Sociale Media Update: Nieuw profielfoto-effect op Instagram

 

Nieuw profielfoto-effect op Instagram

1 dag per jaar krijg jij vanaf nu van Instagram de kans om een extra effect aan jouw profielfoto toe te voegen. Zo werken ze aan een update waarin je als gebruiker een verjaardagseffect kunt toevoegen aan jouw profielfoto. En dat is een feature die we nog kennen vanop Facebook. Zo heb je daar verschillende stickers die je kan toevoegen aan jouw profielfoto.

Waarom doen ze deze update?

Mogelijkheden bij groepchats worden uitgebreid

Meta lanceert binnenkort de mogelijkheid voor gebruikers om posts van andere accounts op te slaan en te delen in een groepchat. De functie moet volgens Meta voor meer brainstorms en plannen zorgen binnen de groepchats van Instagram. Bij Instagram werken ze al langer aan extra opties voor gebruikers wat de communicatie binnen de app betreft. 

Hoe gaat het juist in z'n werk?

De paywall wordt weer groter bij Twitter

Meer en meer features worden betalend op Twitter. Dat werd al duidelijk met de introductie van de Twitter Blue-functie. De betalende variant van het platform. En die tool willen ze bij Twitter nu verder uitbreiden en populair maken bij de gebruikers. Zo werken ze aan een functie waar enkel mensen met een 'blauw vinkje' kunnen deelnemen aan polls. Twitter communiceert zelf over een halt die het wil toeroepen aan de chatbots op deze manier.

Heeft Twitter Blue nog voordelen?

Groepschats met énkel audio op WhatsApp

Bij Meta werken ze aan een functie speciaal voor de WhatsApp-groepsgesprekken. Zo willen ze een audiochat-functie integreren voor groepen waarin geen tekstberichten verstuurd kunnen worden. Je kan zo'n groepsgesprek met uitsluitend audiochats activeren bovenaan het menu van zo'n groepsgesprek. In de interface komt ook een rode knop te staan om dat gesprek te beëindigen. 

Hoe zal dat noemen?

Verdwijnende berichten worden uitgebreid

Binnenkort voegt WhatsApp een aantal extra functies toe aan de verdwijnende berichten. Wanneer je een straks een appje stuurt met zo'n vervaldatum, kan je kiezen uit 18 verschillende tijdspannes om dat bericht te verwijderen. Momenteel kan je nog maar 3 keuzes selecteren.

Welke mogelijkheden zitten daartussen?

Deel dit bericht op

Lees meer