SOCIALE MEDIA UPDATE: TWITTER

LEES AL HET NIEUWS OVER TWITTER HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Twitter aankondigt.

4 JUNI

X laat voortaan seksuele content toe

X heeft zijn beleid rond seksuele inhoud aangepast. Vanaf nu mag je naaktfoto's en seksuele content delen op het platform. Je mag dit doen zolang je ze vrijwillig maakt en het correct labelt. Het zal je vast niet verbazen dat zo'n verandering best wel voor wat discussie zorgt.

Dit nieuwe beleid betekent dat je voortaan naaktfoto's en seksueel getinte berichten mag delen in je tweets, maar niet als profielfoto of banner. X benadrukt dat seksuele expressie een vorm van kunst kan zijn, maar dat schadelijke en gedwongen inhoud streng verboden blijft. Ook moeten gebruikers hun berichten als "gevoelige media" markeren.

Waarom heeft X dit beleid aangepast? Onder leiding van Elon Musk heeft het platform al geëxperimenteerd met het toestaan van ‘volwassen’ content in specifieke communities. Door dit nu officieel toe te staan, kan X mogelijk nieuwe inkomstenbronnen aanboren, zoals een dienst vergelijkbaar met OnlyFans. 

Toch blijven er zorgen over de veiligheid en moderatie. In het verleden kreeg X immers boetes en waarschuwingen vanwege het niet adequaat aanpakken van schadelijke inhoud, zoals kindermisbruik. Hoewel Musk beloofde dergelijke problemen aan te pakken, blijft het de vraag of dit effectief kan met minder personeel.Deze wijziging bij X kan nieuwe kansen bieden, maar brengt ook uitdagingen mee op het gebied van veiligheid en moderatie. Het blijft interessant om te zien hoe X zich aanpast om succesvol te zijn.

Bronnen:
Social Media Today - X Updates Policies To Allow Sexual Content in the App
Dutch Cowboys - Porno mag nu officieel op X/Twitter

21 MEI

Nu is het écht officieel, we gaan van Twitter naar X

Het is zover, X is nu écht X, zonder verwijzing naar Twitter. En in een poging om negativiteit te vermijden heeft X besloten om likes permanent te verbergen. Say what?

Sinds Elon Musk Twitter heeft overgenomen, heet het platform officieel X. Maar de website bleef nog steeds twitter.com. Nu is dat eindelijk veranderd. Alle links en URL's verwijzen voortaan naar X.com.

Dit betekent het definitieve afscheid van de naam ‘Twitter’. Musk bezit al sinds 1999 de domeinnaam X.com en ziet deze stap als onderdeel van zijn ambitie om van X een veelzijdige ‘alles-in-één app’ te maken, vergelijkbaar met WeChat. Voor jou als gebruiker verandert er weinig, behalve het webadres. Je privacy en gegevensbescherming blijven hetzelfde.

Er is nog een belangrijke verandering. Om de gebruikerservaring te verbeteren en negatieve reacties te vermijden, heeft X besloten om likes op posts te verbergen. Dit betekent dat je nu kunt liken wat je wilt, zonder dat anderen dit kunnen zien.

Deze verandering moet ervoor zorgen dat je meer posts gaat liken, wat de algoritmes van X helpt om beter te werken. Hoewel sommige mensen misschien controversiële inhoud willen liken zonder dat dit zichtbaar is voor anderen, roept deze verandering ook vragen op over de mogelijke gevolgen voor de inhoud die je te zien krijgt.

De volledige overgang naar X.com markeert een nieuw tijdperk voor het platform. Met nieuwe functies zoals het verbergen van likes probeert X je ervaring te verbeteren en tegelijkertijd trouw te blijven aan Musks visie voor een ‘alles-in-één app’.

Bronnen:

Techpulse - Het oude Twitter is nu volledig naar X.com verhuisd

Dutch Cowboys - Sociale media X gaat echt niet meer terug naar Twitter

Social Media Today - X Is Hiding Post Likes for All Users

7 MEI

X vat trending nieuws samen met AI

X heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarbij ze AI inschakelen om nieuwsberichten samen te vatten. Deze samenvattingen worden gegenereerd door de Grok AI-engine en zijn bedoeld om je een snelle blik te geven op de belangrijkste gespreksonderwerpen van de dag. En tja, uiteraard is deze tool exclusief beschikbaar voor premium gebruikers. 

Potentiële impact op nieuwsuitgevers

Een belangrijke overweging is de impact die deze AI-samenvattingen kunnen hebben op traditionele nieuwsuitgevers. Door gebruikers directe samenvattingen te bieden, vermindert de noodzaak voor gebruikers om door te klikken op externe links. Dit kan de verkeersstroom naar nieuwswebsites beïnvloeden en uiteindelijk de zichtbaarheid en inkomsten van deze uitgevers verminderen.

Technische betrouwbaarheid en feedback

X heeft aangegeven dat het actief feedback zal verzamelen en de AI zal aanpassen om de betrouwbaarheid van de samenvattingen te verbeteren. Dus, dit betekent dat je nog steeds aandachtig moeten blijven voor hoe deze AI-samenvattingen evolueren en hoe ze worden ontvangen door de community.

Deze functie plaatst X in de voorhoede van een trend waarbij sociale mediaplatformen steeds meer vertrouwen op AI om je gebruikerservaringen te verbeteren. Het benadrukt ook de groeiende concurrentie tussen sociale mediakanalen om ons langer binnen hun eigen ecosystemen te houden, in plaats van ons door te verwijzen naar externe content.

Bronnen:

Social Media Today - X Adds AI-Generated News Summaries for Premium Subscribers

Tweakers - X komt met AI-gegenereerde samenvattingen van posts over trending onderwerpen

TechCrunch - X launches Stories on X, delivering news summarized by Grok AI

16 APRIL

Zou jij betalen om X (Twitter) te gebruiken?

X blijft onder het beheer van Elon Musk innoveren en lanceert twee opmerkelijke updates. Nieuwsgierig wat dit voor jou betekent? Lees verder!

Een eerste opvallende verandering … Ben je nieuw op X? Dan moet je vanaf nu betalen om berichten te kunnen plaatsen, te reageren of zelfs content te liken. Elon Musk’s doel? Het platform zuiveren van bots die de kwaliteit ondermijnen. Volgens Elon hoef je deze kost als nieuwkomer slechts drie maanden te betalen, waarna je vervolgens volledige toegang krijgt zonder verdere kosten. Dit voorstel is nog in ontwikkeling, maar roept nu al flink wat discussies op over de impact die het zal hebben op de gebruikerservaring.

En dat is niet alles. De manier waarop jij je status op X toont werd aangepast. Voorheen kon je ervoor kiezen om die blauwe verificatiebadge te verbergen als je een Premiumabonnement had. Die optie is nu verdwenen, wat betekent dat iedereen kan zien wie ervoor kiest om te betalen voor premium features. Deze openheid onthult een fascinerende sociale dynamiek en maakt zichtbaar wie bereid is te investeren in een verrijkte ervaring op het platform.

Wat betekent dit nu voor jou? Als je overweegt actief te worden op X, of je huidige engagement te verhogen, bedenk dan dat deze kosten wellicht een drempel kan vormen. Aan de andere kant kan deze verandering leiden tot een meer authentieke en spamvrije omgeving.

Met deze updates positioneert X zich als een exclusiever platform. Musk's visie is duidelijk gericht op kwaliteitsverbetering en het verdienen van geld met het platform. Of deze strategie succesvol zal zijn, moet nog blijken.

Bronnen: 

TechPulse - X wil nieuwe gebruikers laten betalen om bots te weren

DutchCowboys - Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

12 MAART

X zet in op artikelen en streamen

Voel jij je soms beperkt door hoe weinig je kan zeggen in één tweet? X, voorheen Twitter, zegt "Maak je geen zorgen meer!" en schudt de sociale mediawereld op. Met de nieuwste updates mag je uitkijken naar het schrijven van artikelen en maak je plannen voor een eigen streamingapp. Denk groot, want X doet dat ook.

Van korte tweets naar lange verhalen

Zie het zo: je hebt iets fascinerends te vertellen, iets wat meer vraagt dan een paar regels tekst. Met X’s gloednieuwe limiet van 25.000 tekens voor artikelen, bieden ze je de ruimte die je nodig hebt om je verhaal te vertellen. Of je nu een gedachte wilt delen, een diepgaande analyse, jouw unieke visie, of zelfs een miniroman, X maakt het mogelijk. Maar er is een twist: deze luxe is gereserveerd voor degenen met een X Premiumabonnement.

Stel je voor dat je niet alleen je gedachten deelt, maar een compleet verhaal, verrijkt met tekstformatting, en versierd met afbeeldingen en video's. Dit maakt jouw bijdrage aan X net zo rijk en boeiend als een pagina uit je favoriete boek.

Deze kans om lange, inhoudelijke artikelen te publiceren is echter exclusief beschikbaar voor betalende leden. Het is een speciale uitnodiging om je creativiteit en expressie kracht bij te zetten, terwijl je profiteert van de extra mogelijkheden die X biedt, zoals tekstformatting en het insluiten van media.

Een toekomst vol videocontent

En dan die streamingapp... X denkt groots en plant iets wat kan wedijveren met YouTube, rechtstreeks op je smart-tv. Of je nu ontspannende filmpjes wilt kijken of inspirerende talks, X maakt het binnenkort mogelijk, vanuit het comfort van je eigen bank. Een ambitieuze zet die X niet alleen in je broekzak, maar ook in je woonkamer brengt.

 

Voilà, voor de creatieve zielen en contentcreators onder ons, openen deze updates een wereld van mogelijkheden. Lange artikelen delen, je video's op tv-schermen krijgen – X maakt het allemaal mogelijk. En natuurlijk zijn we net zo benieuwd als jij naar hoe deze veranderingen X zullen transformeren en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Bronnen:

TechPulse — Nieuwe tekenlimiet op X staat artikels van 25.000 tekens toe

TechCrunch — X now allows Premium+ users and organizations to publish articles

TechPulse — X denkt aan YouTube-achtige streamingapp

13 FEB

Is X nog steeds de toekomst van microblogging of zijn er betere alternatieven?

Deze week zijn er opnieuw talloze artikelen verschenen over X, het sociale mediaplatform dat in 2022 werd overgenomen door Elon Musk. We zullen het kort samenvatten voor je, van mogelijke integratie van langere artikelen tot de toekomst van microblogging. Ben je er klaar voor?

Langere blogs op X?

X is bezig met het testen van een nieuwe functie genaamd "X Artikelen", waarbij een speciaal blogsysteem binnen de app wordt aangeboden. Dit zou concurreren met het "Instant Articles" formaat van Facebook, door snellere laadtijden en een vertrouwde lay-out te bieden.

Is dit een goed idee? Wel, er zijn voor- en nadelen aan deze nieuwe functie. Het zal waarschijnlijk meer content creators aantrekken en X kan zichzelf promoten als nieuwsbron. Bovendien kan het ervoor zorgen dat gebruikers langer op het platform blijven. Echter, er zijn ook zorgen over contentmoderatie en fact-checking, de impact op de gebruikerservaring (de lengte van de artikelen) en de concurrentiepositie van X op de nieuwsmarkt.

De toekomst van microblogging...

De veranderingen die Elon Musk heeft doorgevoerd bij X hebben geleid tot een massale uittocht van gebruikers die op zoek zijn naar alternatieven. Echter, geen van deze platformen heeft tot nu toe de originele Twitter-ervaring volledig kunnen evenaren.

X is nog steeds het dominante kanaal voor realtime discussies, vooral rond live-evenementen en sport. De concurrentie, zoals Meta's Threads, mist belangrijke functies. Gedecentraliseerde platformen (Bluesky, Mastodon) hebben een beperkt bereik en trekken slechts een specifiek publiek aan.

X staat voor een aantal uitdagingen, waaronder dalende advertentie-inkomsten en gebruikersfrustratie.

Creators verdienen geld met video sponsoring

Daarnaast introduceert het platform "Creator Targeting", waarmee merken specifieke video-uploads van goedgekeurde creators kunnen sponsoren. Dit volgt op het succes van de eerste gesponsorde video van MrBeast, die meer dan $250.000 heeft opgeleverd. Is dit een goede deal voor creators? Het biedt creators een extra inkomstenbron en geeft merken de mogelijkheid om gericht doelgroepen te bereiken. Echter, de verdeling van advertentie-inkomsten is nog onduidelijk en er zijn zorgen over de impact op de creatieve vrijheid van creators en de authenticiteit van de content.

 

X bevindt zich in een turbulente periode. De toekomst van het platform hangt af van hoe het omgaat met contentmoderatie, het aantrekken van creators en het herstellen van het vertrouwen van adverteerders.

Bronnen:

Social Media Today - X Developing New Articles Content Option for Long-Form Posts

Social Media Today - Assessing State of Twitter Alternatives, Future of Microblogging

Social Media Today - X Announces Option for Advertisers to Sponsor Creator Video Uploads

23 JAN

X introduceert videobellen voor Android en passkeys voor iOS

Heb jij een Androidtelefoon en verlang je naar meer manieren om in contact te blijven via X? Goed nieuws: het wachten is voorbij! X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, introduceert nu audiogesprekken en videobellen voor Android. Deze spannende features, al langer beschikbaar voor iOS-gebruikers, zijn nu eindelijk ook binnen handbereik voor jou!

Wil je een gesprek beginnen? Dat kan! Als je X Premium hebt, zit je helemaal goed. Maar zelfs met een gratis account kun je oproepen ontvangen. Het is een fantastische manier om te connecteren, want wat is er nu persoonlijker dan een goed gesprek? En geen zorgen over ongewenste oproepen. X zorgt voor je privacy. Je kunt zelf kiezen met wie je belt, zodat je altijd op je gemak bent.

En dat is nog niet alles! Voor de iOS-gebruikers in de VS heeft X iets speciaals in petto: passkeys. Deze passkeys zijn de nieuwste trend in veilig inloggen. Veel veiliger dan de oude wachtwoorden! Je logt nu in zonder wachtwoord, met bijvoorbeeld je gezicht of vingerafdruk, een PIN of een fysieke sleutel. Zo zijn je gegevens nog beter beschermd en is inloggen een fluitje van een cent.

Deze nieuwigheden laten zien hoe X altijd in beweging is, altijd op zoek naar manieren om jouw ervaring nog beter te maken. 

Bronnen:

TechPulse – "X introduceert videobellen voor Android"

TechCrunch – "X voegt ondersteuning toe voor passkeys op iOS na het verwijderen van SMS 2FA-ondersteuning vorig jaar"

16 JAN

X Dumpt NFT Profielfoto's en zet in op exclusieve videocontent

We beginnen met een knaller. X, beter bekend als Twitter, neemt afscheid van NFT-profielfoto's. Misschien vraag jij je af: "Wat zijn NFT-profielfoto's eigenlijk?" In het kort zijn NFT's (Non-Fungible Tokens) unieke digitale kunstwerken die worden vastgelegd op de blockchain. Ze zijn als digitale schilderijen, speciaal en alleen van jou.

Een paar jaar geleden kon je nog pronken met deze digitale kunst via Twitter Blue. Je NFT werd weergegeven als je profielfoto, met een link naar alle informatie over het kunstwerk via je crypto wallet. Maar de laatste tijd gaat het niet zo goed met de NFT-markt en de crypto-wereld. Mensen beginnen zich af te vragen of we deze digitale kunstwerken echt nodig hebben.

Maar X blijft niet stilzitten. Het platform zet een stap in een nieuwe richting en introduceert exclusieve videocontent. Vorige week kregen we al een klein voorproefje, maar nu is het duidelijker. Deze content zal alleen beschikbaar zijn voor Premium-gebruikers. Denk aan streamingdiensten zoals Netflix, maar dan op X. Een slimme zet, want zo bieden ze iets unieks dat je nergens anders kunt vinden.

Wat betekent dit voor jou? Als je een fan bent van digitale trends en altijd voorop wilt lopen, houd dan zeker X in de gaten. Dit platform blijft zichzelf opnieuw uitvinden en wie weet wat ze hierna gaan doen!

Bronnen: 

Social Media Today - X Will No Longer Support NFT Profile Pictures

Social Media Today - X May Look to Gate Some Video Content to Premium Subscribers Only

10 JAN

De 'everything app' strategie van X

Klaar om je carrière een boost te geven? X heeft de online-arbeidsmarkt opgeschud met meer dan 750.000 banen die nu beschikbaar zijn via X Hiring. Deze mijlpaal, in zo'n korte tijd bereikt, toont aan dat X zich positioneert als een belangrijke speler in de wereld van arbeidsbemiddeling. Wie weet, misschien is jouw droomjob wel slechts een klik verwijderd op X.

Voor de slimme marketeers onder ons: X biedt nu de mogelijkheid om advertenties specifiek te richten op X Premium-abonnees. Een strategische zet, want deze groep heeft waarschijnlijk meer te besteden. Een perfecte kans dus om een kwalitatief hoogwaardig publiek te bereiken met jouw campagnes.

En X stopt niet bij advertenties. De samenwerking met IAS voor verticale videoadvertenties laat zien dat X serieuze stappen zet richting merkveiligheid. En dat is nog maar het begin. De nieuwe deal met Shopify opent een wereld van mogelijkheden voor handelaars om hun producten te promoten en te verkopen via X. Een 'everything app' in de maak? Het lijkt er wel op!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over X’s push naar 'video first' content. Met exclusieve shows van bekende Amerikaanse tv-persoonlijkheden zoals Don Lemon, Tulsi Gabbard en Jim Rome, lijkt X klaar om de uitdaging aan te gaan met traditionele tv-zenders en streamingdiensten. Kan X uitgroeien tot jouw nieuwe favoriete entertainmentplatform?

X, voorheen Twitter, is duidelijk vastberaden om zijn platform te transformeren en te diversifiëren. Met initiatieven variërend van arbeidsbemiddeling tot exclusieve content, toont X aan dat het meer wil zijn dan alleen een sociaal netwerk. 

Bronnen:

Social Media Today - X Now 750K Jobs Listed via X Hiring App

Social Media Today - X Will Now Enable Advertisers to Target Only Premium Subscribers

Social Media Today - X Expands Partnership With IAS on Vertical Video Ad Placement

Social Media Today - X Announces Expanded Partnership With Shopify To Facilitate New Opportunities for Merchants

Social Media Today - X Announces New, Exclusive Shows With Former TV Identities

3 JAN

X herintroduceert titels in ‘linkvoorbeelden’ en biedt voordelige optie voor adverteerders

Herinner jij je nog de tijd waarin Twitter 'linkvoorbeelden' met een afbeelding toonde? Een duidelijke titel en een korte beschrijving van het artikel. Want jawel, dit gaf je een idee van wat je kon verwachten voordat je op de link klikte. En plots was daar het idee van X. In een poging om de visuele esthetiek van het sociale mediaplatform te verbeteren, werden deze titels verwijderd. Het resultaat? Een minimalistische uitstraling en heel wat onduidelijkheid.

X heeft eindelijk geluisterd naar de feedback van gebruikers. Ze besloten om de titels in ‘linkvoorbeelden’ terug te brengen. Nu verschijnt er een eenvoudige titel boven de afbeelding, wat de bruikbaarheid en informativiteit van de ‘linkvoorbeelden’ ten goede komt. Deze verandering betekent dat je als gebruiker weer kunt zien waar een link naartoe leidt voordat je erop klikt.

Het is belangrijk op te merken dat deze verandering geleidelijk wordt uitgerold en mogelijk nog niet beschikbaar is op alle platformen. De precieze timing kan variëren, dus houd je ogen open voor deze update.

Daarnaast heeft X ook aangekondigd dat ze zich in 2024 zullen richten op het aantrekken van kleinere adverteerders met een nieuw, laaggeprijsd verificatiepakket voor organisaties. Dit pakket, genaamd 'Verified Organizations Basic', is bedoeld voor kleinere bedrijven en kost slechts $ 200 per maand. Het biedt adverteerders voordelen zoals prioritaire ondersteuning en adverteer tegoeden om de groei op X te stimuleren.

Verder heeft X verbeteringen aangebracht in de 'Media'-tab van gebruikersprofielen. Gebruikers kunnen nu een vernieuwde weergave verwachten met een rasterformaat voor video- en afbeeldingsuploads, waardoor het gemakkelijker wordt om door de inhoud te bladeren.

Bronnen:

Social Media Today — Headlines Are Now Returning to Link Previews on X

Tweakers - X laat weer headlines zien bij links naar artikelen

Social Media Today — X Announces Lower-Cost Verification for Organizations Package To Lure SMBs

Social Media Today — X Continues To Roll Out Updates for the Profile ‘Media’ Tab

12 DEC

X Innoveert met nieuwe zoekfunctie voor bookmarks en video in Spaces

X, voorheen bekend als Twitter, komt deze week opdagen met twee nieuwe functies. 

Vooreerst introduceert X een nieuwe zoekfunctie voor bookmarks, waardoor het gemakkelijker wordt om eerder gemarkeerde posts terug te vinden. Deze update is een deel van X's inspanningen om je gebruikerservaring te verbeteren en je engagement te versterken.

Daarnaast brengt X binnenkort ook video naar Spaces. Deze video-update zal de dynamiek van Spaces volledig veranderen. Voortaan ga je namelijk jouw live-audio conversaties gaan verrijken met beweging en lichaamstaal. Musk benadrukt het belang van lichaamstaal in communicatie. Deze toevoeging is uiteindelijk bedoeld om ons als gebruiker meer betrokken te houden op het platform zonder dat we naar een externe dienst hoeven te grijpen.

Bronnen: 

Social Media Today – X Previews New Bookmark Search Option

TechCrunch – Elon Musk says X is bringing video to Spaces soon

5 DEC

X lanceert KMO-advertenties en het delen van community posts

Hier zijn de nieuwste wendingen bij X, het voormalige Twitter. Wow,  er gebeurt opnieuw van alles: van een nieuwe focus op KMO-advertenties tot het delen van community posts met al je volgers. 

De grote bedrijven zeggen 'doei' tegen X, en wat doen ze? Ze richten zich nu tot kleine en middelgrote onderneming! Na wat controversiële uitspraken van Elon Musk, zijn heel wat grote merken vertrokken. Maar X staat niet stil: ze schakelen over op een nieuwe strategie. Samen met marketingbureau JumpCrew gaat X nu vol gas geven om de KMO-markt te bereiken met advertenties. Slim, toch? 

En dan, iets heel cools voor de Twitteraars onder ons. Want je kunt voortaan je community posts delen met al jouw volgers! Jazeker, denk aan een soort Slack-kanaal, maar dan op X. Deze functie is eerst uitgerold voor iOS-gebruikers, maar komt binnenkort ook naar web en Android. Dus, heb je iets interessants gepost in een community? Deel het met iedereen! Let wel op: alleen leden van je community kunnen reageren, tenzij anderen je post citeren. 

Ziezo, een ding is zeker, deze updates openen een hele nieuwe wereld van interactie en bereik op X.

Bronnen: 

TechCrunch — X says it will chase SMB ad dollars

TechCrunch — X now lets users broadcast community posts

Tweakers — X richt zich op mkb voor verkoop ads na advertentiestop grote bedrijven

28 NOV

Elon onthult dat titels terugkeren en zet in op Grok en video-embed opties!

Deze week neemt X ons mee op een spannende reis door enkele opmerkelijke veranderingen. We draaien de klok even terug en kijken ook vooruit met de opkomst van Grok en de introductie van handige video-embed opties.

Titels keren terug

Je hebt het vast gemerkt: de titels boven gedeelde links waren even verdwenen op X. Maar goed nieuws! Ze keren binnenkort terug als een handige overlay bovenaan de afbeeldingen. En het beste van alles? Dit geldt voor zowel iOS- als webgebruikers, dus niemand wordt buitengesloten. Geen verwarring meer over waar je op klikt.

Wordt Grok een digitale assistent?

Elon Musk heeft flink geïnvesteerd in Grok, de AI-chatbot van X. Hoewel de rol van Grok in de X-ervaring nog niet helemaal duidelijk is, zijn er plannen om het beschikbaar te maken voor meer gebruikers. Binnenkort kun je trouwens eenvoudig de "Grok, analyse!" knop gebruiken om toegang te krijgen tot zijn slimme inzichten. Belangrijk om te weten: Grok is momenteel exclusief beschikbaar voor X Premium+ abonnees.

Meer flexibiliteit met video-embed opties

Ben je ooit in de war geweest over hoe je een X-video op jouw blog deelt zonder alle extra rommel eromheen? Wel, nu kan dat! X heeft een coole nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je alleen het videodeel van een X-post kunt embedden. Het is net alsof je jouw favoriete filmscène deelt zonder het hele script. 

Houd er wel rekening mee dat deze functie de totale zichtbaarheid van X enigszins kan verminderen. Gebruik deze magische video embedoptie dus met een beetje wijsheid.

 

Ziezo, dat is het, onze samenvatting van de nieuwste ontwikkelingen op X, voorheen bekend als Twitter.

Bronnen: 

TechPulse - X laat weer titels zien boven gedeelde links

Social Media Today - X Experiments With Grok AI Access Buttons In-Stream

Social Media Today - X Adds Option To Embed Videos in Isolation From Posts

15 NOV

X (Twitter) zet kleinere accounts in de spotlight en introduceert nieuwe functies voor contentcreators

Zitten je klaar voor enkele interessante X-updates? Want, jazeker, Elon Musk heeft weer wat nieuws voor ons in petto. 

Het algoritme van X krijgt een flinke make-over. Wat betekent deze update? Posts van kleinere accounts krijgen meer aandacht. Hoewel sommigen al een flinke fanbase hebben opgebouwd op X, blijven velen ook trouw aan platformen zoals YouTube en Instagram. Maar deze nieuwe algoritme-update kan hier verandering in brengen en kleinere accounts een flinke boost geven. 

Het mooiste van alles? De algoritme-update wordt open source! Dit betekent voortdurende verbeteringen en aanpassingen, allemaal in het teken van groei en transparantie. Dit is dus jouw kans om op te vallen en je unieke verhaal te delen met een breder publiek, zelfs buiten je huidige netwerk.

En er is nog meer nieuws voor de creatievelingen onder ons. Twitter heeft een reeks nieuwe functies gelanceerd die helemaal in het teken staan van contentcreatie. Langere berichten, de mogelijkheid om uitgebreide video's te uploaden, en zelfs een advertentie inkomstenprogramma. Fans betalen voor exclusieve content? Check. Inkomsten delen uit advertenties? Check. 

Je plek nog niet geclaimd op X? Dan is dit hét moment om jouw stem te laten horen en deel uit te maken van het platform!

Bronnen: 

Social Media Today — Elon Musk's X Project: Performing? Analyzing Recent Claims About the App

Social Media Today — X Launches Timestamp Links for Video Uploads

TechCrunch — Elon Musk says X is changing its algorithm to highlight smaller accounts

7 NOV

Ook Twitter zet in op interactie en AI met nieuwe functies

Ben je een ondernemer of maak je deel uit van een organisatie die Twitter gebruikt om te netwerken of je publiek te bereiken? Dan hebben we interessant nieuws voor je! Twitter is druk bezig met het uitrollen van nieuwe functies die jouw interactie met volgers en klanten optimaliseren. 

Bellen via Twitter? Ja, het kan!

Stel je voor: je kunt direct vanuit Twitter een audio- of videogesprek starten met een klant of collega. Handig, toch? Twitter test momenteel deze functie, waardoor je binnenkort misschien geen andere apps meer nodig hebt om snel een gesprek te voeren. Dit maakt het makkelijker dan ooit om directe, persoonlijke verbindingen te leggen met je netwerk.

Community Notes voor meer transparantie

Twitter wil dat je weet wat er speelt. Daarom introduceren ze Community Notes, een manier om je te informeren over de betrouwbaarheid van tweets. Als een tweet een Community Note krijgt, betekent dit dat andere gebruikers iets belangrijks hebben opgemerkt over de inhoud. Voor jou als ondernemer is dit een kans om te laten zien dat je betrouwbare informatie deelt.

Maar let op, het systeem is niet perfect. Het werkt op basis van consensus, wat betekent dat gebruikers het eens moeten zijn over de betrouwbaarheid van een tweet. En we weten allemaal dat meningen soms flink kunnen verschillen, vooral over hete hangijzers.

Grok, een nieuwe AI-chatbot

En dan is er Grok, de nieuwe AI-chatbot van Elon Musk, die de concurrentie aangaat met ChatGPT. Grok belooft een revolutie in klantenservice en interactie op Twitter. Stel je voor dat je klanten 24 op 7 ondersteuning krijgen van een slimme bot die bijna niet van een mens te onderscheiden is. Dit kan een revolutie zijn voor je klantenservice en de manier waarop jij communiceert op sociale media.

 

Deze nieuwe ontwikkelingen op Twitter helpen je om efficiënter te communiceren, je geloofwaardigheid te versterken en jouw klantenservice te verbeteren. Het is een spannende tijd voor ondernemers en organisaties op Twitter, met tools die je helpen om je doelen te bereiken en je publiek beter te bedienen.

Bronnen: 

TechPulse - Twitter test audiobellen en videobellen

Social Media Today - Twitter voegt nieuwe notificaties toe voor posts met Community Notes

Social Media Today - Elon Musk lanceert nieuwe Grok AI-chatbot om te concurreren met ChatGPT

24 OKT

Nieuwe X Premiumabonnementen en discussie rond gebruikersaantallen

Sinds Elon Musk aan het roer staat, waait er een nieuwe wind bij X. De veranderingen vliegen je om de oren: Twitter is dood, een nieuwe naam, functies worden geschrapt en X lanceert heel wat spannende nieuwigheden. Wat hebben ze deze week voor ons in petto? Dat lees je hier. 

Uitbreiding van de Premiumabonnementen

Elon Musk heeft eindelijk de sluier opgelicht over de nieuwe Premiumabonnementen van X. Er zijn momenteel twee nieuwe abonnementen op komst. Het ene abonnement is goedkoper dan het huidige abonnement van 8 dollar per maand. Maar je ziet nog steeds advertenties. Het andere abonnement is duurder, maar je ziet geen advertenties meer. Ter info: met het huidige abonnement zie je nog de helft van de advertenties. We weten nog niet hoeveel de nieuwe abonnementen kosten. Maar X wil uiteindelijk dat gebruikers meer keuzevrijheid ervaren.

Discussie rond het gebruikersaantallen

X pakt uit met een indrukwekkend aantal van 253 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Maar klopt dit wel? Externe analyses en experten zetten hier vraagtekens bij want het blijkt nu dat dit aantal overdreven is. Er is dus momenteel ook heel wat te doen over de echte impact van X’s nieuwste updates en features. 

Innovatieve statistieken

Elon Musk houdt van vernieuwing. En dat zie je aan de gloednieuwe statistieken voor X:

Niet gespendeerde gebruikerstijd. Hoeveel tijd besteden gebruikers écht zinvol op X? Deze metriek duikt dieper dan gewoon kijken hoe lang iemand online is. Het gaat om kwaliteit. Lezen ze artikelen? Gaan ze diepgaande gesprekken aan? Of scrollen ze maar wat rond?

Tijd van betekenisvolle interacties Hoe lang zijn gebruikers écht actief in gesprekken? Deze metriek kijkt naar de tijd die mensen besteden aan échte interacties. Zo krijgen bedrijven een helder beeld van hoe betrokken hun publiek is.

Voilà, dergelijke statistieken laten organisaties toe om net iets dieper en scherpen te kijken naar hun volgers en bereik. Het gaat niet enkel om het aantal volgers, maar om hoe actief en betrokken die volgers zijn.

 

Kortom, X is volop in beweging. En hoewel niet iedereen even enthousiast is, blijft X een sociale mediagigant om in de gaten te houden.

Bronnen:

TechPulse - X Premium: nieuwe abonnementen

Social Media Today – Elon Musk outlines coming X Premium subscription packages

Social Media Today – New report suggests X usage declining amid various changes app

17 OKT

X kiest voor uitgebreide bio's en betalende accounts

Het platform, dat we vroeger kenden als Twitter, heeft een reeks updates en experimenten uitgerold die je niet uit het oog wil verliezen. Dus, zet je schrap voor een rondje X-nieuws!

We beginnen met je X-profiel, want die krijgt een make-over. Dankzij het lanceren van een nieuwe webapp kun je nu een uitgebreide bio toevoegen. Ideaal voor brands en influencers om hun verhaal te vertellen. En als je dacht dat dat alles was, think again! Live Stream Spaces krijgt een ereplaatsje in de postcomposer. Met één druk op de knop kun je live gaan, perfect voor die momenten waarop je iets NU wilt delen.

Maar er is meer. Als je een community beheert op X, kun je voortaan toegangsvragen stellen aan nieuwe leden. Zo zorg je ervoor dat je community alleen maar relevante leden telt. Een slimme zet voor een gerichtere conversatie. 

En dan nu iets wat je misschien niet zag aankomen: X experimenteert met een jaarlijkse vergoeding van $1 voor nieuwe gebruikers. Het doel? Minder spam en meer kwalitatieve interacties. 

Een extra weetje: Ondertussen is dit sociale media kanalen niet meer gratis in twee landen. De Filipijnen en Nieuw-Zeeland, moesten eraan geloven, want daar is Twitter dus nu volledig betalend. Geen gratis posts meer!

X heeft grootse plannen en mikt vooral op winst in 2024. 

Bronnen: 

Social Media Today - X expanded profile bios web app

Social Media Today - X tests new live stream spaces buttons in post composer

Social Media Today - X rolls out entry questions qualify community membership

Social Media Today - X launches new experiment that will ses new users charged 1 dollar to engage

TechPulse - X nu enkel nog betalend beschikbaar in 2 landen

TechCrunch - X starts experimenting with a 1 dollar per year fee for new users

10 OKT

Interactiecijfers op Twitter verdwijnen, premium reacties en nieuwe X premium abonnementen

Heb je het gevoel dat er iets anders is aan je Twitterfeed? Klopt helemaal! Twitter, of eerder, X, heeft enkele interessante en controversiële updates uitgerold. We nemen deze verschuivingen onder de loep en ontdekken wat ze voor jou betekenen.

Elon Musk is nooit terughoudend geweest als het gaat om verandering. Deze recente updates weerspiegelen dat perfect. Zo vertelt hij dat alle interactietellers en actieknoppen binnenkort uit het zicht zullen verdwijnen. Wat betekent dit concreet? Je zult niet langer in één oogopslag kunnen zien hoeveel likes, retweets of reacties een tweet heeft. Deze informatie wordt pas zichtbaar als je op de tweet klikt om deze 'uit te breiden' en meer details te zien.

Deze verschuiving kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Aan de ene kant vermindert het de druk om 'populair' te zijn, waardoor authentiekere interacties kunnen ontstaan. Aan de andere kant kan het ook de algemene betrokkenheid verminderen, omdat mensen minder snel geneigd zijn te interageren met een tweet als ze de populariteit ervan niet kunnen inschatten.

Het volgende op Elon z’n lijstje zijn 'Premium Reacties'. X introduceert een innovatieve functie waarbij alleen betalende, geverifieerde gebruikers kunnen reageren op bepaalde tweets. Dit heeft meerdere doelen. Het helpt tegen spambots en kan het aantal premiumabonnementen verhogen, waar mensen toegang krijgen tot deze exclusieve interactiemogelijkheid.

Het nadeel? Zo'n feature kan ook een soort 'klassenmaatschappij' binnen Twitter creëren, waarbij alleen de meningen van betalende leden gehoord worden. Dit zou op zijn beurt kunnen leiden tot een vertekend beeld van publieke opinie en discussies.

Last but not least, laten we het even hebben over het gloednieuwe Premiumabonnement. X is namelijk van plan om zijn huidige Premiumabonnement op te splitsen in drie nieuwe vormen: Basic, Standard en Plus. Deze abonnementen bepalen de hoeveelheid advertenties die je te zien krijgt. Het doel? Meer gebruikers aantrekken die de huidige prijs van $8 per maand te hoog vinden.

Deze nieuwe Premiumabonnementen zijn een slimme zet om meer inkomsten te genereren. Ze bieden gebruikers de flexibiliteit om te kiezen hoeveel advertenties ze willen zien, wat aansluit bij diverse behoeften en budgetten. Echter, hoe zal dit de algehele gebruikerservaring beïnvloeden? Zullen we een tweestrijd zien tussen de 'haves' en de 'have-nots'? Dat is een vraag die alleen de tijd zal beantwoorden.

 

Kortom, Twitter, nu X, bevindt zich in een boeiende overgangsfase. Deze recente updates illustreren deze transitie. Het platform zoekt naar evenwicht tussen het verbeteren van de gebruikerservaring en het genereren van inkomsten. Of deze veranderingen positief of negatief zullen zijn, zal afhangen van hoe ze ontvangen worden door de community.

Bronnen: 

Social Media Today - X Considering Removing All Engagement Counts and Buttons on Posts

TechPulse - X Sloopt Externe Links, Verwijdert Titels

TechPulse - X Premium Reacties

Social Media Today - X Launches New Option to Restrict Your Post Replies to Verified Users Only

Tweakers - X Laat Gebruikers Antwoorden van Niet-geverifieerde Accounts Blokkeren

Tweakers - X Werkt aan Drie Nieuwe Premium Abonnementen voor Hoeveelheid te Tonen Ads

5 OKT

X duikt in de wereld van game streaming en live shoppen

Elon Musk, de man die nooit stilzit, heeft weer wat nieuws voor ons in petto met X, het platform dat we voorheen kenden als Twitter.

