Wat zijn de beste tijden om te posten op sociale media?

Bij Someflex begrijpen we het belang van het kiezen van de juiste tijden om berichten op sociale media te plaatsen. Daarom willen we je wijzen op het recente onderzoek van Sprout Social, een toonaangevend platform voor social media management. Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten in de beste tijden om te posten op verschillende sociale mediaplatforms, gebaseerd op de gegevens van meer dan 34.000 klanten wereldwijd.

In de dynamische wereld van social media draait alles om timing. Het plaatsen van berichten op de juiste momenten kan het verschil maken tussen een post die verdrinkt in de massa en een post die viraal gaat. Maar hoe weet je nu wanneer die magische momenten zijn?

De kracht van timing op sociale mediaplatforms

Het onderzoek van Sprout Social biedt waardevolle inzichten in de beste tijden om te posten op verschillende sociale mediaplatforms. Of je nu Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok of Twitter gebruikt, de juiste timing kan je helpen om je doelgroep effectiever te bereiken en de betrokkenheid bij je berichten te vergroten.

Het onderzoek van Sprout Social is gebaseerd op de gegevens van meer dan 34.000 klanten wereldwijd. Dit betrouwbare onderzoek biedt een diepgaand inzicht in de gebruikerspatronen en voorkeuren op verschillende sociale mediaplatforms. Door gebruik te maken van deze data, kun je jouw social media strategie nauwkeurig afstemmen op de beste tijden om te posten.

 

Ontdek onze agenda

 

Optimaliseer je social media strategie met de beste tijden om te posten

Met de inzichten uit het onderzoek van Sprout Social kun je jouw social media strategie naar een hoger niveau tillen. Door te weten wanneer je berichten het meeste engagement kunnen genereren, kun je je content op de juiste momenten plannen en zo je bereik vergroten. Of je nu wilt posten op Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok of Twitter, de beste tijden om te posten zijn nu binnen handbereik.

beste tijden om te posten op sociale mediaBron: https://sproutsocial.com/insights/best-times-to-post-on-social-media/ 

 

Overzicht beste timing per kanaal 

Voor Instagram, het visuele platform bij uitstek, heeft Sprout Social ontdekt dat dinsdagen en woensdagen tussen 9.00 en 13.00 uur de ideale tijden zijn om te posten. Deze momenten sluiten perfect aan bij het gedrag van Instagram-gebruikers, die tijdens deze uren hun feed doorlopen en op zoek zijn naar inspiratie.

LinkedIn, het professionele sociale netwerk, vertoont een consistente piek in engagement tijdens de werkdagen. Het onderzoek toont aan dat de beste tijden om te posten op LinkedIn op dinsdagen en woensdagen tussen 10.00 en 12.00 uur vallen. Dit zijn de momenten waarop professionals actief zijn en je berichten de meeste aandacht kunnen krijgen.

De beste tijden om te posten op Twitter vallen op dinsdagen tot en met donderdagen, voornamelijk tussen 9.00 en 14.00 uur. Dit zijn de momenten waarop gebruikers over het algemeen het meest betrokken zijn. Door je eigen gegevens te analyseren en te experimenteren met verschillende tijden, kun je de ideale momenten ontdekken om een grotere betrokkenheid en zichtbaarheid op Twitter te bereiken.

Volgens het onderzoek van Sprout Social zijn de beste tijden om te posten op Facebook op maandagen tot en met donderdagen tussen 8.00 en 13.00 uur. Tijdens deze uren is er over het algemeen een hogere betrokkenheid van gebruikers.  

Voor Pinterest, het platform voor inspiratie en ontdekking, heeft Sprout Social ook waardevolle inzichten verzameld. Volgens het onderzoek zijn dinsdagen om 13.00 uur, gevolgd door woensdagen tussen 13.00 en 15.00 uur en donderdagen tussen 12.00 en 14.00 uur, de beste momenten om te posten op Pinterest. Dit zijn de tijden waarop gebruikers actief op zoek zijn naar ideeën en inspiratie.

Voor TikTok, het snelgroeiende platform dat vooral populair is bij jongere doelgroepen, blijkt dat de beste tijden om te posten op dinsdagen tussen 14.00 en 18.00 uur vallen, gevolgd door woensdagen tussen 14.00 en 17.00 uur en donderdagen tussen 15.00 en 17.00 uur. Tijdens deze uren is het engagement het hoogst, aangezien gebruikers op zoek zijn naar entertainment en afleiding.

 

Gebruik de kracht van timing op sociale media 

Het implementeren van de beste tijden om te posten op sociale media kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van je berichten. Door de kracht van timing te benutten, kun je jouw doelgroep effectief bereiken en het succes van je social media marketing vergroten.

Heel veel succes! 

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer