menu
close_24px

Sociale Media Update: Maak Reels van Stories

Maak Reels van Stories

Onlangs ontdekten we bij Team Someflex een nieuwe knop én tool binnen Instagram. Zo kan je nu met één handige klik op een knop een Reel maken van één of meerdere stories. Op deze manier willen ze bij Meta extra inzetten op het recycleren van bestaande content binnen andere formats op de app. Creators krijgen zo de mogelijkheid hun content nog wijder te verspreiden op hetzelfde platform.

Hoe werkt dat dan?

Leeftijd wijzigen? Toon je paspoort!

Als jij jouw leeftijd op Instagram wil veranderen naar een leeftijd ouder dan 18, dan zal je dat niet meer zomaar kunnen doen. Bij Instagram vragen ze jou vanaf nu een foto van jouw paspoort in te sturen alvorens je de toelating krijgt die verandering door te voeren. Het verificatieproces werd al eerder aangekondigd in de Verenigde Staten. Daarvoor werken ze samen met het bedrijf Yoti. Een erkend en onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in data rond leeftijden.

Ook verificatie bij registratie?

Edit-knop binnenkort beschikbaar voor iedereen

Nu Elon Musk de eigenaar van Twitter is geworden, komen er steeds meer updates aan binnen de app. Recent heeft Musk aangegeven de edit-knop beschikbaar te willen stellen aan alle gebruikers. Gratis en voor niks. Momenteel is het zo dat Twitter Blue-gebruikers deze tool al kunnen gebruiken bij een abonnement van $5 per maand. Als user kan je jouw tweet bewerken tot 30 minuten na het plaatsen. 

Wanneer mogen wij de definitieve uitrol verwachten?

Groepsbeleid met Community-functies komt naar WhatsApp

Bij WhatsApp werken ze aan extra Community-functies binnen de groepsgesprekken. Zo willen ze de berichtendienst gebruiksvriendelijker maken voor scholen, organisaties en andere private groepen. Zo maken ze het mogelijk subgroepen te maken, en ook aankondigingen te doen. In zo'n groep kan je met maximum 1,024 mensen in gesprek, videobellen, reageren met emoji's, en het delen van grote bestanden tot maximum 2GB.

Wat zeggen ze bij Meta?

Stuur binnenkort WhatsApp-berichten naar jezelf

Even snel iets naar jezelf sturen. Het komt maar al te vaak voor dat je een bepaalde boodschap nodig hebt op een ander kanaal, of je wil een bericht testen. Voorlopig is het nog zo dat je als WhatsApp-gebruiker geen berichten naar jezelf kan sturen. Maar, dat wil WhatsApp nu veranderen. 

Hoe ziet dat er dan uit?

Share this article on