We starten met het streamen van games. Stel je voor: je zit op X en ziet plotseling een live-stream van Elon die Diablo IV speelt. Dat is precies wat er gebeurde, en het was niet zomaar voor de fun. Dit was een demonstratie van wat Premium abonnees binnenkort mogen verwachten op X.

Wil je zelf ook zo'n streaming opzetten? Dat kan en je hoeft helemaal geen techwizard te zijn. In simpele woorden: je hebt een programma nodig, zoals Open Broadcaster Software (OBS), en je verbindt dit met X. Denk je nu: wow, X wordt de nieuwe Twitch? Thing again, want er zijn nog heel wat hobbels op de weg.  Hoewel er interactie mogelijk is via commentaar, ontbreken er nog enkele belangrijke  functies die platforms zoals Twitch wel hebben.

En dan is er nog live-shopping. Jazeker, net zoals alle andere sociale mediaplatformen wil ook X inzetten op live shoppen. Hoe dan? Wel ze beginnen in stijl. Denk aan een virtuele shopping-ervaring waarbij Paris Hilton je door haar nieuwste collectie leidt. Ja, dat wordt een realiteit op X. Hilton gaat namelijk vier keer per jaar zo'n live-shopping evenement hosten. Kun je je voorstellen dat je direct vragen kunt stellen over die ene handtas die ze toont, en misschien zelfs meteen kunt kopen?

Maar bij al deze nieuwe updates, is er één groot vraagteken: kan X dit allemaal wel aan? Na wat interne verschuivingen en ontslagen vorig jaar, hopen we dat Musk genoeg technische experts in huis heeft om alles soepel te laten verlopen.

 

Dus, voor allen die benieuwd zijn naar de volgende stappen, houd X in de gaten. Met Musk aan het roer weet je nooit wat er om de hoek ligt.

Bron: 

Techpulse - X werkt aan gamestreaming en liveshopping

26 SEPT

X - Circles verdwijnt en bellen wordt exclusief!

Zeg maar dag tegen Circles! X, voorheen Twitter, zegt dag tegen deze functie op 31 oktober. Dus als je nog in je eigen Circle zit, is het tijd om actie te ondernemen. Ontvolg en volg je Circle-contacten opnieuw om ze te behouden als gewone contacten. Nu waarom zeggen we eigenlijk vaarwel? Wel, Circles was bedoeld om besloten gesprekken te stimuleren, maar laten we eerlijk zijn, die gesprekken hadden we al in onze DM's. Dus X zegt: "Weg ermee!"

Er komt meer! X gaat audio- en videogesprekken lanceren. Maar let op, dit wordt een exclusiviteit. Alleen X abonnees mogen bellen en gebeld worden. Je kunt zelfs kiezen wie je mag bellen: andere geverifieerde gebruikers, bepaalde volgers of mensen uit je contactenlijst.

En waarom deze exclusiviteit? X wil je verleiden om voor Premium te gaan. Met een miljoen abonnees op 550 miljoen maandelijkse gebruikers, kunnen ze immers een boost gebruiken. Dus als je minder reclame wilt, vaker in de feed wilt verschijnen en je posts wilt aanpassen, is Premium misschien iets voor jou.

Kortom, X is volop in beweging. De vraag is nu: ga jij mee in deze veranderingen of blijf terughoudend?

Bronnen: 

Social Media Today - X announces shutting down circles oktober 31st

TechPulse - X doet circles in de ban

Social Media Today - X’s coming audio and video calling options likely exclusive x premium subscribers

TechPulse - Audio en videogesprekken op X komen achter betaalmuur te zitten

19 SEPT

Betalen voor Twitteren? Een nieuwe ID-Verificatie voor ‘X’ en meer

Het is even geleden, maar we zijn Twitter of beter gezegd ‘X’ niet uit het oog verloren. Ontdek hier alle sappige details voor je op een rijtje.

“‘X’ is niet meer gratis”... Ja, je leest het goed. Elon Musk heeft de sociale mediawereld opgeschud met deze knaller van een aankondiging. Als je een actieve twitteraar bent, is dit hét moment om je budget onder de loep te nemen. Het gaat niet alleen om de vraag of je wilt betalen voor het platform, maar ook hoe dit je hele sociale mediastrategie gaat beïnvloeden.

Maar houd je vast, want ‘X’ is namelijk ook bezig met het uitrollen van een nieuwe ID-verificatie voor Premium-gebruikers. Dit is niet zomaar een blauw vinkje naast je naam; het tilt je profiel naar een hoger niveau van geloofwaardigheid. Het proces is optioneel en werkt via je identiteitskaart en een selfie. En wie weet, misschien levert het je in de toekomst wel extra voordelen op, zoals een snellere goedkeuring van dat felbegeerde blauwe vinkje.

Voor de privacyliefhebbers onder ons heeft ‘X’ ook iets nieuws in petto. Met een nieuwe Premium-functie kun je nu je 'Likes' onder de radar houden. Stel je voor, je kunt nu een post van een concurrent 'liken' zonder dat iedereen het meteen ziet. Hoe handig is dat?

En dan nog even over de gebruikersbetrokkenheid. Elon Musk heeft namelijk enkele interessante cijfers gedeeld. Het aantal dagelijkse posts mag dan wel zijn afgenomen, het aantal actieve gebruikers is juist gestegen. We hebben het hier over 253 miljoen dagelijkse en 540 miljoen maandelijkse gebruikers. Dus als je een organisatie bent, is dit het perfecte moment om je contentstrategie te herzien en te focussen op kwaliteit boven kwantiteit.

Bronnen: 

TechPulse - Elon Musk: X is straks niet meer gratis

TechPulse - X identiteitskaart verificatie

TechPulse - X Premium: likes verbergen

Social Media Today - X Rolls Out ID Verification for X Premium Users

Social Media Today - Elon Musk Says X Users Are Posting Fewer Posts Per Day Than People Had Been Tweeting

22 AUG

X Pro gaat premium, de blokkeerfunctie verdwijnt en X (Twitter) sorteert op ‘Likes’

X, het sociale media platform dat we ooit kenden als Twitter, is in een stroomversnelling van verandering. 

Van het premium maken van X Pro tot het mogelijk verwijderen van de blokkeerfunctie en het sorteren van berichten op likes, … Deze veranderingen hebben het potentieel om de manier waarop we het platform gebruiken te transformeren. 

X Pro Gaat Premium 

X Pro, voorheen een gratis dienst, is nu onderdeel van het X Premiumabonnement. Wat betekent dit voor jou? Als je gebruik wilt maken van X Pro, moet je nu een abonnement afsluiten. Dit kan al voor €9,68 per maand of € 101,64 per jaar. Een kleine verandering, maar een die de manier waarop je met het platform omgaat, kan beïnvloeden. 

De blokkeerfunctie verdwijnt? 

Elon Musk's aankondiging dat de blokkeerfunctie mogelijk wordt verwijderd, heeft de aandacht getrokken. 

Deze functie, essentieel voor velen om spam en ongewenste interacties te beheren, staat op het spel. 

Terwijl de functie 'mute' blijft bestaan, die simpelweg berichten verbergt zonder de gebruiker te informeren, is het blokkeren van accounts namelijk een essentieel hulpmiddel geweest voor velen om spam en ongewenste interacties te beheren. Het verwijderen van zo’n functie kan de manier waarop openbare figuren en gewone gebruikers hun feeds beheren, dus drastisch veranderen. 

Of en wanneer deze functie daadwerkelijk verwijderd wordt, blijft momenteel onzeker. Maar het is een ontwikkeling die zeker de aandacht en overweging van elke actieve gebruiker van het platform verdient.

X sorteert op ‘Likes’

X sorteert nu berichten op likes wanneer je bent uitgelogd. Je meest gelikete berichten kunnen bovenaan je profiel verschijnen, zelfs als ze jaren oud zijn. 

Deze verandering kan invloed hebben op hoe nieuwe bezoekers jouw profiel ervaren en kan een nieuwe strategie vereisen. Want zelfs een vastgezette post zal nu niet meer bovenaan blijven staan als je bent uitgelogd. 

De reden voor deze verandering is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat X denkt dat het laten zien van je populairste berichten eerst meer mensen kan aantrekken om je te volgen of om een account aan te maken op het platform.

Opnieuw drie grote veranderingen binnen X. En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven, een duidelijk tekenen van een platform in beweging. 

Bronnen: 

TechPulse - X Pro gebruikers moeten een XX premium abonnement nemen

Techcrunch - Musk says XS block feature is going away

Techcrunch - X formerly Twitetr now sorts posts like count profiles when signed out

 
14 AUG

Van Blauwe Vogel naar X: de Gedaanteverwisseling van Twitter

De blauwe vogel heeft plaatsgemaakt voor een 'X', een symbool dat volgens Elon Musk, zowel mysterie als transformatie uitstraalt. Het is een duidelijke boodschap dat 'X' niet zomaar een nieuwe versie van Twitter is, maar een geheel nieuw beestje met een eigen identiteit en doel.

Maar zoals bij elke grote verandering, zijn er hobbels op de weg. De rebranding naar 'X' heeft geleid tot een aantal juridische problemen. Zo zijn er zorgen geuit over mogelijke merkinbreuk en andere juridische kwesties die kunnen voortvloeien uit de naamswijziging. Het lijkt erop dat de reis van Twitter naar 'X' eruitziet als een wandeling door een juridisch mijnenveld.

En dan zijn er nog de technische problemen. Er zijn al heel wat meldingen geweest van malware-gerelateerde problemen met 'X', vooral dan voor Microsoft Edge gebruikers. De overgang naar 'X' is dus niet alleen een verandering in merkidentiteit, maar ook een uitdaging op het gebied van technologie en beveiliging.

Nieuwe ontwikkelingen rondom ‘X’

Maar wacht, er is meer aan de hand. Naast het nieuwe logo 'X' voert het sociale mediaplatform ook aantal belangrijke wijzigingen door. Een van de meest opvallende aanpassingen? We zeggen ‘byebye’ tegen de dimmodus (donkerblauwe achtergrond), een functie die toch al even deel uitmaakt van je Twitter-ervaring. De donkere modus wordt de nieuwe standaard. Jawel, het lijkt erop dat 'X' een donkerder pad inslaat, letterlijk en figuurlijk.

Voor de schrijvers onder ons is er goed nieuws. 'X' introduceert 'Articles', waarmee je uitgebreidere content kunt delen, vergelijkbaar met blogposts. Deze 'Articles' staan los van de standaard 'X'-tijdlijn en krijgen hun eigen speciale plek. Je kunt er foto's, video's en, ja, zelfs tweets in embedden. Het is een frisse manier van content delen die doet denken aan platforms zoals LinkedIn.

En dan TweetDeck, de geliefde tool voor het beheren van meerdere Twitter-accounts. Deze heeft een nieuwe identiteit gekregen en gaat nu door het leven als XPro. Een naam die de ambitie van 'X' om te innoveren en te groeien duidelijk weerspiegelt.

Authenticiteit is belangrijker dan ooit. Daarom introduceert 'X' ID-verificatiechecks voor XBlue-abonnees. Dit zorgt voor een extra laag van vertrouwen en zekerheid op het platform. En voor degenen die hun geverifieerde status liever privé houden, biedt 'X' nu de optie om het blauwe vinkje te verbergen.

Op brandinggebied heeft 'X' ook niet stilgezeten. Na de overgang van het iconische Twitter-vogeltje, biedt 'X' vernieuwde merkmaterialen aan. Een uitnodiging voor bedrijven en individuen om hun branding up-to-date te houden met de nieuwste look van 'X'.

Tot slot, voor degenen die altijd op zoek zijn naar de populairste content, heeft 'X' een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee berichten op een profiel gesorteerd kunnen worden op basis van betrokkenheid. Dit maakt het gemakkelijker om snel de meest boeiende en populaire berichten van een gebruiker te vinden.

Wat is de toekomst van 'X'?

Je gelooft ons of niet, maar ondanks deze uitdagingen en veranderingen, heeft 'X' volgens Musk een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het platform blijkt immers een recordhoogte te bereiken in het maandelijkse gebruik. Dit betekent dat, ondanks alle problemen en de concurrentie van kanalen zoals Instagram Threads en TikTok, 'X' zowel nieuwe als oude gebruikers blijft aantrekken.

En toch is niet iedereen overtuigd … Of, ben jij net wel helemaal mee?

Sommige gebruikers uiten hun bezorgdheid over de toename van haatspraak en desinformatie op het platform. Anderen vragen zich af of het tijd is om vaarwel te zeggen tegen 'X', gezien de recente veranderingen en problemen.

Ben je een Elon Musk-fan of een optimist dan geloof je erin dat 'X' nog steeds een sterke groei kan doormaken. Het voormalig Twitterteam ziet 'X' nu als een 'alles-in-één' app die alle aspecten van het dagelijks leven integreert in één platform.

Het is dus moeilijk te zeggen. De reis van Twitter naar 'X' is nog maar net begonnen en er zijn ondertussen al heel wat hobbels op de weg. Maar één ding is zeker: we zijn getuige van een nieuw tijdperk in sociale media. Een tijdperk dat wordt gekenmerkt door transformatie, uitdagingen en mogelijkheden.

Met al deze ontwikkelingen blijft 'X' zich positioneren als een voorloper in de wereld van sociale media. Terwijl het platform zich blijft evolueren, kunnen we alleen maar gespannen afwachten welke innovaties er nog meer op de horizon liggen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze reis zich ontvouwt. Dus blijf op de hoogte, want dit is nog maar het begin van het ‘X’ avontuur!

Bronnen:

BBC - TikTok adds text-only posts as social media battle escalates

Techpulse - Twitter neemt afscheid van blauw vogeltje, nieuw logo is een kruis

Techpulse - Nieuwe naam van Twitter al honderden keren geregistreerd als handelsmerk

Techpulse - Microsoft Edge Malware

Techpulse - Twitter zet lichte modus bij het vuil

Techpulse - Articles wordt langer contentformaat op Twitter

Social Media Today - Elon Reports Record-High Monthly Usage of X Amid Rising Competition From Threads

Social Media Today - Is It Time to Move On From Twitter/X?

Techpulse - Tweetdeck heet vanaf nu xpro

Social Media Today - X may soon add id-verification checks xblue subscribers

Social Media Today - X will now let xblue subscribers hide their blue checkmark

Social Media Today - X updates brand assets can replace the Twitter bird in your display

Social Media Today - X adding a new option sort us posts based on engagement

11 JULI

Van nieuwe limieten tot spannende updates - Wat is er gaande bij Twitter?

Van spannende updates tot nieuwe limieten, we hebben even alle Twitter-details voor je verzameld: 

Elon Musk heeft besloten om enkele limieten in te stellen voor het aantal tweets dat je per dag kunt lezen. Maar maak je geen zorgen, het is zogezegd voor een goed doel! Deze slimme zet is bedoeld om grootschalige dataverzameling en systeemmanipulatie tegen te gaan, en zo de prestaties van het platform te verbeteren. Geverifieerde accounts zouden nog steeds tot 10.000 tweets per dag kunnen lezen, terwijl ongeverifieerde accounts en nieuwe gebruikers beperkt zijn tot respectievelijk 1.000 en 500 tweets per dag.

Twitter verandert bovendien de toegang tot tweets voor niet-ingelogde gebruikers. Je ziet nu een aanmeldingsscherm. Dit kan een strategie zijn om inactieve toeschouwers aan te moedigen een account aan te maken. Er is nog geen officiële reactie van Twitter, maar er wordt gespeculeerd dat dit de rangschikking van tweets in zoekmachine-algoritmen zal beïnvloeden, wat mogelijk resulteert in minder verkeer naar de site. 

Het is overduidelijk, Twitter is aboluut niet bang om risico's te nemen. Sommige van deze veranderingen hebben wat kritiek gekregen. Experts maken zich namelijk zorgen dat gebruikers zullen overschakelen naar andere apps als ze op bepaalde momenten van de dag bijvoorbeeld geen tweets meer kunnen lezen. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over TweetDeck, een krachtige tool speciaal ontwikkeld voor de echte Twitter-fanaten!  Na een flinke update en de aankondiging dat het exclusief beschikbaar zou worden voor Twitter Blue-abonnees, is de nieuwe versie van TweetDeck alweer offline gehaald. Maar wacht even... de oude versie is onverwachts terug! Het is nog onduidelijk hoelang deze terugkeer zal duren en wat de plannen van Twitter zijn voor TweetDeck.

Gelukkig is dit niet alles - Twitter heeft ook enkele verrassingen voor ons in petto. Ze zijn namelijk aan het experimenteren met nieuwe spraak- en videofuncties in de Direct Messages (DM) interface. Hoe cool is dat? Straks kun je gemakkelijk met je vrienden kletsen via spraak- en video-oproepen, rechtstreeks in de app.

En als je een Twitter Blue-abonnee bent, heb je voortaan ook toegang tot ‘Media Studio’, het ultieme content management- en planningsplatform van Twitter. Hiermee kun je jouw media-assets beheren als een pro. En er komen blijkbaar nog meer leuke features aan deze zomer, dus houd je ogen open!

Dus, bereid je voor op een rollercoaster aan Twitter-aanpassingen en updates.  

Bronnen: 

Sociale Media Today - Twitter Adds Media Studio Access to Twitter Blue Features List

Sociale Media Today - Twitter Tests Voice and Video Calls in DMs

TechPulse - Oude versie van TweetDeck keert onverwacht terug

TechCrunch - Twitter now requires an account to view tweets

TechCrunch - Twitter limits the number of tweets users can read amid extended outage

De Morgen - TweetDeck binnen 30 dagen alleen nog maar beschikbaar voor Blue

14JUNI

Twitter voert Beperkingen in voor DM's en verlengt de Bewerkingstijd van Tweets

Twitter is constant updates aan het uitvoeren om de gebruikerservaring te verbeteren. Of is Twitter ons aan het pushen naar een Blue abonnement? 

Beperkingen voor DM's. Twitter is van plan nieuwe beperkingen in te voeren voor het versturen van directe berichten (DM's). In de toekomst zullen alleen Twitter Blue-gebruikers DM-verzoeken kunnen sturen naar mensen die hen niet volgen. Hoewel dit de mogelijkheden voor outreach en zakelijke communicatie kan beperken, kan het ook dienen als een anti-spam maatregel om ongewenste berichten te verminderen.

Bewerking van Tweets. Twitter luistert naar de smeekbeden van gebruikers en verlengt de bewerkingstijd voor tweets. Maar dan wel enkel als je beschikt over een Twitter Blue-abonnement. Voorheen hadden Blue-gebruikers slechts 30 minuten om hun tweets aan te passen, maar nu hebben ze een volledig uur na publicatie. Dit stelt gebruikers in staat om kleine aanpassingen en correcties door te voeren. Het bewerken blijft echter beperkt tot originele en quote tweets, terwijl antwoorden niet bewerkbaar zijn. 

Met deze updates hoopt Twitter de gebruikerservaring te verbeteren en spam en misbruik op het platform te verminderen.

Bronnen: 
Social Media Today - Twitter’s Testing New Restrictions on Who You Can DM in the App
TechPulse - Twitter verruimt bewerkingstijd tweets met Blue

6 JUNI

Twitter in Transformatie: Nieuwe functies en een potentiële metamorfose

De digitale wereld blijft evolueren en Twitter is geen uitzondering. Wist je dat Twitter zijn naam zou kunnen veranderen in 'X'? Deze naam, 'X', is geen willekeurige keuze uit het alfabet. Het is een knipoog naar een concept dat Musk al in 1999 bedacht toen hij zijn eerste online bank start-up, X.com, lanceerde.

Elon Musk ziet 'X' als meer dan een social mediaplatform. Hij heeft plannen om het om te vormen tot een allesomvattend platform, dat naast sociale media ook functies zoals in-stream betalingen, videocontent, jobaanbiedingen en zelfs datingmogelijkheden zal omvatten.

Naast de mogelijke naamswijziging introduceert Twitter ook nieuwe functies om de verspreiding van nepnieuws en misleidende inhoud tegen te gaan.

Als Twittergebruiker kun je nu 'factchecklabels' toevoegen aan afbeeldingen met de nieuwe functie 'Community Notes'. Hiermee kun je labels toevoegen aan afbeeldingen die je als misleidend beschouwt. Dit is een krachtig instrument in de strijd tegen desinformatie.

De functie is momenteel alleen beschikbaar voor tweets met één afbeelding, maar de bedoeling is dat deze in de toekomst ook zal werken voor tweets met meerdere afbeeldingen en video's. Het uiteindelijke doel? Het bewust maken van andere gebruikers van 'misleidende media', zoals AI gegenereerde foto's.

Bronnen: TechPulse - Twitter wil waarschuwen voor valse en bewerkte beelden; Tweakers - Twitter laat gebruikers factchecklabels toevoegen aan geposte afbeeldingen; Social Media Today - Could the ‘Twitter’ Brand Name Soon be Gone from the App?

16 MEI

Twitter beveiligt privéberichten met versleuteling 
en wil audio- en videogesprekken aanbieden

Goed nieuws! Gebruik je Twitter voor zakelijke communicatie? Dan worden jouw Twitter-privéberichten vanaf deze week extra beveiligd met versleuteling. Let op, je geniet slechts van de nieuwe functie als je betalende Blue-abonnee bent. Groepsgesprekken kunnen niet versleuteld worden en de versleuteling geldt alleen voor de inhoud van de berichten zelf. Foto's en video's worden niet versleuteld. Dus, hecht je belang aan privacy en beveiliging van jouw communicatie? Dan is het de moeite waard om te overwegen een Twitter Blue-abonnement te nemen.

Elon Musk, de CEO van Twitter, kondigde aan dat de eerste versie van de versleutelde privéberichten vanaf woensdag beschikbaar zal zijn. In de toekomst zullen er nog meer verbeteringen worden doorgevoerd. 

Musk laat ook doorschemeren dat voice- en videochats binnenkort mogelijk zullen zijn op het platform: “Binnenkort zullen audio- en videochats toegevoegd worden, vanaf je account naar gelijk welke andere gebruiker van het platform, zodat je met mensen in de hele wereld kan praten zonder dat je hen je telefoonnummer moet geven.” Twitter zou daarmee een dienst aanbieden zoals Instagram en Facebook dat bijvoorbeeld ook al doen. Wanneer precies? Dat is jammer genoeg nog niet bekend.

Bronnen: Tweakers; DataNews Knack

Versleuteling van Twitter-dm's is enkel beschikbaar voor betalende Blue-abonnees

Musk: Twitter-privéberichten worden vanaf woensdag versleuteld

Twitter wil audio- en videogesprekken aanbieden

10 MEI

Twitter gaat inactieve accounts ‘archiveren’

Elon Musk heeft via een tweet laten weten dat Twitter inactieve accounts zou gaan verwijderen. Maar Musk sprak later ineens van ‘archiveren’. Volgens het huidige beleid van Twitter moeten gebruikers minstens één keer per dertig dagen inloggen op hun account. Dit is dan om te voorkomen dat ze worden verwijderd van het sociale mediaplatform vanwege inactiviteit. 

Musk gaf in zijn initiële tweet aan dat Twitter-gebruikers door de 'zuivering' (purge) een daling van het aantal volgers van hun account zullen zien. De mededeling dat inactieve accounts worden aangepakt, leidde uiteindelijk tot zorg en protest. 

Sommige gebruikers wijzen erop dat dergelijke accounts van overleden mensen kunnen zijn. Het verwijderen daarvan zorgt in dit geval voor verdriet. In geval van beroemdheden of experts kan het verwijderen van accounts ook zorgen voor verlies van belangrijke, historische communicatie. 

Bron: AG Connect

24 APRIL

Zoekfunctie niet meer eender wanneer beschikbaar

Wie geen Twitter-account heeft, of even niet ingelogd is, kan niet langer gebruikmaken van de zoekfunctie binnen de app. Ook op hashtags klikken zal niet meer mogelijk zijn. Vanaf nu moet je altijd ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze opties. Hoe hebben ze dat gedaan vraag je je misschien af? Heel simpel: Twitter heeft gewoon de zoekbalk verwijderd voor niet-ingelogde gebruikers. De reden is natuurlijk dat de applicatie de users wil pushen een account aan te maken of de app enkel te gebruiken wanneer je ingelogd bent.

18 APRIL

Tweets van 10.000 tekens beschikbaar voor Blue-abonnees

Goed nieuws voor alle Twitter-gebruikers met een abonnement op de Blue-formule van de app. Iedere gebruiker die betaalt voor Twitter, kan vanaf nu tweets van maximum 10.000 tekens opstellen en publiceren. Gedaan met de beperkte mogelijkheden voor de betalende Twitter-gebruikers. Eerder werd de maximumlengte van een tweet al verlengd tot 4.000 tekens voor Blue-gebruikers. Maar dat wordt nu nog verder uitgebreid. En dat is niet de enige extra optie die beschikbaar wordt gesteld voor Blue-abonnees.

Twitter Blue geeft betalende gebruikers ook de mogelijkheid om tweets te plaatsen met vette, cursieve en andere creatieve tekstvormen. In het verleden werd er al getest met langere formats binnen Twitter toen ze de nieuwsbrief lanceerden. Met deze extra update willen ze gebruikers de mogelijkheid geven lange verhalen te delen.

3 APRIL

De paywall wordt weer groter bij Twitter

Meer en meer features worden betalend op Twitter. Dat werd al duidelijk met de introductie van de Twitter Blue-functie. De betalende variant van het platform. En die tool willen ze bij Twitter nu verder uitbreiden en populair maken bij de gebruikers. Zo werken ze aan een functie waar enkel mensen met een 'blauw vinkje' kunnen deelnemen aan polls. Twitter communiceert zelf over een halt die het wil toeroepen aan de chatbots op deze manier.

Wil je jouw bereik vergroten? Ook dan ga je beter nadenken over een Blue-abonnement. Binnenkort zal de For You-sectie namelijk niet meer beschikbaar worden gesteld voor reguliere gebruikers.  Hoeveel kost zo'n abonnement? Momenteel kost het je €11 per maand. Of dat bedrag in de toekomst nog aangepast wordt, is nog niet bekend.

15 FEBRUARI

Langere tweets eindelijk beschikbaar

Elon Musk & co hebben het eindelijk officieel uitgerold: langere tweets. Voor iedereen? Helaas. Enkel Twitter Blue-gebruikers, de betalende abonnees, kunnen gebruikmaken van deze vernieuwing. Zo kan je als gebruiker tweets plaatsen van maximaal 4.000 tekens in plaats van 280.

Langere tweets krijg je te zien in de standaardlengte binnen de feed. Onderaan staat er een 'toon meer'-knop waarmee je naar de extra inhoud verwezen wordt. Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer deze functie wordt uitgerold naar de Benelux. Vanaf er meer nieuws is, lees je het hier.

7 FEBRUARI

Twitter Blue wordt uitgebreid

Elon Musk is binnen zijn eigen app bezig met het uitbreiden van de Twitter Blue-abonnementen. Voor Musk moet Twitter Blue uitgroeien tot een belangrijke inkomstenbron voor de app. Momenteel wordt de toegang tot Blue uitgebreid naar Saoedi-Arabië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Daardoor kunnen miljoenen gebruikers zich aanmelden voor een verificatievinkje.

Daarnaast is Twitter van plan om Blue verder te pushen door het aanbieden van inkomsten aan gebruikers doormiddel van advertenties binnen de threads. Momenteel vindt Twitter dat er te weinig gebruikers zich aanmelden voor Twitter Blue. Daarom zullen ze ook in de toekomst nog extra tools lanceren.

1 FEBRUARI

Twitter wordt minder streng tegenover overtreders

Vanaf nu gaat Twitter minder streng optreden tegen gebruikers die de regels van de app overtreden. Zo kunnen accounts enkel nog geschorst worden bij ernstige of voortdurende overtredingen. Ernstige overtredingen kunnen gaan van: dreigen met geweld of betrokkenheid bij illegale inhoud of activiteiten tot privacyschendingen en gerichte intimidatie. 

Gebruikers die op een andere manier de regels overtreden, worden vanaf nu minder zwaar bestraft. Dat kan zijn: het beperken van de zichtbaarheid van tweets of het sturen van verzoeken om tweets te verwijderen. Vanaf 1 februari gaat de nieuwe regelgeving in.

24 JANUARI

Twitter binnenkort reclamevrij

Elon Musk, de eigenaar van Twitter, heeft recent aangekondigd dat hij een duurder abonnement in het leven wil roepen binnen zijn app. Binnen dat abonnement krijgen de gebruikers de mogelijkheid om reclame-vrij te kunnen scrollen op Twitter. Toch zou dat een radicale verandering zijn binnen het verdienmodel van de app.

Abonnees krijgen naast een reclame-vrije feed ook een verificatievinkje achter hun naam. Momenteel is dat enkel weggelegd voor organisaties of personen die een geverifieerde identiteit hebben gekregen. De duurdere abonnementenformule wordt binnenkort uitgerold binnen Twitter. Hoeveel dat abonnement exact zal kosten, is nog niet bekend.

11 JANUARI

Long-Form Tweets komen eraan

Je kent ze wel op Twitter: de 'threads' . Daarmee pakken creators uit om een lang verhaal uit te leggen op het platform. Binnenkort krijg je als gebruiker een handiger alternatief voor het maken van zo'n lange tweets. De Long-Form Tweets worden namelijk volgende maand al verwacht. Het is zelfs al bekend hoe die eruit zullen zien.

Long-Form Tweets zal je herkennen aan de knop 'Show More' onderaan een tweet die nog niet afgelopen is. Kenners verwachten dat die knop nauwelijks zichtbaar zal zijn en dus zijn Musk & co alweer bezig de knop prominenter op jouw scherm te plaatsen. De lange tweets zullen tot 4000 tekens lang kunnen zijn (nu is een gewone tweet maximum 280 tekens). In februari zal deze feature gelanceerd worden. 

10 JANUARI

De Feed verandert 

Twitter verandert de manier waarop je beweegt tussen de algoritmische tijdlijn en de omgekeerde chronologische tijdlijn en maakt de algoritmische feed de standaard. Het sterpictogram waarmee u vroeger feeds kon wisselen, zal verdwijnen. Met een veegbeweging zal je kunnen overschakelen naar je omgekeerde chronologische feed. 

Er komt ook een 'For You' feed. Deze is vergelijkbaar met de oude "Home"-optie, die je tweets laat zien van de mensen die je volgt, afgewisseld met tweets waarvan Twitter denkt dat je die misschien leuk vindt. En zo gaat ook Twitter TikTok achterna. 

Twitter heeft met de nieuwe baas iemand in huis die enerzijds luistert naar de mening van de gebruiker en anderzijds 100% doet wat hij gedacht heeft. Deze keer luistert Musk naar de gebruikers en kondigt aanpassingen aan, het twitter-vinkje, de tijdslijn, de lange tweets en ook de "bookmark" functie komt terug! 

14 DECEMBER

Twitter vinkjes worden beschikbaar gesteld

Vanaf nu is Twitter opnieuw begonnen met de blauwe vinkjes. Ze zijn vanaf nu officieel te koop. Bij Twitter hebben ze beloofd de controle beter te bewaren over wie er zo'n vinkje aan mag kopen. Een blauw vinkje kan je aankopen bij het afsluiten van een Twitter Blue-abonnement. Dat kost je als gebruiker 8 dollar wanneer je een Android-smartphone hebt, als Apple-gebruiker kost het je 11 dollar.

2 DECEMBER

Gebruikers kunnen binnenkort meer statistieken zien

Elon Musk zegt veel. Heel veel. Het ene is al serieuzer dan het andere, sommige berichten zijn geloofwaardig en andere weer helemaal niet. Eén van zijn laatste tweets viel ons toch op. Zo wil hij het binnenkort mogelijk maken voor Twitter-gebruikers om te zien hoe vaak hun tweets bekeken worden. 

Voorlopig kan je enkel zien hoe vaak een video bekeken wordt op Twitter. De community vindt dat echter interessante informatie en daarom willen ze dit ook door trekken naar de tweets van gebruikers. Voor wanneer deze update is, weten we niet. Voorlopig is de enige bron een tweet van Musk. En ondertussen weten we dat die niet altijd waterdicht zijn.

28 NOVEMBER

Blauwe vinkjes worden (ook) grijs en goud

Twitter krijgt meer kleurtjes dan enkel wit en blauw. Zo geeft Elon Musk een eerste inzicht in het uitgebreidere vinkjessysteem dat de ondernemer wil introduceren. De blauwe vinkjes waren al langer voer voor discussie binnen Twitter. Daarnaast krijgen individuen ook een mogelijkheid om kleinere logo's te voegen als extra brand tool. Dat kunnen ze dan naast hun naam & profielfoto plaatsen.

Blauwe vinkjes, die zullen toebehoren tot alle individuele gebruikers. Grijze en gouden vinkjes worden dan weer mogelijk voor overheden en bedrijven. Binnen welk abonnement de verschillende vinkjes zullen vallen, is nog niet duidelijk.

22 NOVEMBER

Blauw vinkje komt nog niet terug naar Twitter

De kans bestaat dat Twitter Blue toch nog niet terugkomt eind deze maand. Elon Musk, de nieuwe eigenaar van het sociale media kanaal verklaarde maandag dat de dienst pas terugkomt wanneer er zekerheid is dat de gebruikers het blauwe vinkje niet gaan misbruiken door het simpelweg te kopen. Organisaties zullen ook een andere kleur als vinkje krijgen dan bekende personen. Dat heeft Musk zelf getweet.

In eerste instantie had Elon Musk 29 november nog aangeduid als datum waarop Twitter Blue zou terugkomen naar de app. Accounts zouden dan 90 dagen moeten wachten om gebruik te kunnen maken van de dienst. Nu de terugkomst van Twitter Blue weer erg onzeker is, kunnen we niet zeggen wanneer deze dienst effectief opnieuw online gelanceerd zal worden. Wij volgen het op de voet.

7 NOVEMBER

Edit-knop binnenkort beschikbaar voor iedereen

Nu Elon Musk de eigenaar van Twitter is geworden, komen er steeds meer updates aan binnen de app. Recent heeft Musk aangegeven de edit-knop beschikbaar te willen stellen aan alle gebruikers. Gratis en voor niks. Momenteel is het zo dat Twitter Blue-gebruikers deze tool al kunnen gebruiken bij een abonnement van $5 per maand. Als user kan je jouw tweet bewerken tot 30 minuten na het plaatsen. 

Het is nog niet 100% bekend wanneer deze tool voor iedereen beschikbaar wordt. Bij Twitter werken ze momenteel hard aan de volledige uitrol van de functie. Sommige experten spreken over een lancering voor 2023. Anderen hebben het dan weer over februari/maart.

2 NOVEMBER

Blauw vinkje op Twitter wordt betalend

Nieuwe eigenaar van Twitter Elon Musk heeft vorige week aangekondigd dat hij het blauwe vinkje betalend zal maken. Concreet ligt er een plan op tafel om een abonnement van €8 in te voeren voor alle creators die zo'n blauwe vinkje willen. De voordelen van zo'n vinkje is dat je account authentiek gecertificeerd is en je wordt automatisch ook minder aan reclame blootgesteld.

Kan iedereen zo'n abonnement afsluiten?

Elon Musk wil het exclusieve karakter van dat blauwe vinkje afschaffen. Zo wil hij de tool beschikbaar stellen voor iedereen. Alle gebruikers van Twitter zullen dus zo'n abonnement kunnen afsluiten en het blauwe vinkje aanvragen. Wanneer deze tool toegevoegd wordt, is nog niet bekend.

17 OKTOBER

Beperk wie je kan @-en op Twitter

De mention, de functie waarmee je iemand kunt taggen of toevoegen aan een tweet, op Twitter kan tot nu toe nog altijd onbeperkt gebruikt worden door alle Twitteraars. Daar willen ze binnenkort verandering in brengen. Zo werken ze aan een beperking op mentions per gebruiker. Zo zal je in de toekomst kunnen kiezen om enkel mentions toe te laten door mensen die jou volgen.

Waarom doen ze dat?

Met deze update willen ze pestgedrag en intimidatie aanpakken. Eerder werd er al een 'unmention'-functie aangekondigd en gelanceerd door Twitter. Daarmee kunnen gebruikers zichzelf verwijderen uit een openbaar 'gesprek'. Wanneer de beperkingen op mentions gelanceerd worden, is nog niet duidelijk.

3 OKTOBER

Zelfs Twitter gaat TikTok achterna

Twitter heeft aangekondigd dat het video's op de mobiele app vanaf nu in een volledig scherm gaat tonen. Daardoor zullen de gebruikers net als bij TikTok binnenkort verticaal door video's kunnen scrollen. Een nieuw sociale media kanaal dat zijn pijlen gaat richten op TikTok. De videofunctie zou de komende dagen al toegevoegd kunnen worden aan de IOS-app. 

Alle Android-gebruikers zullen nog een tijdje moeten wachten op deze nieuwe feature binnen Twitter. Vooralsnog is er nog geen datum bekend waarop het bedrijf deze tool uitbreidt naar de Google Play Store. Eerder kopieerden Instagram, Facebook en YouTube deze TikTok-functie ook al.

5 SEPTEMBER

'Circles' worden voor iedereen mogelijk op Twitter

Met Twitter Circles zal het voor jou als gebruiker mogelijk worden om tweets te versturen naar een beperkte groep van maximum 150 leden. Je zou het kunnen zien als de 'Beste Vrienden'-functie die we kennen vanop Instagram. Deze tool werd eerder al getest in een beperkte groep. Als gebruiker wordt het voor jou mogelijk om tot en met 150 mensen toe te voegen aan jouw Circle. Iemand verwijderen zal ook ongemerkt voorbij kunnen gaan. Maar die mensen zien het wel als ze ín de Circle zitten. Dus kijk uit wie je gaat verwijderen.

Met Twitter Circles wil de app het mogelijk maken voor gebruikers om meer controle te krijgen over hun privacy-instellingen. Daarvoor hoeft jouw account in de toekomst dus niet meer verborgen te worden. Deze tool kan je vanaf nu gebruiken bij het updaten van de Twitter-app.

23 AUGUSTUS

Podcasts worden verder geïntegreerd            in de app

Bij Twitter werken ze verder aan de integratie van podcasts op het platform. Ondanks de dalende hype van de content op sociale media, wil Twitter het nog niet opgeven. Zo voorzien ze binnenkort een nieuwe Audio Tab genaamd 'Stations'. Voor de duidelijkheid, dit blijft wel verschillend aan Spaces. Dat format bestaat erin om live in gesprek te gaan met volgers of niet-volgers. Stations zal een heel andere functie inkleden binnen de app.

De podcasts zullen in hetzelfde scherm verschijnen als de Spaces. Maar bij die laatste kan je live in het gesprek duiken, terwijl je podcasts enkel later kunt beluisteren. Ze worden niet live opgenomen in de app, maar wel gepubliceerd wanneer de creator deze beschikbaar wil stellen. Wanneer deze nieuwe functie eraan komt, is nog niet bekend.

9 AUGUSTUS

Audiochat Spaces verandert drastisch

Twitter test met een versie van de eigen Spaces die meer lijkt op een on-demand-radiostation. Het bedrijf wil verder niet ingaan op meer details maar zegt wel de audiochat drastisch te gaan veranderen. Online doken er al screenshots op van hoe die nieuwe versie eruit zal zien.

Twitter benadrukt dat de screenshots een eerste fase zijn van de nieuwe ontwikkeling. Twitter Spaces zal er in de toekomst helemaal anders uitzien. Het zal zelfs niet lijken op wat er nu op die befaamde screenshots te zien is. Vanaf er meer nieuws is, lees je het hier eerst.

Twitter lanceert 'Location Spot'

Middenin de juridische strijd tussen Elon Musk en de makers van Twitter is de app volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe tools. Zo maken ze binnenkort de functie 'Location Spot' officieel bekend. Hiermee kunnen bedrijven allerhande info delen met hun volgers. Zo wordt contact leggen plots een pak makkelijker tussen een professioneel bedrijf & geïnteresseerde volgers/potentiële klanten.

Als bedrijf wordt het mogelijk op jouw bedrijfslocatie (je adres) te delen, maar ook de openingstijden en eventuele contactinformatie. Zo kunnen klanten hen bereiken via sms, e-mail, maar natuurlijk ook nog altijd Twitter Direct Message. Rond de adresfunctie werken ze samen met Google Maps waardoor klanten bij het aanklikken van een adres ook meteen een routebeschrijving kunnen krijgen. Interessante update. Wanneer we die mogen verwachten, is echter nog niet bekend.

3 AUGUSTUS

Twitter maakt gepinde reacties mogelijk

Heb jij ooit een reactie gekregen van een beroemdheid, of gewoon een reactie waarvan je wilde dat je ze voor altijd kon bewaren? Tot vandaag is dat erg moeilijk. Je kan ze namelijk niet ergens bewaren en dus ook niet zomaar terugvinden. Daar heeft Twitter een oplossing voor gevonden. Zo maakt het het binnenkort mogelijk om reacties te pinnen.

Concreet gaat Twitter een introductiescherm voorzien om deze reacties te verzamelen. De eerste testfase werd al in mei uitgevoerd. Daarom lijkt de officiële introductie niet lang meer op zich te zullen wachten. Vanaf het definitief aangekondigd wordt, lees je het hier eerst.

26 JULI

Statusupdates komen terug op Twitter

Een tool die we al langer kennen vanop Facebook komt terug naar Twitter. De app heeft er al verschillende keren mee geëxperimenteerd, laatst nog in 2019, maar de statusupdates zijn nu écht terug van weggeweest. Met die functie kan je als Twitter-gebruiker bij een tweet aangeven hoe je je voelt. De opties zullen beperkt zijn, geeft het platform wel aan. Anders dan op Facebook kan je op Twitter op de status klikken om andere tweets te ontdekken onder dezelfde status.

Na de niet-overname van Elon Musk zit de app dus niet stil. Want zo wordt er ook hard gewerkt aan de Twitter Notes en Twitter Circles. Ook daar verwachten we binnenkort weer nieuws over. Wanneer de statusupdates beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Vanaf er meer updates zijn, lees je dat hier eerst.

12 JULI

Elon Musk koopt Twitter dan toch niet

Het hing al even in de lucht en het nieuws is nu bevestigd. Elon Musk wordt dan toch niet de nieuwe eigenaar van Twitter. De Tesla-gigant heeft zichzelf teruggetrokken als koper nadat hij het niet eens raakte met het bedrijf over de nepaccounts. Die waren voor Musk al langer een probleem en wilde hij gaan aanpakken. Daarover moest hij in onderhandeling met de makers van Twitter, en die onderhandelingen zijn zonder akkoord beëindigd. 

Wat er nu met Twitter moet gebeuren is voorlopig niet duidelijk. Het heeft er alle schijn naar dat er een nieuwe koper gevonden zal moeten worden.

Tweet binnenkort samen

Een functie die we kennen vanuit Instagram. Na de Instagram Collab wordt binnenkort ook de Twitter Collab uitgerold. Daarmee kan je samen met een andere Twitter-gebruiker een tweet maken en versturen. Samen. De officiële titel van deze tool 'CoTweets' zal ervoor zorgen dat de 2 accounts als afzender van de tweet gepubliceerd worden. 

Je kan ook zelf een tweet maken en iemand taggen als co-creator. Zonder dat die andere persoon mee heeft gewerkt aan die tweet. Momenteel wordt deze update volop getest binnen een speciale bètaversie. Wanneer deze functie uitgerold wordt, is nog niet bekend.

27 JUNI

Schrijf langere berichten met Twitter Notes

Met Twitter Notes kan je binnenkort berichten schrijven die langer zijn dan 280 tekens. Zo krijg je de mogelijkheid om langere artikels te schrijven en binnen die artikels zelfs afbeeldingen en andere tweets te integreren. Momenteel is een groep van ervaren schrijvers aan het werken aan de functie door de update te testen. Twitter houdt momenteel een lijstje bij van hun werken.

Momenteel is het zo dat die schrijvers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Canada deze tool al kunnen testen. Wanneer deze functie voor alle gebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend.

13 JUNI

Twitter breidt shopping functie uit

In de Verenigde Staten is Twitter momenteel bezig met de testfase van een uitgebreide shopfunctie. Zo kunnen gebruikers via 'Product Drops' nu een seintje krijgen over wanneer een bepaald product (opnieuw) gelanceerd wordt. 

Daarna zullen gebruikers de knop 'herinner mij' kunnen inschakelen waarna ze op het moment van de lancering een nieuwe melding krijgen met het heuglijke nieuws. In de tweet zelf zal dan de naam, de kostprijs, en de beschrijving van het product zitten. Bedrijven zoals Dior en Home Depot werken nu samen met Twitter voor de uitrol van deze tool.

Wanneer deze verder uitgerold wordt, is nog onbekend.

5 JUNI

Krijgen we binnenkort pushmeldingen over zoekopdrachten

Bij Twitter doen ze er alles aan om de activiteit van de gebruiker zo interessant mogelijk te houden. De feed is op maat gemaakt, je kunt zoeken wat je wilt. Maar ze werken aan meer.

Twitter is bezig met de uitrol van een nieuwe functie waarmee je pushmeldingen krijgt over bepaalde zoekopdrachten. Over welke dat exact gaat, zou jij helemaal zelf kunnen instellen. Het werkt zo: als je een zoekopdracht ingeeft krijg je binnenkort de optie om via de +-button te abonneren op dat zoekwoord of die ene zoekopdracht. Wanneer deze functie uitgerold wordt, is nog niet bekend.

31 MEI

CIRCLES WORDEN UITGEBREID NAAR VOOR GEBRUIKERS

Twitter heeft aangegeven dat het de nieuwe functie Twitter Circles stilaan gaat uitrollen naar meerdere gebruikers. Circles is de Twitter-variant van wat we kennen op Instagram in de vorm van Instagram Beste Vrienden. Hier deel je content voor een specifieke groep vrienden.

Let wel op. Aan zo'n Circle kan je 'slechts' 150 mensen toevoegen. Daarna word je door Twitter gevraagd om mensen te verwijderen zodat je weer nieuwe en andere vrienden kunt toevoegen.

Je kan checken of jij al gebruik kunt maken van deze nieuwe functie door de app te updaten en bij het opmaken van de tweet binnen de instellingen te zoeken naar Twitter Circle. Veel succes.

25 MEI

NIEUWE LOOK TWITTER CREATE

Twitter zit in een nieuw jasje. Net als Instagram. Met dit nieuwe design wil Twitter de content professionaliseren. Zo zullen ze onder andere gelijkaardige content groeperen om het overzicht voor de gebruiker te bewaren.

Daarnaast wordt ook het taggen op een nieuwe manier toegepast binnen de app. De zoekbalk is aangepakt en geoptimaliseerd in z'n werking. Zo zal je vanaf nu de content die je zoekt makkelijker kunnen vinden.

Deze nieuwe update is nu te downloaden via de Appstore van jouw smartphone.

4 MEI

START EEN SPACE OVER EEN SPECIFIEKE TWEET

Twitter maakt het binnenkort voor jou mogelijk om een Twitter Space, dat is een podcast/audioruimte te maken, over een bepaalde tweet. Zo kan die ene tweet waar jij met anderen over wilt babbelen, betrokken worden in jouw Space. Op basis daarvan kunnen gebruikers dan ontdekken of de Space interessant is voor hen.

Op deze manier zal je als gebruikers de mogelijkheid hebben om nog specifieker op zoek te gaan naar jouw ideale Space. Wanneer je zo'n tweet -waar een Space over wordt opgezet- hebt gevonden, kom je alles te weten over het onderwerp dankzij het gesprek. 

TWITTER TEST TWITTEREN VOOR BEPERKT PUBLIEK

Twitter is bezig met het ontwikkelen van een functie die we al kennen vanop Instagram. Op Insta is het namelijk mogelijk om stories te plaatsen voor jouw 'Beste vrienden'. Dat is een beperkte groep waarmee jij jouw content kunt delen. Ook Twitter gaat dit uitwerken op het eigen platform. Zo maken ze het met Twitter 'Circle' mogelijk om te tweeten voor een beperkte groep lezers.

In totaal kunnen er zo'n 150 gebruikers toegevoegd worden aan zo'n 'Circle-groep'. Deze tweet kan niet geretweet worden door eender wie binnen de groep. Momenteel is deze functie mogelijk voor een beperkt aantal gebruikers. Of en wanneer deze functie toegankelijk wordt voor iedereen.

5 APRIL

MAKEN WE BINNENKORT SAMEN TWEETS?

Binnenkort is het misschien mogelijk om samen met een andere persoon tweets te versturen. Twitter werkt namelijk aan een Collaboration-tool. Zo zal het onderaan te zien zijn met wie je de tweet aan het schrijven bent. Daar zal onderaan het bewerkveld een knop voor terug te vinden zijn.

Het zal mogelijk zijn om samen met openbare accounts een tweet te schrijven. Het account dat je vraagt mee te tweeten moet jou wel volgen.

Wanneer deze tool beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

23 MAART

TWITTER VOEGT MANIER TOE OM GIFS TE MAKEN

IOS-gebruikers zullen binnenkort zelf GIFS kunnen maken binnen Twitter. Dat heeft het platform zelf aangekondigd. Wanneer je de camera aanklikt in de app krijg je de optie ‘GIF-creatie’. Met die knop kan jij dan aan de slag in het maken van jouw eigen grappige filmpje.

Eerder was het voor gebruikers ook al mogelijk om Live Photo’s om te vormen tot een GIF. Maar nu wordt het dus breder getrokken met de mogelijkheid om zelf GIFS op te nemen.

Wanneer deze tool voor iedereen beschikbaar zal zijn, lees je hier.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

21 MAART

OP TWITTER KAN JE SPACES-SNIPPETS POSTEN

Twitter Spaces zijn een gigantisch succes op het platform. In tegenstelling tot de Twitter Fleets worden de Spaces veelvuldig gebruikt in de app. En daar wil het platform dezer dagen extra op inzetten. Zo gaan ze het toevoegen van snippets, ofwel korte fragmenten van een Space, in een tweet mogelijk maken.

Zo kan je een fragment van 30 seconden uploaden als tweet om deze te promoten op Twitter. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende of grappige uitspraak van de hosten of 1 van de gasten. Het zal er erg professioneel uitzien, aldus het platform.

Vanaf wanneer deze update mogelijk is, is nog niet bekend.

15 MAART

TWITTER WERKT AAN TWITTER AWARDS

Na de Twitter Fooien, de Super Follows en andere abonnementen, komt Twitter met een Award-optie. Dat wordt een nieuwe manier om inkomsten te genereren via inspanningen die op het platform zelf gebeuren. De Award zal getoond worden in het scherm via een cadeau-icoon in de onderste tweetbalk. Deze functie heeft het mooi gekopieerd van bijvoorbeeld TikTok en Reddit.

Twitter wil het zo aantrekkelijker maken om te doneren aan creators. Jouw volgers zullen je ook gewoon kunnen steunen via deze Award-optie. Zo kan je bij een virale tweet op een andere manier zichtbaar worden.

TWITTER TREKT MEER EN MEER DE KAART VAN E-COMMERCE

Twitter Shops wordt officieel gelanceerd in de Verenigde Staten en zal snel binnen Europa geïntegreerd worden. Hier zal je als winkel producten kunnen aanbieden via Twitter. Binnen het Twitter-profiel komt er een extra knop ‘Toon Winkel’. En dan komt er een lijst van producten tevoorschijn.

Dit bevestigt de trend van e-commerce binnen sociale media. Na WhatsApp werkt nu ook Twitter aan volgende stappen binnen de integratie van de tool. Officieel gelanceerd binnen Twitter USA, binnenkort naar Europa. Je leest het hier eerst.

Ontdek onze agenda

22 FEBRUARI

TWITTER WERKT AAN VASTGEMAAKTE DM’S

Als je vaak berichten verstuurt via Twitter, zal deze update zeker iets voor jou zijn. Twitter werkt namelijk aan een tool waarmee je DM’s zult kunnen vastmaken.

Hoe doe je dat? Heel simpel. Je gaat naar de privéberichten in Twitter. Je klikt een gesprek dat je wilt vastpinnen lang aan en drukt daarna op ‘Gesprek vastmaken’. Dat zal je in totaal met maximum 6 gesprekken kunnen doen.

Het is niet voor het eerst dat Twitter deze tool lanceert. Eerder deden ze dat al voor abonnees van Twitter Blue.

10 FEBRUARI

GA VANAF NU AAN DE SLAG MET PODCAST-VARIANT TWITTER SPACES

Daar zijn ze. De Twitter Spaces zijn officieel in het land. Vanaf nu kan jij Twitter Spaces, dat is de Clubhouse/podcast-variant van Twitter. En dat heeft wel even geduurd. De Twitter Spaces werden al een tijdje verwacht maar werden lang getest in de Verenigde Staten. Sinds kort zijn ze ook in Europa en dus ook in België aanwezig.

Wanneer er iemand die volgt een Twitter Space heeft geopend, kan je die ontdekken bovenaan de homepage, waar vroeger de Twitter Fleets stonden. Daarnaast kan je zo’n Spaces ook maken, beluisteren of zoeken via de plus-button op het startscherm. Van daar uit kan je ook aan de slag met deze tool.

Ga jij zelf aan de slag met Twitter Spaces?

TWITTER TEST VERSNELDE VIDEO’S EN AUDIO-TWEETS

Twitter is bezig met een test om versnelde video’s en audio-tweets mogelijk te maken in de app en op de desktop. Dat meldt één van de bazen van Twitter. Concreet zal het gaan om de opties waarmee je video’s of stukken audio kunt versnellen tot x0.2 en x0.25

De knoppen voor video’s zullen zich rechtsboven in de tweet bevinden. Daarmee kan je dan de video’s versnellen. Die knop zal je kunnen herkennen als instellingenpictogram.

Deze nieuwe update zit momenteel nog volop in de testfase. Wanneer die werkelijkheid wordt en naar Europa komt, is nog niet bekend.

Ontdek onze agenda

8 FEBRUARI

TWITTER BIEDT MEER ANTWOORD-MOGELIJKHEDEN OP TWEETS

Twitter wil meer interactie tussen privéberichten in de app mogelijk maken door voor gebruikers een nieuwe DM-pictogram aan tweets toe te voegen.

Twitter heeft dit eigenlijk al in 2016 geprobeerd, met een DM-pictogram die ingebouwd was in je directe reactieopties. Op dat moment was Twitter bezig om de DM-activiteit te vergroten. Het wordt afwachten of het nu waardevol wordt. Het is nog niet zeker hoeveel mensen warmlopen voor het idee om vaker direct te kunnen reageren op privégesprekken.

Voorlopig is het een kleinschalige test, alleen op iOS. Het zal ongetwijfeld interessant zijn om te zien wat Twitter als resultaat ontdekt.

4 FEBRUARI

TWITTER BREIDT VIND-IK-NIET-LEUK-KNOP TESTS VERDER UIT

Twitter maakt werk van de vind-ik-niet-leuk-knop. Hiermee gaan gebruikers andere tweets als niet fijn of leuk bestempelen. Dat meldt het platform. De functie werd alleen getest onder een beperkt publiek binnen de IPhone-gebruikers. Maar nu wordt die test uitgebreid naar willekeurige Android-browsergebruikers.
Op dit moment veranderen de stemmen nog niets aan de volgorde waarin gebruikers tweets te zien krijgen. Ook zijn de duimpjes nog niet door de schrijver van de tweet te bekijken.
Momenteel veranderen de stemmen nog niets aan het algoritme waarin gebruikers tweets te zien krijgen. Ook duimpjes zijn nog niet altijd door de schrijver van de tweet te bekijken.

3 FEBRUARI

TWITTER MAAKT LONGREADS BINNENKORT MOGELIJK

Twitter werkt aan ‘Twitter Articles’. Deze functie zou gebruikers de mogelijkheid geven om langere artikelen te schrijven op het platform. Twitter bevestigt noch ontkent de ontwikkeling van de nieuwe functie.

In een reactie zegt Twitter dat het altijd nieuwe manieren probeert te vinden om gesprekken op het platform op gang te brengen. Het bedrijf bevestigde dus niet of de functie daadwerkelijk zal worden uitgerold.

Deze ontdekking van die mogelijke Twitter-functie doet denken aan begin vorig jaar. Toen nam het de Nederlandse dienst Revue over voor betaalde nieuwsbrieven. Revue geeft schrijvers van nieuwsbrieven de mogelijkheid om geld te verdienen door ontvangers voor de nieuwsbrieven te laten betalen.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

25 JANUARI

MAAK KENNIS MET DE TWITTER FLOCKS

Twitter ontwikkelt een functie waarbij je tweets alleen kan delen met een kleine groep van vrienden. De zogenaamde Flock-optie wordt momenteel door Twitter volop getest.

Met de feature zou je zo’n 150 mensen kunnen toevoegen aan een Flock. Tweets die naar een Flock worden gestuurd zullen niet openbaar toegankelijk zijn, maar uitsluitend zichtbaar voor leden van de desbetreffende Flock. 

Gebruikers zullen de optie krijgen om een tweet al dan niet publiekelijk zichtbaar te maken. Dat doet dan weer denken aan de closefriends-optie van Instagram bij het plaatsen van een story.

24 JANUARI

TWITTER MAAKT WERK VAN NFT-INTEGRATIE

Op Twitter kun je sindskort zeshoekige profielafbeeldingen tegenkomen bij bepaalde gebruikers. Wie NFT's op afbeeldingen bezit (zoals de Bored Ape Yacht Club), kan deze instellen als profielafbeelding op Twitter met speciale vormgeving. Hoe ze er exact uit zullen zien, of wanneer ze worden gelanceerd, is nog niet bekend.

Volg het hier op de voet!

13 JANUARI

TWITTER TEST NIEUWE ZOEKBALK

Twitter test bij sommige iOS-gebruikers een nieuwe zoekbalk in de Home-tab. In die balk zie je een of twee nieuwe zoekknoppen. De functie is aangekondigd door Twitter zelf via – natuurlijk – een tweet.

In de eerste nieuwe versie lijkt de zoekbalk op de huidige stijl. Het is in het centrum van de Home-tab en het maakt het zoeken wat toegankelijker. De tweede versie is wat anders en heeft een rond icoontje aan de rechter kant. Daarnaast is ook de Explore-tab iets veranderd en lijkt de stijl wat meer op de versie van de Mac en web-app.


De nieuwe functie is nu nog beschikbaar voor een select aantal Twitteraars.

10 JANUARI

TWITTER TEST VIDEOREACTIE’S

Twitter neemt de volgende stappen met zijn full-screen, video reply optie. Dat doen ze met de lancering van een live test op iOS die gebruikers in staat zal stellen om 'Quote Tweet with reaction' te kiezen om een unieke Tweet take te creëren en aan te passen.

De optie, die voor het eerst werd gespot tijdens het testen vorige maand, neemt in wezen de belangrijkste elementen van Fleets, zijn mislukte Stories kloon, en hergebruikt ze binnen de reguliere tweet ervaring.

In dezelfde lijn test Twitter ook een geüpdatete teksteditor optie voor tweets, die je in staat zou stellen om meer kleur en aanwezigheid toe te voegen aan je commentaar.

De tijd zal het leren, maar je kunt verwachten dat deze nieuwe, schermvullende reacties op tweets binnenkort je tijdlijn zullen infiltreren.

Ontdek onze agenda

22 december

TWITTER TEST EEN EXPLORE-PAGINA

Twitter is momenteel bezig met het testen van een 'Explore'-pagina. En die lijkt verdacht veel op die van TikTok. Daarmee zal je nieuwe content kunnen vinden die volgens het algoritme goed bij je past.

Voorlopig is de functie alleen nog te gebruiken door een aantal mensen in bepaalde Engels-sprekende landen. Het is niet bekend wanneer de nieuwe Explore-pagina naar iedereen wordt uitgerold. 

Maar dat zal in ieder geval op zowel iOS- als Android-apparaten gebeuren.

ALLE VIDEO’S KRIJGEN AUTOMATISCHE BIJSCHRIFTEN OP TWITTER

Twitter heeft aangekondigd dat binnenkort bij alle video's die in tweets worden geüpload, auto-bijschriften zullen worden ingeschakeld. Hierdoor zullen gebruikers meer manieren krijgen om video-inhoud in de app te consumeren.

Vanaf het gelanceerd wordt, zullen alle video's die bij tweets zijn gevoegd, automatisch bijschriften krijgen. Bijschriften zullen worden geactiveerd voor in-stream video's op zowel iOS als Android. Desktop-gebruikers zullen in staat zijn om ze aan en uit te schakelen wanneer ze dat willen.

Wanneer deze functie officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

30 november

TWITTER BLUE LANCEERT THEMA-ICONEN

Twitter Blue abonnees kunnen binnenkort een aantal nieuwe feestelijke functies uitproberen. Zoals je kunt zien in deze afbeeldingen, gedeeld door app-onderzoeker Alessandro Paluzzi, hebben de nieuwe iconen betrekking op seizoenen en vakantievieringen. 

Je zult deze iconen voor een meerprijs van €3 bovenop het abonnement van Twitter Blue kunnen activeren. De iconen moeten zorgen voor een frisse vibe binnen Twitter Blue. 

Of ze effectief al in werking zijn, is nog niet bekend. Ook over een eventuele lanceringsdatum weten we voorlopig nog niets.

24 NOVEMBER

TWITTER INTRODUCEERT LIVE SHOPPING

Samen met Walmart heeft Twitter onlangs een live shopping-functie getest. Gebruikers kunnen dan producten kopen die tijdens een livestream worden getoond. Het eerste online shopping event was er eentje met zanger en TikTok-ster Jason Derulo. 

Eerder dit jaar kondigde Twitter al aan dat Live Shopping eraan zit te komen. Een aantal Amerikaanse bedrijven gaan daar ondertussen al mee aan de slag. Maar voorlopig is deze functie enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer