Sociale Media Update: Twitter lanceert bewerkingsfunctie

  •  

Twitter lanceert bewerkingsfunctie

Ze hebben geplooid. Jawel, je leest het goed. Twitter komt met de uitermate langverwachte bewerkingsmogelijkheid binnen Twitter. Over het hoe en het wat is momenteel nog maar weinig bekend. Maar de makers van de tool hebben dit nieuws formeel en officieel bevestigd. De knop zal je kunnen terugvinden bij de drie puntjes boven de tweet. Daar zal je tekst, afbeeldingen, video's of GIF's kunnen toevoegen en of wijzigen. Je zal als gebruiker en lezer van tweets ook altijd kunnen zien of een tweet bewerkt werd of niet. Tweeten maar!

Wanneer mogen we die knop verwachten?

'Circles' worden voor iedereen mogelijk op Twitter

Met Twitter Circles zal het voor jou als gebruiker mogelijk worden om tweets te versturen naar een beperkte groep van maximum 150 leden. Je zou het kunnen zien als de 'Beste Vrienden'-functie die we kennen vanop Instagram. Deze tool werd eerder al getest in een beperkte groep. Als gebruiker wordt het voor jou mogelijk om tot en met 150 mensen toe te voegen aan jouw Circle. Iemand verwijderen zal ook ongemerkt voorbij kunnen gaan. Maar die mensen zien het wel als ze ín de Circle zitten. Dus kijk uit wie je gaat verwijderen.

Waarom deze update?

Gaming-app verdwijnt van Facebook

2 jaar na de introductie van het gaming platform 'Facebook Gaming' wordt het alweer afgevoerd. Eind oktober valt de app in geen enkele app store meer te downloaden. De spelletjes blijven wel beschikbaar op Facebook. Binnen Facebook Gaming kon je naar livestreams van andere gamers & content creators kijken. Zelf gamen was er nooit mogelijk omdat de Apple Appstore zo'n platform niet kon ondersteunen. 

Wat betekent dat?

Maak jouw tijdslijn persoonlijker

Instagram gaat het binnenkort mogelijk maken om jouw eigen feed persoonlijker te maken. Zo willen ze ervoor zorgen dat alle 'voor jou niet-interessante berichten' verborgen worden uit jouw tijdslijn. Het algoritme zal rekening houden met de onderwerpen die jij niet op jouw feed wil zien. Het was al langer mogelijk om posts te markeren als 'niet interessant'. Maar nu wordt het mogelijk om in één keer meerdere topics te bannen vanop jouw tijdslijn.

Hoe werkt dat?

Reels krijgt nieuwe knop

Binnenkort wordt het voor creators mogelijk om Reels beter te ordenen. Het gaat om de knop 'Topics' waardoor je als gebruiker en maker van Reels kunt beslissen om een categorie toe te voegen aan je Reel. Zo kunnen jouw video's in de toekomst beter gevonden worden door andere Instagram-gebruikers. 

Waarom doen ze dat?

Plan binnenkort LinkedIn-posts in

Zou het? Zou het echt? Jazeker! Binnenkort wordt het mogelijk voor alle gebruikers om LinkedIn-posts rechtstreeks via het platform in te plannen. Hoe? Heel simpel. Bij het maken van een LinkedIn-bericht krijg je onderaan rechts een klokje te zien. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om de dag en het uur te gaan selecteren. Tot het moment van publicatie wordt jouw LinkedIn-post dan bewaard binnen het platform.

Waarom voegen ze deze functie toe?

Deel dit bericht op

Lees meer