SOCIALE MEDIA UPDATE: TWITTER

LEES AL HET NIEUWS OVER TWITTER HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die Twitter aankondigt.

4 MEI

START EEN SPACE OVER EEN SPECIFIEKE TWEET

Twitter maakt het binnenkort voor jou mogelijk om een Twitter Space, dat is een podcast/audioruimte te maken, over een bepaalde tweet. Zo kan die ene tweet waar jij met anderen over wilt babbelen, betrokken worden in jouw Space. Op basis daarvan kunnen gebruikers dan ontdekken of de Space interessant is voor hen.

Op deze manier zal je als gebruikers de mogelijkheid hebben om nog specifieker op zoek te gaan naar jouw ideale Space. Wanneer je zo'n tweet -waar een Space over wordt opgezet- hebt gevonden, kom je alles te weten over het onderwerp dankzij het gesprek. 

TWITTER TEST TWITTEREN VOOR BEPERKT PUBLIEK

Twitter is bezig met het ontwikkelen van een functie die we al kennen vanop Instagram. Op Insta is het namelijk mogelijk om stories te plaatsen voor jouw 'Beste vrienden'. Dat is een beperkte groep waarmee jij jouw content kunt delen. Ook Twitter gaat dit uitwerken op het eigen platform. Zo maken ze het met Twitter 'Circle' mogelijk om te tweeten voor een beperkte groep lezers.

In totaal kunnen er zo'n 150 gebruikers toegevoegd worden aan zo'n 'Circle-groep'. Deze tweet kan niet geretweet worden door eender wie binnen de groep. Momenteel is deze functie mogelijk voor een beperkt aantal gebruikers. Of en wanneer deze functie toegankelijk wordt voor iedereen.

5 APRIL

MAKEN WE BINNENKORT SAMEN TWEETS?

Binnenkort is het misschien mogelijk om samen met een andere persoon tweets te versturen. Twitter werkt namelijk aan een Collaboration-tool. Zo zal het onderaan te zien zijn met wie je de tweet aan het schrijven bent. Daar zal onderaan het bewerkveld een knop voor terug te vinden zijn.

Het zal mogelijk zijn om samen met openbare accounts een tweet te schrijven. Het account dat je vraagt mee te tweeten moet jou wel volgen.

Wanneer deze tool beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

23 MAART

TWITTER VOEGT MANIER TOE OM GIFS TE MAKEN

IOS-gebruikers zullen binnenkort zelf GIFS kunnen maken binnen Twitter. Dat heeft het platform zelf aangekondigd. Wanneer je de camera aanklikt in de app krijg je de optie ‘GIF-creatie’. Met die knop kan jij dan aan de slag in het maken van jouw eigen grappige filmpje.

Eerder was het voor gebruikers ook al mogelijk om Live Photo’s om te vormen tot een GIF. Maar nu wordt het dus breder getrokken met de mogelijkheid om zelf GIFS op te nemen.

Wanneer deze tool voor iedereen beschikbaar zal zijn, lees je hier.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

21 MAART

OP TWITTER KAN JE SPACES-SNIPPETS POSTEN

Twitter Spaces zijn een gigantisch succes op het platform. In tegenstelling tot de Twitter Fleets worden de Spaces veelvuldig gebruikt in de app. En daar wil het platform dezer dagen extra op inzetten. Zo gaan ze het toevoegen van snippets, ofwel korte fragmenten van een Space, in een tweet mogelijk maken.

Zo kan je een fragment van 30 seconden uploaden als tweet om deze te promoten op Twitter. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende of grappige uitspraak van de hosten of 1 van de gasten. Het zal er erg professioneel uitzien, aldus het platform.

Vanaf wanneer deze update mogelijk is, is nog niet bekend.

15 MAART

TWITTER WERKT AAN TWITTER AWARDS

Na de Twitter Fooien, de Super Follows en andere abonnementen, komt Twitter met een Award-optie. Dat wordt een nieuwe manier om inkomsten te genereren via inspanningen die op het platform zelf gebeuren. De Award zal getoond worden in het scherm via een cadeau-icoon in de onderste tweetbalk. Deze functie heeft het mooi gekopieerd van bijvoorbeeld TikTok en Reddit.

Twitter wil het zo aantrekkelijker maken om te doneren aan creators. Jouw volgers zullen je ook gewoon kunnen steunen via deze Award-optie. Zo kan je bij een virale tweet op een andere manier zichtbaar worden.

TWITTER TREKT MEER EN MEER DE KAART VAN E-COMMERCE

Twitter Shops wordt officieel gelanceerd in de Verenigde Staten en zal snel binnen Europa geïntegreerd worden. Hier zal je als winkel producten kunnen aanbieden via Twitter. Binnen het Twitter-profiel komt er een extra knop ‘Toon Winkel’. En dan komt er een lijst van producten tevoorschijn.

Dit bevestigt de trend van e-commerce binnen sociale media. Na WhatsApp werkt nu ook Twitter aan volgende stappen binnen de integratie van de tool. Officieel gelanceerd binnen Twitter USA, binnenkort naar Europa. Je leest het hier eerst.

Check onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

22 FEBRUARI

TWITTER WERKT AAN VASTGEMAAKTE DM’S

Als je vaak berichten verstuurt via Twitter, zal deze update zeker iets voor jou zijn. Twitter werkt namelijk aan een tool waarmee je DM’s zult kunnen vastmaken.

Hoe doe je dat? Heel simpel. Je gaat naar de privéberichten in Twitter. Je klikt een gesprek dat je wilt vastpinnen lang aan en drukt daarna op ‘Gesprek vastmaken’. Dat zal je in totaal met maximum 6 gesprekken kunnen doen.

Het is niet voor het eerst dat Twitter deze tool lanceert. Eerder deden ze dat al voor abonnees van Twitter Blue.

10 FEBRUARI

GA VANAF NU AAN DE SLAG MET PODCAST-VARIANT TWITTER SPACES

Daar zijn ze. De Twitter Spaces zijn officieel in het land. Vanaf nu kan jij Twitter Spaces, dat is de Clubhouse/podcast-variant van Twitter. En dat heeft wel even geduurd. De Twitter Spaces werden al een tijdje verwacht maar werden lang getest in de Verenigde Staten. Sinds kort zijn ze ook in Europa en dus ook in België aanwezig.

Wanneer er iemand die volgt een Twitter Space heeft geopend, kan je die ontdekken bovenaan de homepage, waar vroeger de Twitter Fleets stonden. Daarnaast kan je zo’n Spaces ook maken, beluisteren of zoeken via de plus-button op het startscherm. Van daar uit kan je ook aan de slag met deze tool.

Ga jij zelf aan de slag met Twitter Spaces?

TWITTER TEST VERSNELDE VIDEO’S EN AUDIO-TWEETS

Twitter is bezig met een test om versnelde video’s en audio-tweets mogelijk te maken in de app en op de desktop. Dat meldt één van de bazen van Twitter. Concreet zal het gaan om de opties waarmee je video’s of stukken audio kunt versnellen tot x0.2 en x0.25

De knoppen voor video’s zullen zich rechtsboven in de tweet bevinden. Daarmee kan je dan de video’s versnellen. Die knop zal je kunnen herkennen als instellingenpictogram.

Deze nieuwe update zit momenteel nog volop in de testfase. Wanneer die werkelijkheid wordt en naar Europa komt, is nog niet bekend.

Check onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

8 FEBRUARI

TWITTER BIEDT MEER ANTWOORD-MOGELIJKHEDEN OP TWEETS

Twitter wil meer interactie tussen privéberichten in de app mogelijk maken door voor gebruikers een nieuwe DM-pictogram aan tweets toe te voegen.

Twitter heeft dit eigenlijk al in 2016 geprobeerd, met een DM-pictogram die ingebouwd was in je directe reactieopties. Op dat moment was Twitter bezig om de DM-activiteit te vergroten. Het wordt afwachten of het nu waardevol wordt. Het is nog niet zeker hoeveel mensen warmlopen voor het idee om vaker direct te kunnen reageren op privégesprekken.

Voorlopig is het een kleinschalige test, alleen op iOS. Het zal ongetwijfeld interessant zijn om te zien wat Twitter als resultaat ontdekt.

4 FEBRUARI

TWITTER BREIDT VIND-IK-NIET-LEUK-KNOP TESTS VERDER UIT

Twitter maakt werk van de vind-ik-niet-leuk-knop. Hiermee gaan gebruikers andere tweets als niet fijn of leuk bestempelen. Dat meldt het platform. De functie werd alleen getest onder een beperkt publiek binnen de IPhone-gebruikers. Maar nu wordt die test uitgebreid naar willekeurige Android-browsergebruikers.
Op dit moment veranderen de stemmen nog niets aan de volgorde waarin gebruikers tweets te zien krijgen. Ook zijn de duimpjes nog niet door de schrijver van de tweet te bekijken.
Momenteel veranderen de stemmen nog niets aan het algoritme waarin gebruikers tweets te zien krijgen. Ook duimpjes zijn nog niet altijd door de schrijver van de tweet te bekijken.

3 FEBRUARI

TWITTER MAAKT LONGREADS BINNENKORT MOGELIJK

Twitter werkt aan ‘Twitter Articles’. Deze functie zou gebruikers de mogelijkheid geven om langere artikelen te schrijven op het platform. Twitter bevestigt noch ontkent de ontwikkeling van de nieuwe functie.

In een reactie zegt Twitter dat het altijd nieuwe manieren probeert te vinden om gesprekken op het platform op gang te brengen. Het bedrijf bevestigde dus niet of de functie daadwerkelijk zal worden uitgerold.

Deze ontdekking van die mogelijke Twitter-functie doet denken aan begin vorig jaar. Toen nam het de Nederlandse dienst Revue over voor betaalde nieuwsbrieven. Revue geeft schrijvers van nieuwsbrieven de mogelijkheid om geld te verdienen door ontvangers voor de nieuwsbrieven te laten betalen.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

25 JANUARI

MAAK KENNIS MET DE TWITTER FLOCKS

Twitter ontwikkelt een functie waarbij je tweets alleen kan delen met een kleine groep van vrienden. De zogenaamde Flock-optie wordt momenteel door Twitter volop getest.

Met de feature zou je zo’n 150 mensen kunnen toevoegen aan een Flock. Tweets die naar een Flock worden gestuurd zullen niet openbaar toegankelijk zijn, maar uitsluitend zichtbaar voor leden van de desbetreffende Flock. 

Gebruikers zullen de optie krijgen om een tweet al dan niet publiekelijk zichtbaar te maken. Dat doet dan weer denken aan de closefriends-optie van Instagram bij het plaatsen van een story.

24 JANUARI

TWITTER MAAKT WERK VAN NFT-INTEGRATIE

Op Twitter kun je sindskort zeshoekige profielafbeeldingen tegenkomen bij bepaalde gebruikers. Wie NFT's op afbeeldingen bezit (zoals de Bored Ape Yacht Club), kan deze instellen als profielafbeelding op Twitter met speciale vormgeving. Hoe ze er exact uit zullen zien, of wanneer ze worden gelanceerd, is nog niet bekend.

Volg het hier op de voet!

13 JANUARI

TWITTER TEST NIEUWE ZOEKBALK

Twitter test bij sommige iOS-gebruikers een nieuwe zoekbalk in de Home-tab. In die balk zie je een of twee nieuwe zoekknoppen. De functie is aangekondigd door Twitter zelf via – natuurlijk – een tweet.

