SOCIALE MEDIA UPDATE: SNAPCHAT

LEES DE LAATSTE NIEUWTJES OVER SNAPCHAT HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Snapchat aankondigt.

19 SEPT

Snapchat blijft groeien in Nederland

Snapchat is niet meer weg te denken uit het Nederlandse sociale medialandschap. Met een indrukwekkende groei van 4,3 miljoen naar 5 miljoen actieve gebruikers in een jaar tijd, is deze app een blijvertje. 

Maar wat maakt Snapchat nu zo aantrekkelijk? Volgens de gebruikers zelf is het de perfecte mix van fun en verbinding. Je kunt er jezelf zijn, gebruikmaken van leuke AR-filters en genieten van lokale content.

Denk jij bij Snapchat meteen aan ‘dat is iets voor de jeugd’? Think again! Uit de laatste cijfers blijkt dat 45% van de Nederlandse Snappers 25 jaar of ouder is. Dus of je nu een millennial bent die op de hoogte wil blijven van de laatste trends of een ouder die contact wil houden met je kids, Snapchat is er voor iedereen.

Vraag jij je nog af, wat zijn AR-filters? Wel, dat is een feature die steeds meer aan populariteit wint. En laat het nu net zijn dat Snapchat bekend staat om zijn AR-mogelijkheden. Maar liefst 75% van de gebruikers speelt ermee. Wil je een hondensnuit of eventueel je gezicht ruilen met je beste vriend? De opties met ‘Artificial Reality’ zijn eindeloos.

Dus zo zie je maar Snapchat is meer dan alleen een app om foto's en video's te delen die na het bekijken verdwijnen. Het is een platform waar je verhalen deelt, chat en ja in sommige regio’s kun je zelfs shoppen. Met de groeiende Nederlandse community biedt dit kansen voor ondernemers en organisaties om een nieuwsgierig en betrokken publiek te bereiken.

Bron:

Android World - Is Snapchat is de grootste sociale media in Nederland aan het worden?

29 AUG

Snapchat' realiseert 'Dreams'

Het moment is eindelijk daar: Snapchats 'Dreams' is gelanceerd en we hebben alle details voor je mee. 

Met 'Dreams' kun je jezelf nu plaatsen in door AI-gegenereerde droomlandschappen. Of je nu een zeemeermin wilt zijn in een de zee of een koninklijke figuur uit de renaissance, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De eerste set van acht beelden is gratis. Maar daarna kost elke volgende set je 0.99$ via een in-appaankoop. Een slimme manier voor Snapchat om extra inkomsten te genereren.

Al jouw 'Dreams'-afbeeldingen worden uiteindelijk opgeslagen in je ‘Snap Memories’. Hier kun je dus een hele reeks verschillende visuals opbouwen en deze op elk gewenst moment weer bekijken.

Zijn er nog toekomstige updates? Wel, Snapchat heeft plannen om gebruikers toe te voegen aan hun beelden, wat de functionaliteit van 'Dreams' verder zal uitbreiden.

Nu ben je vast heel benieuwd naar wanneer je deze AI-tool kan gebruiken, niet? De functie wordt eerst gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland en zal in de komende weken wereldwijd beschikbaar zijn.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal in de integratie van AI in sociale media, specifiek dan voor contentcreatie. Het biedt ons niet alleen een nieuwe dimensie van expressie, maar opent ook de deur voor nieuwe trends in het delen van content. 

Bron: 

Social Media Today - Snapchat Launches New Generative AI ‘Dreams’ Option to Create Fantastical Depictions in the App

22 AUG

Snapchat's My AI plaatst zelf stories. Een glitch of een nieuwe functie?

Oeps, wat gebeurt er nu plots? Snapchat's My AI, de in-app AI-chatbot, plaatst onverwacht een eigen Story. Ja, je leest het goed! Een eigen Story, en het heeft natuurlijk de Snapchat-wereld in rep en roer gebracht.

Verward? Je bent niet de enige. De Story toonde een tweetonig beeld, en sommigen dachten dat het een foto van hun eigen plafond was. Kan een AI zoiets doen? Je begrijpt vast wel dat de verwarring groot was.

Reactie van Snapchat: “Geen paniek!” Snapchat legde uit dat het een tijdelijke storing was en dat My AI geen Stories-functie heeft. De situatie werd snel opgelost, en het bedrijf benadrukte dat de AI geen foto's van gebruikersomgevingen maakte. Een opluchting … 

Publieke reactie: deze gebeurtenis leidde tot diverse reacties, van angst tot humor. Sommigen vroegen zich af of de AI stiekem filmde, terwijl anderen grapten over ‘My AI’ die 'bewust' werd. Wat denk jij?

De mysterieuze Story was slechts een ‘glitch’, maar het roept zeker vragen op over de toekomstige functionaliteit van My AI en de rol van AI in onze digitale wereld. Is dit een teken van wat er komen gaat? 

Bronnen: 

TechPulse - Snapchat My AI begint plots zelf Stories te plaatsen

Techcrunch - Snapchat’s My AI goes rogue

14 AUG

Snapchat lanceert 3D Bitmoji

Je Snapchat-Bitmoji dat speelse digitale evenbeeld, komt tot leven als nooit tevoren. Dankzij Snapchat's nieuwste update krijgt je Bitmoji een frisse make-over. Denk aan scherpere haarstructuren, diepere gezichtsschaduwen en een realistischere lichaamsbouw. Er is meer! Duik dieper in de 3D-wereld door je Bitmoji vanuit elke denkbare hoek te bewerken en te bekijken.

Dit is niet zomaar een cosmetische upgrade. Deze vernieuwing is een krachtige stap van Snapchat in de boeiende wereld van digitale personalisatie. Het gaat niet alleen om technologische snufjes; het gaat om inclusiviteit, het gaat om jou. Het gaat om de behoefte om jezelf op een authentieke manier uit te drukken in een steeds veranderende digitale omgeving.

En terwijl jij je Bitmoji in 3D verkent, bedenk dan dat dit slechts het begin is. We staan aan de vooravond van de Metaverse, waar virtuele en augmented reality samenkomen. In deze wereld zijn avatars niet zomaar digitale poppetjes; ze zijn onze gidsen, onze vertegenwoordigers, onze bondgenoten.

Dus, wat betekent dit allemaal voor jou? De 3D Bitmoji-update van Snapchat is meer dan een nieuwe functie; het is een blik op de toekomst. Een toekomst waarin we onszelf opnieuw kunnen uitvinden, ontdekken en verbinden in een dynamische digitale wereld.

Bron: 

Social Media Today - Snap announces enhanced 3D Bitmoji designs

11 JULI

Snapchat+ breekt records: 4 miljoenabonnees binnen één jaar

Deze week springt Snapchat+ in het oog. Binnen slechts één jaar hebben ze maar liefst 4 miljoen betalende abonnees weten te werven. En dat is absoluut indrukwekkend!

Met Snapchat+ krijg je exclusieve extra's voor je Snapchat-account. Voor slechts $3.99 per maand kun je genieten van exclusieve pictogrammen, inzichten in je app-gebruik, snellere antwoorden op je verhalen, speciale emoji's voor je berichten en nog veel meer. 

Je vraagt je misschien af: "Is 4 miljoen niet een klein aantal in vergelijking met het totale aantal gebruikers van Snapchat?" Dat klopt, het is inderdaad een klein percentage. Maar bedenk eens hoe lastig het is om mensen te overtuigen om te betalen voor extra functies. Zet je Snapchat+ naast de huidige Twitter en Meta abonnementen … Dan hebben deze sociale mediaplatformen momenteel toch stukken minder succes dan Snapchat.

Neem bijvoorbeeld Twitter Blue, ook een abonnement met extra functies. Slechts 0.3% van de Twittergebruikers heeft zich hiervoor aangemeld. En Meta, het bedrijf achter Facebook, biedt iets vergelijkbaars met hun Meta Verified-plan, waarbij je een speciaal vinkje op je profiel krijgt. Helaas hebben we geen informatie over hoeveel mensen hier gebruik van maken.

Snapchat doet het dus eigenlijk heel goed met Snapchat+. Het is een slimme manier om extra inkomsten te genereren. Ze hebben zelfs nieuwe functies aangekondigd om nog meer mensen aan te trekken. Je kunt voortaan de lettergrootte aanpassen in privéberichten en je chatkleuren personaliseren. Het zijn misschien geen grote veranderingen, maar ze maken de app wel leuker en persoonlijker.

Bronnen: 

Social Media today - Snapchat+ Reaches 4 Million Subscribers a Year After Launch

28 FEBRUARI

ChatGPT wordt geïntegreerd binnen Snapchat

ChatGPT maakt haar intrede binnen sociale media. Snapchat is het eerste platform dat werk maakt van een GPT-integratie binnen de app. Snapchat+-abonnees kunnen met 'My AI' vragen stellen aan de tool. De antwoorden van de functie zullen speciaal afgestemd zijn op Snapchat. Op deze manier neemt de app een voorsprong op de concurrentie. 

Door deze integratie wil Snapchat het aantal abonnees binnen de app verder opdrijven. Momenteel heeft Snapchat+ 2.5 miljoen abonnees. Bij de makers willen ze dat aantal in de toekomst verder verhogen.

Maak automatische collage op muziek

Verder maakt Snapchat ook werk van een verdere optimalisatie van de content die gebruikers kunnen delen. Zo ontwikkelden ze een tool waarmee je muziek plaatst onder verschillende afbeeldingen. Vervolgens maakt Snapchat een collage mét muziek. De afbeeldingen verspringen zo op de beat naar een volgend beeld.

Als gebruiker heb je de keuze om tot wel 20 foto's of video's te selecteren. De functie zal je kunnen terugvinden onder de noemer: Sounds Sync for Camera Roll. Wanneer deze functie gelanceerd worden, is nog onbekend.

14 DECEMBER

App krijgt desktopversie - UPDATE

Vanaf nu kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

31 OKTOBER

Greenscreen-Mode komt naar Snapchat

Bij Snapchat, het sociale media platform dat bekend staat om de gekke filters en effecten, werken ze momenteel aan een tool die het makkelijker maakt om video's te bewerken. Zo komt er een filter waarmee je zelf voor een greenscreen komt te staan. Zo zal je jezelf voor een beeld naar keuze kunnen plaatsen en hoef je je rommelige kamer niet meer te tonen.

Hoewel er bij Snapchat sprake was om deze tool enkel beschikbaar te stellen binnen Snapchat+, gaan ze deze functie nu toch voor iedereen lanceren. Snapchat+ krijgt er wel enkele extra's zoals bijvoorbeeld 'quick edits' bij. Wanneer deze tool verwacht wordt, is nog niet bekend.

19 SEPTEMBER

App krijgt desktopversie

Binnenkort kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

30 AUGUSTUS

Maak binnenkort foto's met de voor-en achtercamera

Bij Snapchat maken ze het binnenkort voor de gebruikers mogelijk om een foto te maken met de voor-en achtercamera. Tegelijkertijd. Klinkt bekend in de oren, toch? Ja hoor. Die functie is net hetgeen wat de app BeReal zo uniek maakt. De app die je even wegneemt uit de wereld van sociale media.

De 'Dual Camera' zal als een extra icoon beschikbaar worden gesteld in de cameratoolbar. Op de plek waar je ook de flitsinstellingen vindt. Je kan dan kiezen om een verticale, horizontale, picture-in-picture of cut-out foto te maken. Vanaf maandag 29 augustus zou de functie voor alle IOS-gebruikers beschikbaar moeten zijn. Voor Android-gebruikers wordt die later dit jaar verwacht.

18 AUGUSTUS

Sluit binnenkort betalende abonnementen af op Snapchat

Vanaf nu zijn abonnementen in de Benelux mogelijk binnen Snapchat. Met die subscriptions wil het de gebruiker de mogelijkheid geven om een speciale markering toe te voegen aan hun profiel. Daarnaast krijg je zo ook nieuwe functies als betalende gebruiker.

Voor zo'n Snapchat-abonnement zal je als gebruiker zo'n €4,5 betalen per maand, of zo'n €45 per jaar. Momenteel zijn er al meer dan 1 miljoen abonnees . Die werden al afgesloten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, en zo voort. 

8 MAART

DEEL YOUTUBE-MUSIC NUMMERS OP SNAPCHAT

Het gerucht leeft al sinds november 2020, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf nu kan je nummers vanop YouTube Music delen via Snapchat. Dat kon al sinds 2021 op IPhone, maar nu kan dat ook voor Android-gebruikers.

Een nadeel is dat je geen videoclips kan delen, enkel het artwork: de naam, de artiest en het logo van de app. Het is dus nog niet de meest geschikte manier om muziek te delen met jouw vrienden. Maar deze toevoeging is vooral opmerkelijk omdat de samenwerking tussen YouTube en Snapchat zo weer wat vergroot. En wat wil dat dan weer exact zeggen? Komt er nog? Vanaf dat het geval is, lees je het hier eerst.

28 FEBRUARI

PAS NU JE GEBRUIKERSNAAM AAN BINNEN SNAPCHAT

Een belangrijke update binnen Snapchat. De app die vooral nog populariteit kent binnen de jeugd. Want daar kan je vanaf nu je gebruikersnaam aanpassen. Iedereen met de nickname: ‘Superman98’, ‘PrinsesjeX3’ of ‘KoningFlip’ is weer vrij om een andere naam te kiezen.

Deze update is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Veel plezier ermee!

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer