SOCIALE MEDIA UPDATE: TIKTOK LANCEERT STORIES

SOCIALE MEDIA UPDATE: TIKTOK LANCEERT STORIES 

TikTok

  • TikTok lanceert Stories

Instagram

  • Chronologische volgorde is terug op Instagram-feed
  • Instagram test nieuwe geplande sticker voor evenementen
  • Alle gebruikers kunnen nu producten taggen

Twitter

  • Op Twitter kan je Spaces-Snippets posten
  • Twitter voegt manier toe om GIF’s te maken

YouTube

  • YouTube lanceert nieuwe livestream features

TIKTOK LANCEERT STORIES

TikTok gaat andere sociale media kanalen achterna. Zo kondigden ze een aantal weken geleden aan dat ze werk maken van video’s die tot wel 10 minuten duren op het platform. En deze week doen ze daar de introductie van stories bij. Ze werken momenteel aan de integratie van stories binnen hun eigen app. Dat nieuws raakte eerder al bekend, maar zou nu in een eindfase zitten.

Lees hier meer.

CHRONOLOGISCHE VOLGORDE IS TERUG OP INSTAGRAM-FEED

De grootste Instagram-fans onder ons hebben het misschien al ontdekt: de chronologische volgorde van Instagram-posts is ein-de-lijk terug. Nadat het platform jarenlang heeft geprobeerd op de populairste foto’s en video’s te pushen op de tijdlijn, komen de chronologische posts terug.

Ontdek hier hoe de feed er nu uitziet.

INSTAGRAM TEST NIEUWE ‘GEPLANDE’ STICKER VOOR EVENEMENTEN

Instagram voegt opnieuw meer opties in de stories. En, daar komt dan nog een extra tool bij. Ze gaan namelijk aan de slag met het promoten van evenementen via de stories. Dat doet Instagram via een nieuwe sticker ‘Scheduled’.

Check hier hoe dat werkt.

ALLE GEBRUIKERS KUNNEN NU PRODUCTEN TAGGEN

Instagram werkt volop en voortdurend aan het vernieuwen van de features op de app. Zo maken ze het binnenkort mogelijk voor alle gebruikers om producten te taggen in posts. Oorspronkelijk was dat enkel mogelijk voor geverifieerde makers met een professioneel profiel. Maar daar heeft Instagram nu verandering in gebracht. 

Lees hier wat dat betekent.

Ontdek onze agenda

OP TWITTER KAN JE SPACES-SNIPPETS POSTEN

Twitter Spaces zijn een gigantisch succes op het platform. In tegenstelling tot de Twitter Fleets, worden de Spaces veelvuldig gebruikt in de app. En daar wil het platform dezer dagen extra op inzetten. Zo gaan ze het toevoegen van snippets, ofwel korte fragmenten van een Space, in een tweet mogelijk maken.

Lees er hier alles over.

TWITTER VOEGT MANIER TOE OM GIF’S TE MAKEN

iOS-gebruikers zullen binnenkort zelf GIF’S kunnen maken binnen Twitter. Dat heeft het platform zelf aangekondigd. Wanneer je de camera aanklikt in de app, krijg je de optie ‘GIF-creatie’. Met die knop kan jij dan aan de slag in het maken van jouw eigen grappige filmpje.

Lees hier hoe je dat zal kunnen doen.

YOUTUBE LANCEERT NIEUWE LIVESTREAM FEATURES

YouTube Live heeft een aantal nieuwe updates aangekondigd. Dat doen ze om de noden van de creators in te vullen. Die vragen al jaren om meer mogelijkheden tijdens het streamen.

Hier lees je er meer over.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer