Sociale Media Update: Reels krijgen nieuwe features

Reels krijgen nieuwe features

Op Instagram kan je binnenkort je Reels pimpen met extra features. Meta is hard aan het werk om nieuwe tools beschikbaar te stellen voor de creators. Zo willen ze meer inzetten op de Reels en de creatie ervan. 1 van die nieuwe mogelijkheden is de toevoeging van de knop 'Add Yours'. Deze sticker zorgt voor heel erg veel interactie in de stories tussen mensen die elkaar niet kennen. En dat willen ze nu overbrengen naar Reels. Maar er is meer.

Check hier de andere features.

Instagram Reels kan je nu rechtstreeks op Facebook posten

Bij Meta willen ze het voor hun gebruikers makkelijker maken om Reels-content te delen op Facebook. Rechtstreeks vanaf Instagram naar Facebook. Op die manier willen ze de creators de kans geven om hun publiek uit te breiden op de beide sociale media kanalen. Meta biedt nu de mogelijkheid via een extra knop om die Reels rechtstreeks op Facebook te plaatsen.

Een nieuwe stap vooruit.

Podcasts worden verder geïntegreerd            in de app

Bij Twitter werken ze verder aan de integratie van podcasts op het platform. Ondanks de dalende hype van de content op sociale media, wil Twitter het nog niet opgeven. Zo voorzien ze binnenkort een nieuwe Audio Tab genaamd 'Stations'. Voor de duidelijkheid, dit blijft wel verschillend aan Spaces. Dat format bestaat erin om live in gesprek te gaan met volgers of niet-volgers. Stations zal een heel andere functie inkleden binnen de app.

Ontdek hier wat dat is.

Status-functie wordt belangrijker op WhatsApp

De status-functie op WhatsApp kennen we op andere apps als stories. Bij de berichtendienst wilden ze lang concurreren met de andere apps en korte verhalen laten leven op de app. Maar dat kwam nooit van de grond en dus wilde ze bij WhatsApp de functie bijna afvoeren. Toch willen ze de Status-functie nog een laatste kans geven om opnieuw op te leven.

Hoe gaan ze dat doen?

Communities komen naar WhatsApp

Eind april gaf WhatsApp voor de eerste keer aan dat de app sterker wil inzetten op Communities. Eerder lanceerden ze al de emoji-reacties en nu rollen ze de Communities in bètaversie uit. Maar wat is het juist? Ze lijken erg goed op Groepen maar toch weer anders. De gebruikers hebben er meer rechten dan in een groepsgesprek. En de beheerder kan binnen de Community nog aparte groepen opzetten. 

Voor wie is het?

Shorts komt met anti-TikTok watermerk

Bij YouTube willen ze geen TikTok-video's op de Shorts-feed zien. Dat gebeurt momenteel nog te veel, en dat zorgt ervoor dat de creatie van Shorts beperkter blijft dan ze bij YouTube hopen. Dat pakken ze nu aan door een watermerk toe te voegen aan video's die rechtstreeks vanaf TikTok worden gepubliceerd op YouTube Shorts.

Maar er is meer.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer