SPRING MEE OP DE TREND VAN VERTICALE VIDEO’S

SPRING MEE OP DE TREND VAN VERTICALE VIDEO’S

Nog niet aan het TikTokken in 2022? Het is misschien wel dé trend voor dit jaar. Verticale video. Op TikTok, op Instagram Reels, zelfs op YouTube. O-ver-al. Neen, het is nog niet te laat om er zelf mee te beginnen. Maar misschien wel bijna.

En of het populair is, dat staat vast. Op TikTok, hét platform voor verticale video, tellen we sinds 2020 3 miljoen Belgen op TikTok. Ondertussen zijn dat er ook weer ruim meer. Minstens 3 miljoen gebruikers voor een app die bekend is sinds het begin van de pandemie. Dan word je niet belangrijk als app, dan ben je het al een tijdje. 

HOE POPULAIR IS VERTICALE CONTENT?

Ook Instagram heeft het format van TikTok erkend door er zelf een variant van te maken. Met Instagram Reels hebben ze een kopie gemaakt van wat TikTok is. Een mooier compliment voor TikTok bestaat er haast niet. En zo wordt het belang van dit contenttype nog maar eens duidelijk. Dagelijks komen er accounts bij, dagelijks worden er over de hele wereld miljoenen video’s gemaakt. Maar jouw geluk is, dat dat nog weinig voor professioneel gebruik gebeurd. Te weinig vinden wij. Scoren met verticale betekent namelijk dat je scoort bij een doelgroep waarvan je het op het eerste gezicht misschien niet meteen had verwacht. 

Verticale video kan je niet meer wegdenken uit het landschap dat sociale media nu zijn. Waar het voor jou nog een -ver van mijn bed-show is, kan dat heel snel een onderdeel van jouw content planning en of strategie worden. Want neen. Verticale video maken is niet (enkel) voor de jeugd met de selfiesticks, de ringlampen en andere fancy apparatuur. Verticale video is sneller, makkelijker en gebruiksvriendelijker dan ooit.

TikTok+verticale+video

Ontdek onze agenda

WAAR MOET JE OP LETTEN?

Het belangrijkste is dat je goesting hebt om ermee aan de slag te gaan. Jezelf verplichten, zonder dat je er plezier uit haalt, dat werkt niet. Zonder passie haal je nooit het beoogde doel. 

Alles wat daarna komt zou je kunnen zien als bijzaak, maar eigenlijk zijn het gewoon versterkende tools. In principe heb je natuurlijk niks anders nodig dan ideeën, goesting & een smartphone. Dan ben je eigenlijk al vertrokken. Maar om meteen goed van start te gaan geven we graag een paar basisregels mee.

  • Zorg voor goede belichting en audio. Je hoeft daar niet per se een ringlight, een studiolicht, een microfoon of dergelijke te kopen. Gewoon vermijden dat je in de volle wind video’s opneemt als je iets wilt inspreken, of dat er telkens genoeg licht in de ruimte of de omgeving is, gaat al veel problemen voorkomen.

  • Wees creatief. Zorg voor een leuke invalshoek. Doe inspiratie op door zelf even te scrollen op TikTok of Reels alvorens je gaat opnemen. Spring uit het oog met jouw content. Als creator heb je een voordeel op TikTok met jouw professioneel bedrijf. Maar dat voordeel ben je snel kwijt wanneer de content achterhaald of saai is, of als de content helemaal afwijkt van jouw DNA.

  • Zet in op hypes. Speel in op trends. Verhoog daarmee de kans om gezien te worden.

De bal ligt in jouw kamp. Nu starten betekent dat je nog altijd een voorsprong hebt op jouw concurrenten. Wacht je nog even, of gewoon te lang, dan is de trein weggereden en wordt het erg moeilijk om nog aan te haken. Zorg er niet voor dat jij achter de feiten aan moet lopen. Zorg ervoor dat de feiten achter jou aan moeten.

Overtuigd? Schrijf je snel in voor de expertsessie over verticale video op sociale media. Op 31 maart om 11u Om 11u stipt geeft Seppe jou alle tips & tricks om zelf met verticale content aan de slag te gaan. Kan je niet live bijwonen? Dan krijg je nadien de opname van ons.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer