SOCIALE MEDIA UPDATE: SNAPCHAT

LEES DE LAATSTE NIEUWTJES OVER SNAPCHAT HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Snapchat aankondigt.

14 MEI

Bewerk je Snapchat berichten

Snapchat komt met een nieuwe functie die je ervaring nog beter maakt. De mogelijkheid om verzonden berichten te bewerken.

Je kent het wel: je verstuurt een bericht en een paar seconden later ontdek je een spellingsfout. Of, misschien heb je iets gezegd dat je toch anders had willen formuleren? Tot nu toe kon je dat op Snapchat niet aanpassen, maar daar komt binnenkort verandering in. Net zoals op andere sociale mediakanalen kun je binnenkort je verzonden berichten aanpassen.Tweet over Snapchat

Je hebt wel een beperkte tijd om dit te doen: je kunt je bericht tot 5 minuten na verzending bewerken, zolang de ontvanger het nog niet heeft gezien. In eerste instantie is deze functie alleen beschikbaar voor Snapchat Plus-abonnees. Later is het de bedoeling dat iedereen deze mogelijkheid krijgt.

Bron:

Dutch Cowboys - Je kunt straks berichten bewerken op Snapchat

7 MEI

De kracht van Snapchat's nieuwe AR en AI tools

Benieuwd naar de nieuwste Snapchat-updates? Van AI-gestuurde Bitmoji-kleding tot slimme herinneringen … Er is voor ieder wat wils. 

Snapchat heeft "generatieve AI" geïntroduceerd waarmee je gepersonaliseerde kleding voor je Bitmoji kunt maken. Je typt gewoon een beschrijving zoals "vibrant graffiti" of "skull flower" en voilà, je Bitmoji heeft een uniek nieuw outfit! 

Ook maakt de 'My AI' chatbot ons het leven makkelijker met de nieuwe ‘herinneringsfunctie’. Of je nu een deadline moet onthouden of aftelt naar het weekend, de chatbot helpt je om geen moment te missen. 

En met nieuwe functies zoals reacties op locaties in Snap Map, kun je op een spontane manier communiceren. Zie je bijvoorbeeld dat een klant in de buurt is? Stuur een snelle emoji-reactie en verhoog zo de interactie.

Verder heeft Snapchat de AR (Augmented Reality) en ML (Machine Learning) tools verbeterd. Wat fantastisch nieuws is voor organisaties die willen adverteren. Want deze tools maken het voor jou als merk veel makkelijker om interactieve advertenties te maken. Voor je het weet kunnen Snapchatters je virtuele producten 'passen'. Verkoop je bijvoorbeeld zonnebrillen of petjes? Wel dan gaan ze dat kunnen uitproberen net alsof ze het echt aan hebben. Dat alles dankzij een speciale filter die gebruikmaakt van AR. 

Of stel je bijvoorbeeld voor dat je door nieuwe, door AI gemaakte, scènes kunt kijken met speciale lenzen die dingen toevoegen of veranderen. Dit soort ervaringen trekt meer aandacht en maakt advertenties leuker en persoonlijker.

Ziezo, Snapchat is helemaal klaar om de markt opnieuw te veroveren. Want jazeker, deze tools versterken niet enkel je merkervaring maar bieden ook nieuwe manieren om creatief te communiceren met je doelgroep.

Bronnen:

Social Media Today - Snapchat Announces Generative AI Features, DM Editing

TechCrunch - Snapchat’s ‘My AI’ chatbot can now set in-app reminders and countdowns

TechCrunch - Snapchat launches new AR and ML tools for brands and advertisers

Social Media Today - Snapchat Showcases New AR Ad Tools at NewFronts

16 APRIL

Snapchat AI-Watermerken, langere video's en Bitmoji's van je huisdier

Snapchat lanceert enkele coole updates die je niet wil missen. Of je nu een fervente Snapper bent of gewoon graag op de hoogte blijft van de nieuwste sociale mediatrends, deze updates zijn het checken waard!

Transparantie met AI-watermerken

Ook Snapchat zet in op transparantie met hun nieuwste update: duidelijke AI-watermerken. Zie je een schattige spookicoontje op een visual? Dat is het nieuwe gezicht van AI-generatie op Snapchat. Dit speciale icoon verschijnt op alle afbeeldingen die door Snapchat’s AI-tools zijn gecreëerd. Of het nu gaat om een fantastische droomwereld of een stijlvol bewerkte selfie, dit icoon verzekert je ervan dat de afbeelding kunstmatig is samengesteld en niet de werkelijkheid weerspiegelt. Handig, want zo weet je meteen dat je kijkt naar een stukje creatieve magie, en niet naar een realistisch tafereel. Snapchat maakt hiermee een slimme zet door niet alleen het plezier, maar ook de integriteit van digitale content te waarborgen.

Langere Video's en Nieuwe AI-Lenzen

Snapchat breidt de mogelijkheden voor creatieve expressie uit met nieuwe AI-gestuurde lenzen en uitgebreide opties voor video-uploads. Met de nieuwe lenzen kun je jouw foto's en video's transformeren naar verschillende thema's met slechts een paar tikken. En wat dacht je van langere video's? Je kunt nu video’s opnemen en uploaden die tot vijf minuten duren in Chats, Stories, en Spotlight, wat nieuwe deuren opent voor uitgebreide verhalen of gedetailleerde tutorials.

En om het creatieproces nog efficiënter te maken, introduceert Snapchat ook handige videotemplates. Deze zijn beschikbaar onder 'Herinneringen' of in je camerarol en maken het snel samenstellen van video's mogelijk. Voeg een muziekje toe, kies een sjabloon, en je video is klaar om de wereld in te gaan. Ideaal voor snelle, maar impactvolle updates.

En daar blijft het niet bij. Want voor de dierenliefhebbers heeft Snapchat iets heel speciaals: de mogelijkheid om Bitmoji’s van je huisdieren te creëren. Als Snapchat+ gebruiker kun je een foto van je huisdier uploaden, en Snapchat's AI creëert een leuke avatar die naast je verschijnt op de Snap Map. Het is een vrolijke manier om je huisdier deel van je ‘Snap’ wereld te maken.

 

Met deze updates blijft Snapchat zichzelf heruitvinden en biedt het platform steeds nieuwe manieren om te connecten, te creëren en te delen.

Bronnen:

Social Media Today - Snapchat Adds AI Watermarks and Transparency Measures

Social Media Today - Snapchat Adds Generative AI Lenses, Longer Video Uploads and More

DutchCowboys - Snapchat wil je tijd besparen bij videos maken

27 MAART

Nieuwe Snapchat AR-filters en een sterkere focus op merkveiligheid

Van gesponsorde AR-filters waar merken hun naam op kunnen zetten, tot een uitgebreid partnership voor merkveiligheid. Ja, je leest het goed! Snapchat is druk bezig om onze ‘Snap’ ervaring nóg beter te maken.

Run je een tof sneakermerk en zoek je nieuwe manieren om op te vallen? Nu geeft Snapchat je de perfecte tool: gesponsorde AR-filters. Met een eenvoudige swipe kunnen gebruikers voortaan bijvoorbeeld vlammen op hun sneakers zetten in hun Snaps. Supercool, toch? En het mooie is dat het voor jou als merk supermakkelijk is om deze filters te maken. Binnen 10 minuten heb je iets bijzonders gemaakt, zonder dat je teveel betaald voor productiekosten.

Daarnaast heeft Snapchat ook zijn merkveiligheid opgeschroefd door een partnership op te bouwen met Integral Ad Science (IAS). Dit betekent dat je als merk nu nog beter inzicht krijgt in waar je advertenties verschijnen, zodat je zeker weet dat je brand naast veilige en geschikte content staat. Dat is toch wat we allemaal willen? Veiligheid en zichtbaarheid, hand in hand.

Ben je een start-up of een gevestigd merk? Deze nieuwe features bieden je een kans om op een creatieve en veilige manier contact te maken met je doelgroep. Snapchat bewijst opnieuw dat het niet alleen een plek is voor fun en games, maar ook een krachtig platform voor innovatieve marketing en merkbescherming.

Bronnen:

Social Media Today - Snap Launches Sponsored AR Filters as New Ad Option

Social Media Today - Snap Announces Expanded Brand Safety Partnership With IAS

19 MAART

Snapchat breekt een traditie met nieuwste update. Maak je berichten blijvend

Vaak is je digitale voetafdrukken permanenter dan je zelf zou willen … En Snapchat heeft hier altijd een unieke plek ingenomen als vluchtige berichtenplatform. Maar nu kondigt Snapchat plots aan dat het een beetje meer op zijn concurrenten wil gaan lijken. 

Snapchat, ooit het toonbeeld van tijdelijke momentopnames, introduceert een optie die we nooit zagen aankomen: "Nooit verwijderen". Inderdaad, je leest het goed. Binnenkort heb je de keuze om je ‘Snap’ berichten te bewaren, veel langer dan de bekende 24 uur.

Deze verandering is meer dan een kleine update; het herdefinieert Snapchat's kernontwerp. Maar wat drijft Snapchat tot deze wijziging? Volgens het platform zelf is het een antwoord op de feedback van hun community. Het doel? Iedereen meer flexibiliteit en controle geven over hun gesprekken met de mensen die er toe doen.

Deze nieuwe functie, nu in de testfase, geeft je dus de controle over elk gesprek. Elke deelnemer kan de instellingen naar wens aanpassen, terwijl notificaties in de chat zorgen dat iedereen op de hoogte blijft van wijzigingen. Dit betekent dat de controle stevig in handen blijft van alle deelnemers.  Hoewel de vergankelijkheid, een fundamenteel element van Snapchat, blijft bestaan, opent deze optie deuren voor hen die hun gespreksgeschiedenis willen bewaren.

Is dit de verandering die je altijd al wilde op Snapchat, of ben je juist gehecht aan de vluchtigheid? Deze update zou vooral handig kunnen zijn voor degenen die Snapchat als hun primaire communicatiekanaal gebruiken. En misschien maakt het Snapchat zelfs aantrekkelijker voor een ouder publiek. Maar met deze aanpassing aan één van de meest onderscheidende eigenschappen van Snapchat, vraag je je af: verliest Snapchat zijn unieke charme?

Bronnen:

Social Media Today - Snapchat Tests Option Enabling Users to Opt-Out of Auto-Deleting Messages

6 FEB

Snapchat als alternatief voor de sociale media vermoeidheid? 

Heb je soms het gevoel dat sociale media meer aanvoelt als een strijd om likes dan als een plek om echt te verbinden? Die constante druk om elk moment perfect te presenteren. Navigerend in een zee van desinformatie. Het is geen wonder dat velen onder ons op zoek zijn naar een adempauze. Net daarom doet Snapchat tegendraads. Hoe? In bovenstaande context introduceerde Snapchat onlangs een nieuwe reclamecampagne waarin ze zich positioneren als een alternatief voor de traditionele sociale media-ervaring.

In tegenstelling tot sociale mediakanalen met eindeloze feeds die uitnodigen tot oneindig scrollen, biedt Snapchat een meer directe en persoonlijke manier van communiceren. Het platform opent direct op de camera, moedigt het delen van spontane momenten aan en laat berichten standaard verdwijnen. Dit concept stimuleert gebruikers om authentiek te zijn, zonder de druk van permanente content en de behoefte om indruk te maken.

Wat interessant is aan Snapchat's benadering, is hun nadruk op het belang van persoonlijke connectie over publieke validatie. Dit wordt verder ondersteund door uitspraken van CEO Evan Spiegel, die de visie heeft dat "sociale media dood is" en dat Snapchat zich richt op het herstellen van wat oorspronkelijk als waardevol werd beschouwd in online interacties: echte verbindingen.

Als je dus op zoek bent naar een manier om te ontsnappen aan de druk van traditionele sociale media en weer plezier wilt vinden in het delen en communiceren met vrienden, dan kan Snapchat een verfrissend alternatief bieden. Het platform streeft naar een ruimte waar succes niet wordt gemeten aan de hand van likes en reacties, maar aan hoeveel je geniet van de interactie.

Bron:

Social Media Today - Snapchat’s New Ad Campaign Pitches It as ‘Antidote to Social Media

23 JAN

Snapchat Introduceert AI-Pets!

Snapchat, het platform dat altijd voorop loopt met leuke innovaties, komt nu met iets bijzonders voor abonnees: Bitmoji huisdieren, gevoed door AI! Het is tijd om de virtuele wereld te verkennen met een trouwe digitale vriend aan je zijde.

Voor alle Snapchat+ gebruikers staat er iets nieuws op het menu. Vanaf nu kun je je eigen Bitmoji huisdier aan je profiel toevoegen. En we hebben het niet alleen over de gebruikelijke honden of katten. Jouw verbeelding is de limiet! Of je nu droomt van een brullende draak of een snoezig konijntje, je kunt jouw digitale huisdier helemaal zelf vormgeven en aanpassen. En dan? Samen op avontuur! Je nieuwe vriendje gaat met je mee op de Snap Map, klaar om samen de wereld te verkennen.

Deze AI-gedreven huisdieren zijn niet alleen een schattige toevoeging aan je Snapchat-ervaring, ze zijn ook een knap staaltje technologie. Terwijl de AI vooral helpt bij het creëren van je huisdier, is het idee dat Snapchat zijn AI-capaciteiten steeds verder uitbreidt. Eerder zag je dit al in de 'Dreams' tool voor profielfoto's en de 'My AI' chatbot. Nu brengt Snapchat deze technologie naar een heel nieuw niveau met digitale huisdieren die je hart zullen veroveren.

Het lijkt een beetje op de Tamagotchi van vroeger, maar dan voor een nieuwe generatie. Of deze digitale vriendjes echt de sociale ervaring op Snapchat verrijken? Dat moet nog blijken. Maar één ding is zeker: Snapchat-gebruikers houden van leuke, nieuwe features. Eerder zagen we al hoe populair de AR-lenzen voor honden waren, dus het is goed mogelijk dat deze digitale huisdieren ook een hit worden.

Met meer dan 7 miljoen betalende Snapchat+ abonnees, blijft het platform nieuwe manieren vinden om zijn gebruikers te boeien. Deze Bitmoji huisdieren zijn misschien wel de volgende grote trend, en wie weet, misschien wordt het ontwerpen van Bitmoji dierenkleding wel een hele nieuwe markt!

Bron: 

Social Media Today - "Snapchat Adds Generative AI Pets for Subscribers"

16 JAN

Snapchat versterkt connecties en vereenvoudigt ouderlijk toezicht

Snapchat heeft enkele handige verbeteringen gelanceerd die je absoluut niet wilt missen. We zetten de details even voor je op een rij.

Het platform dat vriendschappen versterkt?

Snapchat is veel meer dan alleen een plek om foto's en video's te delen. Het gaat veel dieper dan dat. Terwijl andere sociale mediakanalen voornamelijk gericht zijn op het delen van content, staat Snapchat bekend om het creëren van echte connecties en het bevorderen van persoonlijke interacties. En raad eens? Recente onderzoeken, uitgevoerd door het National Opinion Research Center (NORC) in samenwerking met Snapchat, bevestigen dit. Wat hebben ze ontdekt? Het blijkt dat het versturen van berichten naar familie en vrienden via Snapchat een enorme bron van geluk is voor jongeren. Wow, ongeveer twee derde van de jonge gebruikers geeft aan dat chatten met hun dierbaren hen buitengewoon gelukkig maakt.

En er is nog meer goed nieuws! Het onderzoek onthult dat 'Snapchatters' niet alleen gelukkiger zijn, maar ook sterkere vriendschappen en betere familierelaties ervaren. Daarnaast voelen 'Snapchatters' zich ook creatiever en ervaren ze meer ruimte voor zelfexpressie op het platform. Dus als je op zoek bent naar een plek om je creatieve kant te uiten en waardevolle connecties te smeden, dan is Snapchat absoluut de place to be!

Ouderlijk toezicht was nog nooit zo gemakkelijk

Snapchat heeft het welzijn van jonge gebruikers en hun ouders hoog in het vaandel staan. Daarom heeft de app gloednieuwe functies toegevoegd om ouderlijk toezicht te vereenvoudigen. Als ouder kun je nu moeiteloos de privacyinstellingen van je tieners bekijken en aanpassen. Laten we eerlijk zijn, de interface van Snapchat was niet altijd even gebruiksvriendelijk voor ouders, dus deze verbetering is meer dan welkom!

Bron: TechCrunch

En hier komt het spannende deel: ouders hebben nu de mogelijkheid om de reacties van de AI-chatbot genaamd "My AI" op chats van hun tieners te beperken. Snapchat heeft deze functie gelanceerd omdat "My AI" eerder gesprekken had met minderjarigen over gevoelige onderwerpen. Met deze nieuwe functie kunnen ouders de veiligheid van hun kinderen op Snapchat nog beter waarborgen en met een gerust hart chatten.

In een wereld waar sociale media een grote rol spelen in ons dagelijks leven, is het geruststellend om te weten dat Snapchat actief werkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring, zowel voor jongeren als voor ouders. Deze updates benadrukken de waarde van persoonlijke connecties en veiligheid op het platform.

Bronnen

Social Media Today - Snapchat Shares Insight Into How Social Platforms Facilitate Connections

Social Media Today - Snapchat Announces New Parental Oversight and Management Improvements

TechCrunch - Snapchat now lets parents restrict their teens from using the app’s ‘My AI’ chatbot

12 DEC

Snapchat+ lanceert creatieve AI-functies

Bereid je voor op een dosis plezier met de nieuwste updates van Snapchat+. Met een sprong naar 7 miljoen betalende leden heeft Snapchat besloten om de lat nog hoger te leggen met superleuke AI-functies.

Bam, plots kun je met een paar woorden een uniek kunstwerk maken. Dat is precies wat de nieuwe AI-visuals in Snapchat+ doen. Geïnspireerd door tools zoals Dall. E, geeft Snapchat+ je de vrijheid om je eigen AI-afbeeldingen te maken, gewoon met tekstprompts.

En er is meer! Met de 'Dreams'-functie kun je nu samenwerken met vrienden om samen AI-afbeeldingen te ontwikkelen. Deze gedeelde creatieve ervaring brengt jou en je vrienden dichter bij elkaar op een leuke, innovatieve manier.

Snapchat+ biedt elke maand een gratis 'pakket' van 8 ‘Dreams’ voor abonnees, terwijl niet-abonnees na hun eerste acht gratis creaties 0.99 dollar per afbeelding betalen. Het is duidelijk dat Snapchat+ zich inzet om de ervaring voor zijn gebruikers te verbeteren en hen nieuwe manieren te bieden om zich uit te drukken.

Met de feestdagen voor de deur lijkt Snapchat+ klaar om nog meer gebruikers te verwelkomen. Deze AI-updates verhogen niet alleen de waarde van het abonnement, maar bevestigen ook Snapchat's focus op plezier en waardevolle toevoegingen die resoneren met hun gebruikers.

Bronnen:

Social Media Today – Snapchat Announces New Generative AI Elements for Snapchat+ Subscribers

TechCrunch – Snapchat subscribers can now create and send AI-generated

5 DEC

Snapchat innoveert met digitale make-up en cadeau abonnementen

Snapchat verrast ons opnieuw! Altijd al gewild dat jouw digitale zelf net zo hip en trendy is als in het echte leven? Of zoek je een uniek en innovatief geschenk voor je vrienden die dol zijn op social media? Wel, voor creatieve ondernemers en content creators heeft Snapchat deze week iets speciaals klaarliggen.

In samenwerking met e.l.f. Cosmetics, lanceert Snapchat een make-up drop voor Bitmoji. Voortaan straalt je digitale mini-me met de nieuwste lipsticktrends. Dit initiatief is niet zomaar een leuke toevoeging; het signaleert een toekomst waarin de Metaverse en onze fysieke werelden samensmelten. 

Deze stap is een slimme zet in de wereld van brand partnerships. Het draait allemaal om ‘betrokkenheid’: door gebruikers in staat te stellen hun Bitmoji's met echte producten te stylen, creëert Snapchat een unieke manier voor merken om hun producten op een interactieve en persoonlijke manier te presenteren. Dit versterkt niet alleen de band tussen gebruiker en merk, maar biedt ook een nieuwe dimensie in online winkelen. 

Snapchat introduceert ook de mogelijkheid om Snapchat+ abonnementen cadeau te doen. Met meer dan vijf miljoen betalende gebruikers, biedt Snapchat+ een reeks aan gepersonaliseerde functies, waaronder unieke achtergronden en seizoensgebonden iconen. Deze nieuwe stap maakt het voor Snapchatters mogelijk om hun vrienden of familieleden te verrassen met een cadeau dat hun digitale ervaring verrijkt.

Dit initiatief is meer dan een leuke gimmick; het is een strategische zet om gebruikersbetrokkenheid te verhogen. Door deze abonnementen cadeau te doen, worden meer gebruikers verleid om premium functies te ervaren. Dit is cruciaal voor content creators en ondernemers. Het betekent dat jouw publiek mogelijk meer betrokken en actief is op het platform, wat weer nieuwe kansen biedt voor jouw branding en marketingstrategieën. Bovendien, door Snapchat+ als cadeau-optie aan te bieden, vergroot Snapchat zijn bereik en potentieel voor inkomsten, wat belangrijk is voor het langetermijnsucces van het platform.

Dus, de nieuwste innovaties van Snapchat zijn strategische en doordachte zetten om de gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe marketingmogelijkheden te creëren. 

Bronnen: 

Social Media Today — Snapchat Launches First Virtual Make-Up Drop, as it Looks to Expand Bitmoji Promotions

Social Media Today — Snapchat Launches Snapchat+ Gift Memberships for Christmas

21 NOV

Snapchat experimenteert met een advertentievrij abonnement

Snapchat lijkt een nieuwe weg in te slaan met een advertentievrij abonnement. In lijn met de evoluerende privacyregelgeving, biedt Snapchat+ nu een abonnement dat je een advertentievrije ervaring belooft.

In deze tijd van veranderende privacyregels, komt Snapchat met een interessante optie: een nieuw, duurder abonnementsniveau van Snapchat+. Dit betekent dat je als gebruiker kunt genieten van alle Snapchat-functies, maar dan zonder de onderbrekingen van advertenties.

Dit is niet de eerste keer dat we een dergelijke beweging zien in de wereld van sociale media. Denk bijvoorbeeld aan Meta of TikTok, Snapchat volgt duidelijk de trend van andere platformen. Uiteindelijk toont dit opnieuw aan dat onze gebruikerservaring en privacy steeds belangrijker worden in deze digitale wereld.

Bron:

Social Media Today  — Snapchat Tests New Ad-Free Subscription Tier

15 NOV

Snapchat komt met AR-Innovaties en een 'Friends & Family' abonnement!

Ook Snapchat zat deze week niet stil en komt met enkele fantastische updates. 

AR-wonderwereld op Snapchat

Laten we beginnen met het leukste nieuws: de AR-upgrades van Snapchat. Tijdens Lens Fest 2023 blies Snapchat iedereen omver met de aankondiging van hun gloednieuwe AR-functies. Met de komst van Lens Studio 5.0 beta zitten we in een nieuwe dimensie van creativiteit. Denk aan betere prestaties, geavanceerde 3D-modelleringstools, en de mogelijkheid om samen te werken aan megacoole AR-projecten. De kers op de taart? Snapchat werkt samen met OpenAI om ChatGPT in lenzen te integreren. Stel je voor: interactieve gesprekken en leerervaringen rechtstreeks in de app. Deze update maakt AR op Snapchat dus niet alleen leuker, maar ook veelzijdiger en interactiever.

Het 'Friends & Family' abonnement

En nu, iets waar je écht enthousiast van gaat worden: het nieuwe 'Friends & Family' abonnement van Snapchat. Net als het Plus-abonnement, krijg je leuke functies zoals het opnieuw bekijken van Snaps en het aanpassen van het Snapchat-logo. Maar het unieke van dit abonnement? Je kunt je vrienden toevoegen aan jouw plan, en zij hoeven niets te betalen! Jij, als de 'Plan Eigenaar', beheert wie erbij komt en wie niet. Net alsof je een VIP-club voor je vriendengroep maakt via Snapchat.

 

Met uitgebreidere AR-mogelijkheden en een abonnement dat je kunt delen, wordt Snapchat nog interactiever en persoonlijker. 

Bronnen: 

Social Media Today — Snapchat Announces New AR Creation Elements, Lens Fest 2023

TechPulse — Snapchat werkt aan ‘Friends & Family’ abonnement

24 OKT

400 Miljoen Gebruikers, AR-lessen en Nieuwe Tools voor Snapchat creators

Wow, deze week rapporteert Snapchat dat ze maar liefst 400 miljoen gebruikers bereiken en innovatieve AR-lessen lanceren. Jazeker, ook dit sociale mediakanaal zit niet stil. Duik je mee in de nieuwste ontwikkelingen?

400 Miljoen gebruikers en groeiende inkomsten

Snapchat heeft de indrukwekkende kaap van 400 miljoen dagelijkse actieve gebruikers bereikt, een stijging van 12% tegenover vorig jaar. Maar dat is nog niet alles! Hun inkomsten zijn ook gestegen met 5% op jaarbasis, wat neerkomt op een mooie 1,189 miljard dollar in het derde kwartaal.

Nog enkele leuke weetjes. Wist je dat de tijd die gebruikers besteden aan het bekijken van Spotlight-content met meer dan 200% is gestegen? En wist je dat Snapchats AI-chatbot "My AI" al meer dan 200 miljoen mensen heeft bereikt?

Snapchat lanceert AR-lessen

Snapchat zet een grote stap in de wereld van het onderwijs met de introductie van AR-lessen. Augmented Reality, of AR, voegt digitale informatie toe aan de echte wereld. Snapchat, al een pionier op het gebied van AR, gaat nu nog een stap verder. In samenwerking met onderwijsaanbieders heeft Snapchat een reeks interactieve AR-lessen ontwikkeld. Deze lessen brengen onderwerpen tot leven, van het zonnestelsel tot geschiedenis en kunst. Het doel? Leren leuker en gedenkwaardiger maken. Vooral in deze tijden van online onderwijs kunnen AR-lessen een waardevolle aanvulling zijn.

