SOCIALE MEDIA UPDATE: SNAPCHAT

LEES DE LAATSTE NIEUWTJES OVER SNAPCHAT HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Snapchat aankondigt.

28 FEBRUARI

ChatGPT wordt geïntegreerd binnen Snapchat

ChatGPT maakt haar intrede binnen sociale media. Snapchat is het eerste platform dat werk maakt van een GPT-integratie binnen de app. Snapchat+-abonnees kunnen met 'My AI' vragen stellen aan de tool. De antwoorden van de functie zullen speciaal afgestemd zijn op Snapchat. Op deze manier neemt de app een voorsprong op de concurrentie. 

Door deze integratie wil Snapchat het aantal abonnees binnen de app verder opdrijven. Momenteel heeft Snapchat+ 2.5 miljoen abonnees. Bij de makers willen ze dat aantal in de toekomst verder verhogen.

Maak automatische collage op muziek

Verder maakt Snapchat ook werk van een verdere optimalisatie van de content die gebruikers kunnen delen. Zo ontwikkelden ze een tool waarmee je muziek plaatst onder verschillende afbeeldingen. Vervolgens maakt Snapchat een collage mét muziek. De afbeeldingen verspringen zo op de beat naar een volgend beeld.

Als gebruiker heb je de keuze om tot wel 20 foto's of video's te selecteren. De functie zal je kunnen terugvinden onder de noemer: Sounds Sync for Camera Roll. Wanneer deze functie gelanceerd worden, is nog onbekend.

14 DECEMBER

App krijgt desktopversie - UPDATE

Vanaf nu kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

31 OKTOBER

Greenscreen-Mode komt naar Snapchat

Bij Snapchat, het sociale media platform dat bekend staat om de gekke filters en effecten, werken ze momenteel aan een tool die het makkelijker maakt om video's te bewerken. Zo komt er een filter waarmee je zelf voor een greenscreen komt te staan. Zo zal je jezelf voor een beeld naar keuze kunnen plaatsen en hoef je je rommelige kamer niet meer te tonen.

Hoewel er bij Snapchat sprake was om deze tool enkel beschikbaar te stellen binnen Snapchat+, gaan ze deze functie nu toch voor iedereen lanceren. Snapchat+ krijgt er wel enkele extra's zoals bijvoorbeeld 'quick edits' bij. Wanneer deze tool verwacht wordt, is nog niet bekend.

19 SEPTEMBER

App krijgt desktopversie

Binnenkort kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

30 AUGUSTUS

Maak binnenkort foto's met de voor-en achtercamera

Bij Snapchat maken ze het binnenkort voor de gebruikers mogelijk om een foto te maken met de voor-en achtercamera. Tegelijkertijd. Klinkt bekend in de oren, toch? Ja hoor. Die functie is net hetgeen wat de app BeReal zo uniek maakt. De app die je even wegneemt uit de wereld van sociale media.

De 'Dual Camera' zal als een extra icoon beschikbaar worden gesteld in de cameratoolbar. Op de plek waar je ook de flitsinstellingen vindt. Je kan dan kiezen om een verticale, horizontale, picture-in-picture of cut-out foto te maken. Vanaf maandag 29 augustus zou de functie voor alle IOS-gebruikers beschikbaar moeten zijn. Voor Android-gebruikers wordt die later dit jaar verwacht.

18 AUGUSTUS

Sluit binnenkort betalende abonnementen af op Snapchat

Vanaf nu zijn abonnementen in de Benelux mogelijk binnen Snapchat. Met die subscriptions wil het de gebruiker de mogelijkheid geven om een speciale markering toe te voegen aan hun profiel. Daarnaast krijg je zo ook nieuwe functies als betalende gebruiker.

Voor zo'n Snapchat-abonnement zal je als gebruiker zo'n €4,5 betalen per maand, of zo'n €45 per jaar. Momenteel zijn er al meer dan 1 miljoen abonnees . Die werden al afgesloten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, en zo voort. 

8 MAART

DEEL YOUTUBE-MUSIC NUMMERS OP SNAPCHAT

Het gerucht leeft al sinds november 2020, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf nu kan je nummers vanop YouTube Music delen via Snapchat. Dat kon al sinds 2021 op IPhone, maar nu kan dat ook voor Android-gebruikers.

Een nadeel is dat je geen videoclips kan delen, enkel het artwork: de naam, de artiest en het logo van de app. Het is dus nog niet de meest geschikte manier om muziek te delen met jouw vrienden. Maar deze toevoeging is vooral opmerkelijk omdat de samenwerking tussen YouTube en Snapchat zo weer wat vergroot. En wat wil dat dan weer exact zeggen? Komt er nog? Vanaf dat het geval is, lees je het hier eerst.

28 FEBRUARI

PAS NU JE GEBRUIKERSNAAM AAN BINNEN SNAPCHAT

Een belangrijke update binnen Snapchat. De app die vooral nog populariteit kent binnen de jeugd. Want daar kan je vanaf nu je gebruikersnaam aanpassen. Iedereen met de nickname: ‘Superman98’, ‘PrinsesjeX3’ of ‘KoningFlip’ is weer vrij om een andere naam te kiezen.

Deze update is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Veel plezier ermee!

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer