Sociale Media Update: Meta gaat BeReal achterna

 

Meta gaat BeReal achterna

Verschillende onderzoekers merkten onlangs een nieuwe tool op binnen Facebook Messenger. Zo is Meta aan het testen met de functie 'Roll Call'. Dat is een tool waarmee je foto's van jouw volgers kan zien wanneer je zelf een foto geüpload hebt. Net zoals, jawel, BeReal. Als gebruiker maak je met Roll Call tegelijkertijd een foto van jouw voor-en achtercamera. 

Wat is het verschil?

Nieuwsbrieven komen naar WhatsApp

In een nieuwe bètaversie hebben testers een nieuwe functie ontdekt binnen WhatsApp. Zo testen ze bij Meta de integratie van nieuwsbrieven binnen WhatsApp. Als gebruiker kan je je inschrijven voor de nieuwsbrieven van accounts die jij interessant vindt. Zet jij als bedrijf, onderneming of publieke sector in op WhatsApp? Denk dan zeker aan het lanceren van een nieuwsbrief voor jouw contactpersonen. 

Waar kan je de nieuwsbrief vinden?

ChatGPT wordt geïntegreerd binnen Snapchat

ChatGPT maakt haar intrede binnen sociale media. Snapchat is het eerste platform dat werk maakt van een GPT-integratie binnen de app. Snapchat+-abonnees kunnen met 'My AI' vragen stellen aan de tool. De antwoorden van de functie zullen speciaal afgestemd zijn op Snapchat. Op deze manier neemt de app een voorsprong op de concurrentie. 

Snapchat profiteert van de AI-hype

Maak automatische collage op muziek

Verder maakt Snapchat ook werk van een verdere optimalisatie van de content die gebruikers kunnen delen. Zo ontwikkelden ze een tool waarmee je muziek plaatst onder verschillende afbeeldingen. Vervolgens maakt Snapchat een collage mét muziek. De afbeeldingen verspringen zo op de beat naar een volgend beeld.

Uit hoeveel beelden kan de gebruiker kiezen?

Visuele ervaring wordt geoptimaliseerd in LinkedIn

De makers zijn druk bezig met de optimalisatie van de LinkedIn lay-out. Zo willen ze de gebruikersprofielen visueel aantrekkelijker maken. Concreet werken ze aan het volgende: alle visuele elementen binnen een profiel en een post zullen dankzij deze update meer esthetisch voorgesteld worden. Klik hier om te ontdekken hoe dat eruit ziet. 

Waarom doet LinkedIn dit?

Deel dit bericht op

Lees meer