Sociale Media Update: Reageer met video's op een Reel

LEES HIER AL HET SOCIALE MEDIA NIEUWS VAN DEZE WEEK

Instagram Reacties

REAGEER MET VIDEO OP EEN REEL

Instagram werkt aan een nieuwe manier van interactie binnen de Instagram Reels. Zo kan je binnenkort reageren op een korte video met een eigen videoreactie. Daarmee hopen ze bij Instagram dat meer mensen content gaan maken, en dat de populariteit van TikTok afneemt nu ze langer op de Instagram-app zullen doorbrengen om reactievideo's te maken.

Lees hier meer over de Reels-plannen.

META TEST NIEUWE STORY-REACTIES

Bij Meta werken ze, naast de mogelijkheid om te reageren op een Reel met een video, ook aan de optie om meer reactiemogelijkheden te bieden voor stories. Nu is het zo dat ze je standaard de optie geven om te reageren op zo'n story met een bericht, of de standaard-iconen die ze zelf voorstellen. Maar dat willen ze binnenkort uitbreiden.

Check hier hoe ze dat willen doen.

Twitter Circles

CIRCLES WORDEN UITGEBREID NAAR MEERDERE GEBRUIKERS

Twitter heeft aangegeven dat het de nieuwe functie Twitter Circles stilaan gaat uitrollen naar meerdere gebruikers. Circles is de Twitter-variant van wat we kennen op Instagram in de vorm van Instagram Beste Vrienden. Hier deel je content voor een specifieke groep vrienden.

Ontdek hier hoe je dat doet?

WhatsApp Business

WHATSAPP LANCEERT OMSLAGFOTO

De omslagfoto, we kennen hem van Facebook, LinkedIn, YouTube & Twitter. Maar nu gaat ook WhatsApp erop inzetten. Ze maken het binnenkort mogelijk voor alle gebruikers om een omslagfoto toe te voegen aan hun profiel.

Lees hier wat dat voor jou kan betekenen.

BEWERK BINNENKORT WHATSAPP-BERICHTEN

Hoe handig zou het zijn als WhatsApp het mogelijk maakt een bericht te kunnen aanpassen nadat je het hebt verstuurd. Goed nieuws! De app is momenteel bezig met het testen van deze tool. Volgens WABetainfo komt er geen aanpas-geschiedenis, maar wel een extra knop waarmee je een bericht kunt aanpassen. 

Wat betekent dat?

TikTok Clear Mode

ONTDEK TIKTOK CLEAR MODE HIER

TikTok werkt aan een manier om door de app te scrollen zonder dat de knoppen in beeld komen bij video's. Veel gebruikers hebben de voorbije maanden, en eigenlijk zelfs jaren, geklaagd over dit fenomeen. Soms is het door alle knoppen en info binnen de video onmogelijk om alle informatie te zien binnenin de TikTok.

Lees hier meer.

Deel dit bericht op

Lees meer