In de eerste nieuwe versie lijkt de zoekbalk op de huidige stijl. Het is in het centrum van de Home-tab en het maakt het zoeken wat toegankelijker. De tweede versie is wat anders en heeft een rond icoontje aan de rechter kant. Daarnaast is ook de Explore-tab iets veranderd en lijkt de stijl wat meer op de versie van de Mac en web-app.


De nieuwe functie is nu nog beschikbaar voor een select aantal Twitteraars.

10 JANUARI

TWITTER TEST VIDEOREACTIE’S

Twitter neemt de volgende stappen met zijn full-screen, video reply optie. Dat doen ze met de lancering van een live test op iOS die gebruikers in staat zal stellen om 'Quote Tweet with reaction' te kiezen om een unieke Tweet take te creëren en aan te passen.

De optie, die voor het eerst werd gespot tijdens het testen vorige maand, neemt in wezen de belangrijkste elementen van Fleets, zijn mislukte Stories kloon, en hergebruikt ze binnen de reguliere tweet ervaring.

In dezelfde lijn test Twitter ook een geüpdatete teksteditor optie voor tweets, die je in staat zou stellen om meer kleur en aanwezigheid toe te voegen aan je commentaar.

De tijd zal het leren, maar je kunt verwachten dat deze nieuwe, schermvullende reacties op tweets binnenkort je tijdlijn zullen infiltreren.

Check onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

22 december

TWITTER TEST EEN EXPLORE-PAGINA

Twitter is momenteel bezig met het testen van een 'Explore'-pagina. En die lijkt verdacht veel op die van TikTok. Daarmee zal je nieuwe content kunnen vinden die volgens het algoritme goed bij je past.

Voorlopig is de functie alleen nog te gebruiken door een aantal mensen in bepaalde Engels-sprekende landen. Het is niet bekend wanneer de nieuwe Explore-pagina naar iedereen wordt uitgerold. 

Maar dat zal in ieder geval op zowel iOS- als Android-apparaten gebeuren.

ALLE VIDEO’S KRIJGEN AUTOMATISCHE BIJSCHRIFTEN OP TWITTER

Twitter heeft aangekondigd dat binnenkort bij alle video's die in tweets worden geüpload, auto-bijschriften zullen worden ingeschakeld. Hierdoor zullen gebruikers meer manieren krijgen om video-inhoud in de app te consumeren.

Vanaf het gelanceerd wordt, zullen alle video's die bij tweets zijn gevoegd, automatisch bijschriften krijgen. Bijschriften zullen worden geactiveerd voor in-stream video's op zowel iOS als Android. Desktop-gebruikers zullen in staat zijn om ze aan en uit te schakelen wanneer ze dat willen.

Wanneer deze functie officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

30 november

TWITTER BLUE LANCEERT THEMA-ICONEN

Twitter Blue abonnees kunnen binnenkort een aantal nieuwe feestelijke functies uitproberen. Zoals je kunt zien in deze afbeeldingen, gedeeld door app-onderzoeker Alessandro Paluzzi, hebben de nieuwe iconen betrekking op seizoenen en vakantievieringen. 

Je zult deze iconen voor een meerprijs van €3 bovenop het abonnement van Twitter Blue kunnen activeren. De iconen moeten zorgen voor een frisse vibe binnen Twitter Blue. 

Of ze effectief al in werking zijn, is nog niet bekend. Ook over een eventuele lanceringsdatum weten we voorlopig nog niets.

24 NOVEMBER

TWITTER INTRODUCEERT LIVE SHOPPING

Samen met Walmart heeft Twitter onlangs een live shopping-functie getest. Gebruikers kunnen dan producten kopen die tijdens een livestream worden getoond. Het eerste online shopping event was er eentje met zanger en TikTok-ster Jason Derulo. 

Eerder dit jaar kondigde Twitter al aan dat Live Shopping eraan zit te komen. Een aantal Amerikaanse bedrijven gaan daar ondertussen al mee aan de slag. Maar voorlopig is deze functie enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

Deel dit bericht op

Lees meer