SOCIALE MEDIA UPDATE: SNAPCHAT

LEES AL HET NIEUWS OVER CLUBHOUSE HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Snapchat aankondigt.

19 SEPTEMBER

App krijgt desktopversie

Binnenkort kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

30 AUGUSTUS

Maak binnenkort foto's met de voor-en achtercamera

Bij Snapchat maken ze het binnenkort voor de gebruikers mogelijk om een foto te maken met de voor-en achtercamera. Tegelijkertijd. Klinkt bekend in de oren, toch? Ja hoor. Die functie is net hetgeen wat de app BeReal zo uniek maakt. De app die je even wegneemt uit de wereld van sociale media.

De 'Dual Camera' zal als een extra icoon beschikbaar worden gesteld in de cameratoolbar. Op de plek waar je ook de flitsinstellingen vindt. Je kan dan kiezen om een verticale, horizontale, picture-in-picture of cut-out foto te maken. Vanaf maandag 29 augustus zou de functie voor alle IOS-gebruikers beschikbaar moeten zijn. Voor Android-gebruikers wordt die later dit jaar verwacht.

18 AUGUSTUS

Sluit binnenkort betalende abonnementen af op Snapchat

Vanaf nu zijn abonnementen in de Benelux mogelijk binnen Snapchat. Met die subscriptions wil het de gebruiker de mogelijkheid geven om een speciale markering toe te voegen aan hun profiel. Daarnaast krijg je zo ook nieuwe functies als betalende gebruiker.

Voor zo'n Snapchat-abonnement zal je als gebruiker zo'n €4,5 betalen per maand, of zo'n €45 per jaar. Momenteel zijn er al meer dan 1 miljoen abonnees . Die werden al afgesloten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, en zo voort. 

8 MAART

DEEL YOUTUBE-MUSIC NUMMERS OP SNAPCHAT

Het gerucht leeft al sinds november 2020, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf nu kan je nummers vanop YouTube Music delen via Snapchat. Dat kon al sinds 2021 op IPhone, maar nu kan dat ook voor Android-gebruikers.

Een nadeel is dat je geen videoclips kan delen, enkel het artwork: de naam, de artiest en het logo van de app. Het is dus nog niet de meest geschikte manier om muziek te delen met jouw vrienden. Maar deze toevoeging is vooral opmerkelijk omdat de samenwerking tussen YouTube en Snapchat zo weer wat vergroot. En wat wil dat dan weer exact zeggen? Komt er nog? Vanaf dat het geval is, lees je het hier eerst.

28 FEBRUARI

PAS NU JE GEBRUIKERSNAAM AAN BINNEN SNAPCHAT

Een belangrijke update binnen Snapchat. De app die vooral nog populariteit kent binnen de jeugd. Want daar kan je vanaf nu je gebruikersnaam aanpassen. Iedereen met de nickname: ‘Superman98’, ‘PrinsesjeX3’ of ‘KoningFlip’ is weer vrij om een andere naam te kiezen.

Deze update is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Veel plezier ermee!

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

Deel dit bericht op

Lees meer