Sociale Media Update: Meta lanceert betaalformule

 

Betaalformule op Meta-apps

Komt Meta na Twitter ook met een betaalformule? Mark Zuckerberg & co zijn bezig met het uitwerken van een betalende variant van de Meta-apps Facebook & Instagram. Zo zal je voor een meerprijs van €11 per maand op desktop & €15 voor IOS-gebruikers je account kunnen laten verifiëren en gebruikmaken van een betere klantendienst. 

Waarom betaal je meer op je smartphone?

Shopping Tab verdwijnt volledig

Instagram blijft haar eigen interface aanpassen. Onlangs zagen we de Instagram Notes verschijnen binnen de DM-tab van Instagram. Notes zijn kleine mededeling die je kan delen met jouw volgers. En daar is de volgende verandering alweer. Zo verdwijnt de Shopping Tab nu definitief uit je feed in de balk onderaan. Die heeft plaatsgemaakt voor een oude en bekende knop.

Welke knop vinden we nu terug?

Instagram lanceert Channels

Net als Someflex werkt Instagram permanent aan de het bijleren en verbeteren van de gebruikerservaring op de app en de tool. Daarom lanceert Meta op haar applicatie Instagram een nieuwe feature genaamd: Channels. Met deze, Instagram noemt het zelfs een broadcasting tool, willen ze het de gebruiker makkelijker maken om teksten, afbeeldingen of video's te delen met een groep. 

Hoe zal dat eruit zien?

Stuur vanaf nu maximaal 100 foto's tegelijkertijd op WhatsApp

Gebruik jij chatdiensten om foto's en of video's te versturen naar familie, vrienden of collega's? Dan ken je ongetwijfeld de frustratie van die vervelende limiet op het aantal bestanden dat je kan doorsturen. Om die frustratie aan te pakken werkt WhatsApp aan een handige update waarmee je vanaf nu maximum 100 foto's kan doorsturen naar één contact of in een groepsgesprek.

Hoe gaat dat in z'n werk?

WhatsApp lanceert picture-in-picture videogesprekken

Alle IOS-gebruikers kunnen binnenkort een update downloaden van WhatsApp waarmee picture-in-picture videogesprekken mogelijk worden. Met deze update kan je andere apps openen zonder je het beeld van jouw gesprekspartner verliest. Er kunnen ook onderwerpen en beschrijvingen toegevoegd worden aan zo'n videogesprek.

WhatsApp voert de ene na de andere update toe.

TikTok lanceert mini-games tijdens Livestreams mét prijzen

TikTok werkt aan een nieuwe manier om gebruikers te entertainen binnen de app. Met TikTok Trivia gaan ze 5 dagen lang mini-games testen tijdens Livestreams. Binnen die mini-games zal je als gebruiker ook prijzen kunnen winnen. Als deze test goed verloopt bestaat de kans dat ze definitief uitgerold worden naar de functionaliteiten van de groep.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Deel dit bericht op

Lees meer