Samenwerking met Creators

Snapchat snapt het! Ze weten hoe belangrijk creatieve mensen zijn. Daarom komen ze met enkele leuke nieuwe tools voor zowel merken als creators. Wil je als brand samenwerken met die ene populaire influencer? Of ben je zelf een creator en zoek je leuke merken om mee te werken? Snapchat helpt je op weg. Met deze tools kun je samen toffe campagnes opzetten, verhalen delen en zelfs samen events organiseren. En dat allemaal in de Snapchat-app. Het mooie is: merken bereiken zo een echt publiek en creators kunnen nog meer volgers krijgen. Een echte win-win dus!

Waarom tieners kiezen voor een sociaal kanaal zoals Snapchat?

Snapchat is niet zomaar een app; het is dé plek voor tieners. Met al meer dan 400 miljoen gebruikers springt Snapchat er echt uit. Maar wat maakt het zo speciaal? Simpel: privacy staat voorop. Berichtjes die vanzelf verdwijnen en extra tools om je gegevens te beschermen dat vinden jongeren geweldig. Ze voelen zich er vrij en veilig. En voor organisaties en ondernemers? Wel, die krijgen via Snapchat direct toegang tot deze jonge, enthousiaste groep die op zoek is naar echtheid.

 

Met de groei in gebruikersaantallen, de introductie van innovatieve AR-lessen en de versterkte samenwerking met creators, is het duidelijk dat Snapchat steeds meer invloed heeft. Het is een platform dat blijft evolueren en inspeelt op de behoeften van zijn community.

Bronnen:

TechPulse - Snapchat rondt kaap van 400 miljoen gebruikers

Social Media Today - Snap Partners with Education Providers on AR Lesson Elements

Social Media Today - Snapchat Launches New Tools to Facilitate Creator Collaborations with Brands

Social Media Today - Snapchat Shares New Insight into Unique Audience Reach

Social Media Today - Snapchat Crosses 400 Million Users, Sees Return to Revenue Growth in Q3

19 SEPT

Snapchat blijft groeien in Nederland

Snapchat is niet meer weg te denken uit het Nederlandse sociale medialandschap. Met een indrukwekkende groei van 4,3 miljoen naar 5 miljoen actieve gebruikers in een jaar tijd, is deze app een blijvertje. 

Maar wat maakt Snapchat nu zo aantrekkelijk? Volgens de gebruikers zelf is het de perfecte mix van fun en verbinding. Je kunt er jezelf zijn, gebruikmaken van leuke AR-filters en genieten van lokale content.

Denk jij bij Snapchat meteen aan ‘dat is iets voor de jeugd’? Think again! Uit de laatste cijfers blijkt dat 45% van de Nederlandse Snappers 25 jaar of ouder is. Dus of je nu een millennial bent die op de hoogte wil blijven van de laatste trends of een ouder die contact wil houden met je kids, Snapchat is er voor iedereen.

Vraag jij je nog af, wat zijn AR-filters? Wel, dat is een feature die steeds meer aan populariteit wint. En laat het nu net zijn dat Snapchat bekend staat om zijn AR-mogelijkheden. Maar liefst 75% van de gebruikers speelt ermee. Wil je een hondensnuit of eventueel je gezicht ruilen met je beste vriend? De opties met ‘Artificial Reality’ zijn eindeloos.

Dus zo zie je maar Snapchat is meer dan alleen een app om foto's en video's te delen die na het bekijken verdwijnen. Het is een platform waar je verhalen deelt, chat en ja in sommige regio’s kun je zelfs shoppen. Met de groeiende Nederlandse community biedt dit kansen voor ondernemers en organisaties om een nieuwsgierig en betrokken publiek te bereiken.

Bron:

Android World - Is Snapchat is de grootste sociale media in Nederland aan het worden?

29 AUG

Snapchat' realiseert 'Dreams'

Het moment is eindelijk daar: Snapchats 'Dreams' is gelanceerd en we hebben alle details voor je mee. 

Met 'Dreams' kun je jezelf nu plaatsen in door AI-gegenereerde droomlandschappen. Of je nu een zeemeermin wilt zijn in een de zee of een koninklijke figuur uit de renaissance, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De eerste set van acht beelden is gratis. Maar daarna kost elke volgende set je 0.99$ via een in-appaankoop. Een slimme manier voor Snapchat om extra inkomsten te genereren.

Al jouw 'Dreams'-afbeeldingen worden uiteindelijk opgeslagen in je ‘Snap Memories’. Hier kun je dus een hele reeks verschillende visuals opbouwen en deze op elk gewenst moment weer bekijken.

Zijn er nog toekomstige updates? Wel, Snapchat heeft plannen om gebruikers toe te voegen aan hun beelden, wat de functionaliteit van 'Dreams' verder zal uitbreiden.

Nu ben je vast heel benieuwd naar wanneer je deze AI-tool kan gebruiken, niet? De functie wordt eerst gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland en zal in de komende weken wereldwijd beschikbaar zijn.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal in de integratie van AI in sociale media, specifiek dan voor contentcreatie. Het biedt ons niet alleen een nieuwe dimensie van expressie, maar opent ook de deur voor nieuwe trends in het delen van content. 

Bron: 

Social Media Today - Snapchat Launches New Generative AI ‘Dreams’ Option to Create Fantastical Depictions in the App

22 AUG

Snapchat's My AI plaatst zelf stories. Een glitch of een nieuwe functie?

Oeps, wat gebeurt er nu plots? Snapchat's My AI, de in-app AI-chatbot, plaatst onverwacht een eigen Story. Ja, je leest het goed! Een eigen Story, en het heeft natuurlijk de Snapchat-wereld in rep en roer gebracht.

Verward? Je bent niet de enige. De Story toonde een tweetonig beeld, en sommigen dachten dat het een foto van hun eigen plafond was. Kan een AI zoiets doen? Je begrijpt vast wel dat de verwarring groot was.

Reactie van Snapchat: “Geen paniek!” Snapchat legde uit dat het een tijdelijke storing was en dat My AI geen Stories-functie heeft. De situatie werd snel opgelost, en het bedrijf benadrukte dat de AI geen foto's van gebruikersomgevingen maakte. Een opluchting … 

Publieke reactie: deze gebeurtenis leidde tot diverse reacties, van angst tot humor. Sommigen vroegen zich af of de AI stiekem filmde, terwijl anderen grapten over ‘My AI’ die 'bewust' werd. Wat denk jij?

De mysterieuze Story was slechts een ‘glitch’, maar het roept zeker vragen op over de toekomstige functionaliteit van My AI en de rol van AI in onze digitale wereld. Is dit een teken van wat er komen gaat? 

Bronnen: 

TechPulse - Snapchat My AI begint plots zelf Stories te plaatsen

Techcrunch - Snapchat’s My AI goes rogue

14 AUG

Snapchat lanceert 3D Bitmoji

Je Snapchat-Bitmoji dat speelse digitale evenbeeld, komt tot leven als nooit tevoren. Dankzij Snapchat's nieuwste update krijgt je Bitmoji een frisse make-over. Denk aan scherpere haarstructuren, diepere gezichtsschaduwen en een realistischere lichaamsbouw. Er is meer! Duik dieper in de 3D-wereld door je Bitmoji vanuit elke denkbare hoek te bewerken en te bekijken.

Dit is niet zomaar een cosmetische upgrade. Deze vernieuwing is een krachtige stap van Snapchat in de boeiende wereld van digitale personalisatie. Het gaat niet alleen om technologische snufjes; het gaat om inclusiviteit, het gaat om jou. Het gaat om de behoefte om jezelf op een authentieke manier uit te drukken in een steeds veranderende digitale omgeving.

En terwijl jij je Bitmoji in 3D verkent, bedenk dan dat dit slechts het begin is. We staan aan de vooravond van de Metaverse, waar virtuele en augmented reality samenkomen. In deze wereld zijn avatars niet zomaar digitale poppetjes; ze zijn onze gidsen, onze vertegenwoordigers, onze bondgenoten.

Dus, wat betekent dit allemaal voor jou? De 3D Bitmoji-update van Snapchat is meer dan een nieuwe functie; het is een blik op de toekomst. Een toekomst waarin we onszelf opnieuw kunnen uitvinden, ontdekken en verbinden in een dynamische digitale wereld.

Bron: 

Social Media Today - Snap announces enhanced 3D Bitmoji designs

11 JULI

Snapchat+ breekt records: 4 miljoenabonnees binnen één jaar

Deze week springt Snapchat+ in het oog. Binnen slechts één jaar hebben ze maar liefst 4 miljoen betalende abonnees weten te werven. En dat is absoluut indrukwekkend!

Met Snapchat+ krijg je exclusieve extra's voor je Snapchat-account. Voor slechts $3.99 per maand kun je genieten van exclusieve pictogrammen, inzichten in je app-gebruik, snellere antwoorden op je verhalen, speciale emoji's voor je berichten en nog veel meer. 

Je vraagt je misschien af: "Is 4 miljoen niet een klein aantal in vergelijking met het totale aantal gebruikers van Snapchat?" Dat klopt, het is inderdaad een klein percentage. Maar bedenk eens hoe lastig het is om mensen te overtuigen om te betalen voor extra functies. Zet je Snapchat+ naast de huidige Twitter en Meta abonnementen … Dan hebben deze sociale mediaplatformen momenteel toch stukken minder succes dan Snapchat.

Neem bijvoorbeeld Twitter Blue, ook een abonnement met extra functies. Slechts 0.3% van de Twittergebruikers heeft zich hiervoor aangemeld. En Meta, het bedrijf achter Facebook, biedt iets vergelijkbaars met hun Meta Verified-plan, waarbij je een speciaal vinkje op je profiel krijgt. Helaas hebben we geen informatie over hoeveel mensen hier gebruik van maken.

Snapchat doet het dus eigenlijk heel goed met Snapchat+. Het is een slimme manier om extra inkomsten te genereren. Ze hebben zelfs nieuwe functies aangekondigd om nog meer mensen aan te trekken. Je kunt voortaan de lettergrootte aanpassen in privéberichten en je chatkleuren personaliseren. Het zijn misschien geen grote veranderingen, maar ze maken de app wel leuker en persoonlijker.

Bronnen: 

Social Media today - Snapchat+ Reaches 4 Million Subscribers a Year After Launch

28 FEBRUARI

ChatGPT wordt geïntegreerd binnen Snapchat

ChatGPT maakt haar intrede binnen sociale media. Snapchat is het eerste platform dat werk maakt van een GPT-integratie binnen de app. Snapchat+-abonnees kunnen met 'My AI' vragen stellen aan de tool. De antwoorden van de functie zullen speciaal afgestemd zijn op Snapchat. Op deze manier neemt de app een voorsprong op de concurrentie. 

Door deze integratie wil Snapchat het aantal abonnees binnen de app verder opdrijven. Momenteel heeft Snapchat+ 2.5 miljoen abonnees. Bij de makers willen ze dat aantal in de toekomst verder verhogen.

Maak automatische collage op muziek

Verder maakt Snapchat ook werk van een verdere optimalisatie van de content die gebruikers kunnen delen. Zo ontwikkelden ze een tool waarmee je muziek plaatst onder verschillende afbeeldingen. Vervolgens maakt Snapchat een collage mét muziek. De afbeeldingen verspringen zo op de beat naar een volgend beeld.

Als gebruiker heb je de keuze om tot wel 20 foto's of video's te selecteren. De functie zal je kunnen terugvinden onder de noemer: Sounds Sync for Camera Roll. Wanneer deze functie gelanceerd worden, is nog onbekend.

14 DECEMBER

App krijgt desktopversie - UPDATE

Vanaf nu kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

31 OKTOBER

Greenscreen-Mode komt naar Snapchat

Bij Snapchat, het sociale media platform dat bekend staat om de gekke filters en effecten, werken ze momenteel aan een tool die het makkelijker maakt om video's te bewerken. Zo komt er een filter waarmee je zelf voor een greenscreen komt te staan. Zo zal je jezelf voor een beeld naar keuze kunnen plaatsen en hoef je je rommelige kamer niet meer te tonen.

Hoewel er bij Snapchat sprake was om deze tool enkel beschikbaar te stellen binnen Snapchat+, gaan ze deze functie nu toch voor iedereen lanceren. Snapchat+ krijgt er wel enkele extra's zoals bijvoorbeeld 'quick edits' bij. Wanneer deze tool verwacht wordt, is nog niet bekend.

19 SEPTEMBER

App krijgt desktopversie

Binnenkort kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

In eerste instantie was deze functie enkel voor abonnees. Maar nu maakt de app het toch mogelijk voor alle gebruikers om de desktopversie te gebruiken. Gratis en voor niks. Wanneer het exact naar België zal komen is nog niet bekend.

30 AUGUSTUS

Maak binnenkort foto's met de voor-en achtercamera

Bij Snapchat maken ze het binnenkort voor de gebruikers mogelijk om een foto te maken met de voor-en achtercamera. Tegelijkertijd. Klinkt bekend in de oren, toch? Ja hoor. Die functie is net hetgeen wat de app BeReal zo uniek maakt. De app die je even wegneemt uit de wereld van sociale media.

De 'Dual Camera' zal als een extra icoon beschikbaar worden gesteld in de cameratoolbar. Op de plek waar je ook de flitsinstellingen vindt. Je kan dan kiezen om een verticale, horizontale, picture-in-picture of cut-out foto te maken. Vanaf maandag 29 augustus zou de functie voor alle IOS-gebruikers beschikbaar moeten zijn. Voor Android-gebruikers wordt die later dit jaar verwacht.

18 AUGUSTUS

Sluit binnenkort betalende abonnementen af op Snapchat

Vanaf nu zijn abonnementen in de Benelux mogelijk binnen Snapchat. Met die subscriptions wil het de gebruiker de mogelijkheid geven om een speciale markering toe te voegen aan hun profiel. Daarnaast krijg je zo ook nieuwe functies als betalende gebruiker.

Voor zo'n Snapchat-abonnement zal je als gebruiker zo'n €4,5 betalen per maand, of zo'n €45 per jaar. Momenteel zijn er al meer dan 1 miljoen abonnees . Die werden al afgesloten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, en zo voort. 

8 MAART

DEEL YOUTUBE-MUSIC NUMMERS OP SNAPCHAT

Het gerucht leeft al sinds november 2020, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf nu kan je nummers vanop YouTube Music delen via Snapchat. Dat kon al sinds 2021 op IPhone, maar nu kan dat ook voor Android-gebruikers.

Een nadeel is dat je geen videoclips kan delen, enkel het artwork: de naam, de artiest en het logo van de app. Het is dus nog niet de meest geschikte manier om muziek te delen met jouw vrienden. Maar deze toevoeging is vooral opmerkelijk omdat de samenwerking tussen YouTube en Snapchat zo weer wat vergroot. En wat wil dat dan weer exact zeggen? Komt er nog? Vanaf dat het geval is, lees je het hier eerst.

28 FEBRUARI

PAS NU JE GEBRUIKERSNAAM AAN BINNEN SNAPCHAT

Een belangrijke update binnen Snapchat. De app die vooral nog populariteit kent binnen de jeugd. Want daar kan je vanaf nu je gebruikersnaam aanpassen. Iedereen met de nickname: ‘Superman98’, ‘PrinsesjeX3’ of ‘KoningFlip’ is weer vrij om een andere naam te kiezen.

Deze update is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Veel plezier ermee!

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer