Sociale Media Update: Liveshopping voorbij op Facebook

 

Liveshopping voorbij op Facebook

Vanaf 1 oktober wordt het voor Facebook-gebruikers onmogelijk om nog aan liveshopping te doen binnen de app. Je zal als gebruiker nog altijd live-evenementen kunnen uitzenden. Maar de mogelijkheid om productafspeellijsten te maken of bepaalde producten te taggen zal verdwijnen. 

Waarom doet Facebook dat?

Meta wil strijd aangaan met Twitch

Meta, het moederbedrijf van Facebook & Instagram, is bezig aan een eigen variant van het livestreamingplatform Twitch. Dat is een populair kanaal waar vooral gamers momenteel content leveren aan hun kijkers doormiddel van live-uitzendingen. Het Metaplatform luistert naar de naam 'Super'.

Wanneer wordt het gelanceerd?

Instagram gaat BeReal achterna

Je hebt ongetwijfeld al van de app BeReal gehoord. De applicatie die weg stapt van het stereotype beeld dat sociale media af en toe 'fake' zouden zijn. Misschien ben je zelf al een fervente BeReal'er, of heeft je zoon of dochter de app. Maar ook Instagram heeft interesse om functies vanuit die applicatie over te nemen.

Hoe ziet dat eruit?

Plaats binnenkort verticale foto's

Eerder dit jaar kondigde Instagram drastische aanpassingen aan in de feed. Zo werden alle foto's en video's in de feed verticaal om mee te surfen op de hype van Reels. Maar dat konden de gebruikers niet smaken. En dus draaide Instagram die update terug. Nu heeft Meta deze tool aangepast en geüpdatet. Zo zal de tekst niet meer over de afbeelding heen hangen. En komt de verticale content op de regular feed terug.

Hoe reageren de gebruikers?

Audiochat Spaces verandert drastisch

Twitter test met een versie van de eigen Spaces die meer lijkt op een on-demand-radiostation. Het bedrijf wil verder niet ingaan op meer details maar zegt wel de audiochat drastisch te gaan veranderen. Online doken er al screenshots op van hoe die nieuwe versie eruit zal zien.

Is dat meteen de definitieve versie?

Twitter lanceert 'Location Spot'

Middenin de juridische strijd tussen Elon Musk en de makers van Twitter is de app volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe tools. Zo maken ze binnenkort de functie 'Location Spot' officieel bekend. Hiermee kunnen bedrijven allerhande info delen met hun volgers. Zo wordt contact leggen plots een pak makkelijker tussen een professioneel bedrijf & geïnteresseerde volgers/potentiële klanten.

Wat kan je juist invullen?

Schakel 'nu online' vanaf deze maand uit

Als je WhatsApp opent, kunnen jouw contacten zien dat je online bent. Soms is dat niet handig, soms is dat niet de bedoeling, of soms mag het zelfs niet bekend zijn dat je online bent op dat moment. Je zou op een slecht moment een vraag kunnen krijgen, een berichtje van je baas,... Daar hebben de makers van de berichtendienst een definitieve oplossing voor gevonden. Het verbergen van 'laatst gezien...' was al mogelijk, maar nu komt daar ook de optie bij om uit te schakelen dat je online bent.

Hoe werkt dat exact?

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer