Sociale Media Update: Voeg meer dan 1 link toe aan je 'Link in Bio'

Voeg meer dan 1 link toe aan je 'Link in Bio'

Mark Zuckerberg & co zijn bezig aan wat misschien wel de meestgevraagde update van de voorbije jaren moet zijn: meerdere linken in jouw Instagram Bio. Jawel, het is zover. Sterker nog, bij Meta zijn ze deze tool nu al aan het uitrollen. Zo zal je als gebruiker tot maximum 5 linkjes toe kunnen voegen aan jouw bio op Instagram. Qua lay-out verandert er niet veel aan jouw profiel wanneer je meerdere links toevoegt. 

Meer details lees je hier.

Laat zien welke muziek je luistert

BeReal, de populaire app die veelvuldig gebruikt wordt binnen Gen Z is bezig met het uitrollen van een nieuwe functie. Zo hebben ze een extra button gelanceerd waar je kan toevoegen welke muziek/podcast je aan het luisteren bent bij het nemen van de BeReal. De app heeft namelijk een samenwerking afgesloten met Spotify om deze update mogelijk te maken. Een leuke toevoeging, tot nader order nog altijd zonder grote professionele meerwaarde. Zoals dat ook met de gehele app is.

Lees hier meer over algemene media.

Zoekfunctie niet meer eender wanneer beschikbaar

Wie geen Twitter-account heeft, of even niet ingelogd is, kan niet langer gebruikmaken van de zoekfunctie binnen de app. Ook op hashtags klikken zal niet meer mogelijk zijn. Vanaf nu moet je altijd ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze opties. Hoe hebben ze dat gedaan vraag je je misschien af? Heel simpel: Twitter heeft gewoon de zoekbalk verwijderd voor niet-ingelogde gebruikers. De reden is natuurlijk dat de applicatie de users wil pushen een account aan te maken of de app enkel te gebruiken wanneer je ingelogd bent.

Al het Twitter-nieuws lees je hier.

Stuur geanimeerde emoji's via WhatsApp

De voorbije weken en maanden heeft WhatsApp verschillende updates aangekondigd en gelanceerd. En er gaan alweer een aantal nieuwe tools de ronde. Zo werkt Meta aan de mogelijkheid om geanimeerde emoji's te versturen via een bericht op WhatsApp. Bewegende emoticons bestaan al langer op Telegram, en dan weet je dat ze bij Meta niet achter kunnen blijven. 

Bèta-gebruikers kunnen deze tool al testen.

Zo blijven berichten met een vervaldatum beschikbaar

Een tijdje geleden introduceerde WhatsApp de mogelijkheid om berichten met een vervaldatum te versturen binnen de app. Nu hebben ze bij Meta een mogelijkheid toegevoegd waar je berichten met zo'n vervaldatum alsnog kan bewaren. Als gebruiker zal je toestemming moeten vragen aan de afzender van het bericht. Op die manier kan je ervoor zorgen dat bepaalde tijdelijke berichten alsnog beschikbaar blijven. Wanneer deze update gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

Lees hier al het WhatsApp-nieuws.

Deel dit bericht op

Lees meer