 'post'-button. Daar krijg je de mogelijkheid een datum en een uur (13:00, 13:30, 14:00) te selecteren.

Dankzij deze nieuwe feature worden alle creators geholpen om nog makkelijker posts in te plannen binnen jouw LinkedIn-Strategie. Hiervoor heb je dus geen derde partij zoals HubSpot of Hootsuite weer nodig. Wanneer deze tool beschikbaar wordt voor iedereen is nog onbekend.

19 SEPTEMBER

Nieuwe knop op LinkedIn

Bij LinkedIn werken ze in het nieuwsoverzicht aan een nieuwe knop voor jou als creator, gebruiker, ondernemer, etc. Zo wordt het binnenkort mogelijk om een audio-evenement toe te voegen aan jouw LinkedIn-profiel. Momenteel komt de knop net onder de plek te staan waar je een update kunt schrijven. Van daar uit zal je dan een audio-evenement kunnen opzetten.

Eerst en vooral kies je wie de organisator is. Dan ben je dat meestal zelf. Daarna kies je voor een online of een 'op kantoor' event. Wanneer je die keuze hebt gemaakt ga je bepalen of je live gaat op LinkedIn of je een link toevoegt naar een extern platform. Daarna kies je enkel nog de dag en het uur van aanvang & klaar is Kees. Sommige gebruikers hebben de functie al. Ga snel kijken of jij erbij bent.

5 SEPTEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts in

Zou het? Zou het echt? Jazeker! Binnenkort wordt het mogelijk voor alle gebruikers om LinkedIn-posts rechtstreeks via het platform in te plannen. Hoe? Heel simpel. Bij het maken van een LinkedIn-bericht krijg je onderaan rechts een klokje te zien. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om de dag en het uur te gaan selecteren. Tot het moment van publicatie wordt jouw LinkedIn-post dan bewaard binnen het platform.

De vraag vanuit de LinkedIn-community dook de voorbije jaren en maanden al meermaals op. LinkedIn was lang het enige platform waar je niet kon inplannen. Zelfs niet met een externe tool. En daar komt nu verandering in. Wanneer we deze update mogen verwachten, is nog bekend.

29 JUNI

LinkedIn Business Manager komt eraan

LinkedIn is bezig met de uitrol van een vaak aangevraagde tool namelijk een eigen Business Manager, zoals de Meta-apps Facebook & Instagram die ook hebben. Nu is het nog zo dat 1 profiel gelinkt kan zijn aan meerdere bedrijfsprofielen. Als dat écht te veel accounts worden kan dat wel eens verwarrend zijn.

En dat wil LinkedIn oplossen met een Business Manager waarin je die accounts kunt beheren. Of je ook berichten zult kunnen inplannen is nog niet duidelijk. Wanneer deze Business Manager gelanceerd wordt, is ook nog een raadsel.

22 JUNI

Reposten we binnenkort makkelijker posts op LinkedIn?

Het is een update die we niet meteen zagen aankomen. Maar LinkedIn denkt eraan om de Repostknop binnenkort toe te voegen aan het platform. Op die manier kan je berichten waarin je getagd, of helemaal niet getagd bent, makkelijker gaan reposten.

Nu is het zo dat -wanneer je een bericht van een andere pagina of een ander profiel deelt, je dat enkel kunt doen door er een persoonlijke boodschap bij te formuleren. Maar in de toekomst komt er een simpele Repost-knop bij zodat je makkelijk en snel kunt reposten zonder zelf nog een bericht te moeten typen.

Je kan het een beetje vergelijken met Retweets op Twitter. Wanneer deze update officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

25 FEBRUARI

LINKEDIN START EIGEN PODCASTNETWERK

We zeiden het een aantal weken geleden al. LinkedIn zet meer en meer in op en audio. Daarom gaan ze op korte termijn een podcastnetwerk uitbouwen. Niet verrassend, de podcastshows zullen voornamelijk gaan en gericht zijn op een zakelijk publiek. Het zal gaan over technologie, mentale gezondheid en human resources.

Het zullen voornamelijk de mensen van het nieuwsteam van LinkedIn zijn die podcasts zullen opnemen en verspreiden via de tool. Daarnaast zullen er ceo’s en oprichters van bedrijven uitgenodigd worden om te komen praten over eigen ervaringen.

10 JANUARI

LINKEDIN TEST AUDIOFORMAT ZOALS OP CLUBHOUSE

Het socialemediaplatform gaat in de Verenigde Staten een functie starten waarmee je audio-events kunt organiseren. Daar komt later ook video bij. Het bedrijf stapt zo mee op de kar van digitale evenementen.

Het idee van digitale of hybride evenementen is in huidige pandemietijden natuurlijk nooit veraf. LinkedIn opent nu in de Verenigde Staten een open béta voor de functie, waarmee je audio-evenementen kunt opzetten zonder daarbij software van derden te hoeven installeren. Dat schrijft techsite TechCrunch. In de functie zit software om gesprekken op te nemen en te modereren. Alvast tijdens de bèta zal de functie gratis zijn.

7 DECEMBER

DE CREATOR MODE VAN LINKEDIN KRIJGT MEER OPTIES

LinkedIn versterkt zijn 'Creator Mode’ met de toevoegingen voor creators. Daarmee krijg je onder andere toegang tot een nieuwe nieuwsbrief-optie voor de makers om te helpen de band met hun publiek te behouden. 

LinkedIn geeft vanaf nu ook alle creators toegang tot de optie ‘LinkedIn Live’. Hierdoor krijg je er als creator nog een manier bij om de betrokkenheid van het publiek op het platform te maximaliseren.

De app zegt dat live video's gemiddeld 7x meer reacties en 24x meer commentaar krijgen dan native video's. Daarom wil het die live-video’s ook extra promoten.

Wanneer deze functies werkelijkheid worden, weet socialmediatoday.com nog niet. Vanaf er meer nieuws is, hoor je het hier eerst.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer