Sociale Media Update: TikTok verslaat Google en OpenAI's Sora verandert videocontent

 

Van zoekmachine tot verslaving: TikTok onder de Europese loep

Wist je dat TikTok nu dé zoekmachine is geworden voor vele jongeren? Ja echt, TikTok haalt Google in. Maar let op, blijf kritisch tegenover desinformatie. Daarnaast heeft TikTok verkiezingscentra geïntroduceerd en wordt er onderzoek gedaan naar hoe verslavend en veilig het platform is voor jongeren.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees snel verder.

Van Sora tot OpenAI's zoekmachine en Adobe's innovatieve assistent

Wow, er is opnieuw opwindend nieuws op het gebied van AI deze week. Wist je dat OpenAI Google regelrecht uitdaagt? Jawel, ze komen op de proppen met hun eigen zoekmachine en spraakassistent. En dat is nog niet alles. Heb je al gehoord van hun nieuwste video-AI-tool, Sora? En laten we Adobe niet vergeten. Met de AI-assistent Sensei wordt documentbeheer moeiteloos en intuïtief.

Er staat een hele nieuwe wereld voor je klaar, ontdek er hier alles over.

Meta en de strijd tegen Apple en politieke content

Deze week hebben we een interessante ontwikkeling gespot in de voortdurende strijd tussen Meta en Apple over kosten voor in-app-aankopen. Daarnaast richt Meta zich op het verminderen van politieke content.

Of je nu graag scrolt, content maakt of adverteert, met deze updates gaan we richting een sociale medialandschap waar balans centraal staat. Benieuwd naar de uitkomst? Duik met ons mee in de details.

Van nieuwe Insta-stickers tot Thread's strijd tegen misleidende informatie

In een tijd waarin onze tijdslijnen overspoeld worden met informatie, zet Meta, het moederbedrijf van Instagram en Threads, belangrijke stappen om de geloofwaardigheid en echtheid van interacties te versterken.

Deze week onthullen we de Instagram Meta Verified comment filter, sprankelende nieuwe stickers en een DM-filter die jouw gebruikerservaring naar een hoger niveau tilt. En alsof dat nog niet genoeg is, verdiepen we ons ook in Threads, die actief strijdt tegen misleidende informatie.

Nieuwsgierig? Blijf zeker verder lezen 👀

WhatsApp zet in op de 3 trends: gebruiksvriendelijkheid, interactie en privacy!

Naast de andere Metakanalen is ook WhatsApp in beweging. Van het beschermen van je privacy tot het stimuleren van interactie en het vereenvoudigen van communicatie met je contacten, WhatsApp zet grote stappen vooruit.

Lees snel verder, want deze veranderingen wil je niet missen.


Een YouTube remix voor je Shorts en een nieuwe look voor creators op tv

YouTube zit ook niet stil en blijft vernieuwen met spannende functies. Binnenkort kun je jouw Shorts verrijken door muziekvideo's te remixen voor een unieke beleving. Daarnaast heeft de TV-app een frisse look gekregen voor een nog meeslepender kijkervaring.

Ontdek hier alle nieuwe mogelijkheden die jou als creator of kijker een rijkere ervaring op het platform zullen bieden.

Deel dit bericht op

Lees meer