menu
close_24px

Sociale Media Update: ChatGPT is de nieuwe bom in de digitale media

 

ChatGPT is de nieuwe bom in de digitale media

Sinds enkele dagen zien we massaal berichten verschijnen op sociale media over een nieuwe generatieve AI-tool. ChatGPT is de naam, een AI chatbot, een virtuele assistent, die teksten schrijft. ​​Deze chatbot is in staat om op een natuurlijke manier te communiceren en te reageren op verschillende vragen en opmerkingen. De tool kan gebruikt worden in verschillende scenario's, zoals het genereren van content, het schrijven van nieuwsberichten, posts voor sociale media of het beantwoorden van vragen in een online forum. 

Is de tool gratis?

Maak 3D-avatars binnen de app

Ben jij het beu een profielfoto te kiezen voor WhatsApp? Binnenkort kan je een 3D-avatar maken binnen de app én gebruiken als profielfoto. De avatar kennen we al langer in Facebook en ook Samsung-gebruikers hebben al langer ervaring met de avatars. WhatsApp gaat je de tools geven om een avatar te maken die zoveel mogelijk op jou lijkt. Niet alleen kan het dienen als profielfoto, je kan het ook gebruiken als bericht naar jouw vrienden of familie om te tonen hoe je je voelt.

Wanneer mogen we deze update verwachten?

Eenmalige berichten komen naar WhatsApp

Berichten die zichzelf verwijderen. Je kent het vanop Instagram en Snapchat, wanneer je een foto hebt verstuurd. Die zijn slechts 1 keer zichtbaar, en daarna verdwijnen ze voor altijd. Ook WhatsApp is bezig met de ontwikkeling van dezelfde feature. Zo worden dergelijke berichten voor één keer beschikbaar gesteld, kunnen ontvangers geen screenshot nemen, en daarna zijn ze verdwenen.

Wat weten we nog?

Twitter vinkjes worden beschikbaar gesteld

Vanaf nu is Twitter opnieuw begonnen met de blauwe vinkjes. Ze zijn vanaf nu officieel te koop. Bij Twitter hebben ze beloofd de controle beter te bewaren over wie er zo'n vinkje aan mag kopen. Een blauw vinkje kan je aankopen bij het afsluiten van een Twitter Blue-abonnement. Dat kost je als gebruiker 8 dollar wanneer je een Android-smartphone hebt, als Apple-gebruiker kost het je 11 dollar.

BeReal komt naar Instagram

Candid Stories. Dat is de laatste nieuwe feature van Instagram. Met deze tool gaan ze BeReal achterna en introduceren ze hun eigen versie van deze populaire app. Net zoals in de nieuwe app zal je binnen Candid Stories een foto kunnen nemen van je voor-en achterkant. Ook binnen deze Instagram tool krijgen de gebruikers een dagelijkse melding om een foto te maken. Net zoals op BeReal. Wanneer deze functie effectief gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

Snapchat krijgt desktopversie

Vanaf nu kan je als Snapchat-gebruiker chatten en videogesprekken voeren via de desktopversie. Daarmee wil de app de mogelijkheden breder trekken dan enkel de smartphone. Deze functie bestaat al sinds juli, maar wordt nu concreet en officieel uitgerold.

Share this article on